Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

A ja sam mislila da ja štedim i da nisam rastrošna

Odjeću kupujem samo na sniženjima, znači u zimu znam kupiti majice i hlace za ljeto, i obrnuto.
    Kozmetiku kupujem samo kada je u pola cijene ili kada je 1+1 gratis. Tako znam nakupovati unaprijed poklone za rođendane i Božić i ostale stvari.
    Imamo auto i idemo svuda s njim. Tu nema uštede, ali peremo ga doma ( jednom u pol godine ), pa ne trošimo na autopraonice. Servisiraju nam ga frendovi.
    Cijelu godinu štedimo za ljeto tako da nikad nemamo neki minus ili veliki izdatak odjednom. Štedimo tako da kad imamo viška ubacimo u kuvertu, a sve sitniše kojih uvijek ima gomila u novčaniku, ubacimo u kasicu umjesto da damo u dućan ( čitaj, umjesto da pogledaš čokoladicu i pomisliš kako baš imaš sitno pa ju uzmeš), pa se tako u par mjeseci skupila tisuća kuna, baš sam danas brojala.

Doma sjednem jedan dan u tjednu i izlistam kataloge, pozapišem si gdje je što najjeftinije i tamo obavim kupnju.
    Ne kupujem pokaz, švercam se.
    Veš perem samo po noći kad je jeftinija struja, perilicu suđa perem po noći.
    Pečem doma svoj kruh.
    Radim svoj ajvar, svoje pekmeze i svoje kompote. Imam vrt.

Koristim platnene pelene i ne koristim skoro nikakvu kozmetiku za bebe osim shea maslaca.
    Odjeću mu nisam kupovala jer uvijek poznanici imaju pa posude i tako se posuđuje u krug, tako da ni na to ne trošim, koliko god mi je nešto slatko u dućanu.

Ne kupujem skoro ništa farmaceutsko u ljekarnama, lječimo se ionskim srebrom, citrofitom, i medom s orasima.
    Ne kupujemo sokove, radimo svoje sokove kad je vrijeme koprive, bazge i višanja.
    Kuću čistim alkoholnim octom i soda bikarbonom.
    Wc kotlić nikad ne puštam da iscuri do kraja, uvijek zaustavim na pola.

Skupljamo novac za solarne ploče tako da se maknemo od struje.
    Ne kupujem kestene ni gljive nego idem po njih u šumu. ( Friška informacija od danas pa sam se sjetila )

I ne mogu se sjetiti više, ne znam, ali štedim, pazim na novce, i ne rasipam ih, dobro ih znam rasporedit pa ih uvijek nekako i ima. Puj, puj!

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    A ja sam mislila da ja štedim i da nisam rastrošna
    Nisi li ti nedavno harala po King Crossu, prvo po Esprit outletu, a onda po DM-u? I još žene sa foruma krivila za to?

(I ja sam, pa se tješim. )

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa Vidi poruku
    Nisi li ti nedavno harala po King Crossu, prvo po Esprit outletu, a onda po DM-u? I još žene sa foruma krivila za to?

(I ja sam, pa se tješim. )
    Nisi procitala da zena kupuje na rasprodajama za drugu sezonu. ? :D
    :D

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Nisi procitala da zena kupuje na rasprodajama za drugu sezonu. ? :D
    Jesam. Tako i ja kupujem na rasprodajama, pa sprašim više love nego da kupujem po punoj cijeni.

Ali vjerujem da je Apsu ipak bolja od mene po tom pitanju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •