-
Đački ZET-ov pokaz sam po sebi nije preskup, ali isplati se samo ako se dijete vozi tramvajem na redovnoj bazi. U suprotnom, plaća kartu za odrasle, čak i ako ima iskaznicu.
Ja sam svojem ove godine napravila pokaz, ali smo onda zaključili da nam se za 2-3 puta mjesečno, što bi morao ići tramvajem, nikako ne isplati kupovati pokaz od 90 kn. Pa se tramvajem na kraju ni ne vozi, nego ga prevozimo autom. Navikavanje na javni prijevoz - nula bodova (a trebalo bi biti obratno!).
Apsurdno je da se djeca do 7 godina voze besplatno koliko hoće i kuda hoće, a od 7. godine moraju platiti punu cijenu karte. Da bar postoji prijelazna tarifa. Doduše, u praksi, kontrolori dijete od 10 godina zasad ni ne gledaju, ako je s nekim od odraslih, iako uredno kupi kartu. Ali ne možemo biti 100% sigurni da će svaki put biti tako.
Što se tiče klimatiziranih tramvaja o koje se svako malo netko tu spotakne
nisu svi klimatizirani, dosta ih je po gradu prastarih. Ovi novi, kakti klimatizirani, često se kvare. Displeji na stajalištima postoje, ali vrlo često pokazuju krivo vrijeme i osobno ih uopće ne smatram pouzdanima.
Ljeti se pojedine tramvajske i autobusne linije ukidaju, a cijena prijevoza ostaje ista.
Ja sam zaista preko pola života provela u tramvaju i vozikajući se amo-tamo, navikla sam na svakakve situacije, i zastoje, i pješačenja, i pokvarene tramvaje, ali zadnjih par godina je i meni već dozlogrdilo kako ZET tretira svoje putnike. Ne švercam se, jer mi je to ispod razine, ali se osjećam revoltirano i na kraju češće pribjegavam vožnji autom, a trebalo bi biti suprotno - da se ljude potakne na korištenje javnog prijevoza, da bi bilo manje auti u centru.
I da ne idem sad po pojedinačnim postovima - slažem se s NanoiBebom u većini toga.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma