Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
problem zagreba je da on nema dobro rijesen promet
previse ljudi koristi automobile jer su prigradski vlakovi rijetki, tramvaji skupi i, da, ujutro je uzasna guzva.
moj sin je u petom razredu ispao iz tramvaja kad je ovaj otvorio vrata
na leđa
na torbu
putnici ga zamalo pregazili

ali u odnosu na dubrovacki javni prijevoz i problem dubrovnika s prometnim guzvama, cijenama karata i parkinga, ovo u zg je pjesma
Tu gdje živim postoji samo nekoliko vlakova dnevno, večernji i noćni ne postoje. Ti vlakovi jedva povezuju škole i radna mjesta. Nisu jeftniji od ZET-a, dapače. Busnih linija skoro da nema, postoji školski bus, mjesta i sela su nepovezana s gradovima. Bez auta je nemoguće. U moje se vrijeme dosta stopiralo, ima toga dosta i danas, iako danas starci puno više vozikaju svoje klince. Javni prijevoz zapravo ne postoji. Nema ni taksija. U okolnim gradovima ima, ali su skuplji od zagrebačkih pred koju godinu.

Sjećam se kako sam mrzila tramvaje i neke vozače, kako je smrdilo i kako smo ispadali van, ali barem su vozili. I ti vlakovi, postoje i česti su. O busevima da ne pričam. Kužim da se male sredine ne mogu uspoređivati s velikim gradovima jer je logika organizacije života drukčija, ali tvrditi da je 90 ili 120 kuna skupo za mjesečni pokaz usluge koja traje 24 sata mi se ne čini realno.