Onaj filing kad Vam se nekaj svidi u izlogu i obuzme vas onaj shopping junkie osjećaj "moram to imat, makar o'šla u minus", odite par metara dalje u drugi dućan razgledat'. Izađite van i taj predmet se već svidio nekom drugom- gđa pakira cipele/ torbu/ nakit/ haljinu, drapa račun i ima izraz "z'griješila sam bludno" na licu- to ste mogli biti vi, al' ste se obuzdali...
Realno jako nam malo stvari u životu treba, al' ono kaj treba kad se živi u banana državi je il' otić van il' promijenit' životne navike iz temelja. Vatikan neće vratiti 10 mlrd kn RH, budžetu će faliti 9 mlrd kn, prosvjetari u 12. mj. neće dobiti plaće.. Što je iduće? To je naša realnost! Ne samo mog muža i mene, nego i svih vas. Tko zna što će se još rezat'? Dječji doplatak..?
Da, prijevoz je jako skup. Previše. ZET-u kronično fali para, a falit će još i više. Prirez u ZG ne može biti veći, ili...? Dok Bandić gradi viadukte na ulazu u grad i dok Mesnička izgleda k'o sletna pista za UFO i nitko se ne pobuni neće nam bit' bolje... Al' to da odem na frizuru za 300 kn mi ziher neće nikako pomoć' u životu, kao ni to da jedem njoke s piletinom i bešamelom s koprom u restoranu i platim 200 kn za muža i sebe, kad to isto doma napravim za 30 kn. I još nam nitko ne gleda u tanjur kad smo doma, pustimo si muziku koju hoćemo i zapalimo i svjećicu... Ima mali milijun gušta kojih se nitko ne mora odreć' a koštaju NIŠTA.