Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
pod stednjom svakodnevnim stvarima, mislim da smo svi vecinom nakon one krize 2008 jer smo je vecina nas osjetila, ipak naucili biti razumniji na svakodnevnim troskovima.
ja dobro pamtim tu krizu, jer sam ju osjetila jako, iako ni mm ni ja nismo ostali bez posla
ali ni naša redovna primanja tada nam nisu bila dovoljna da živimo "normalno" jer smo u jednom trenutku imali tri kredita dok sam ja bila na drugom dijelu porodiljnog

danas, dok čekamo da nas zapljusne tsunami nove krize, mogu reći da sam iz prošle krize naučila da tsunami manje pogađa one na višim katovima
i da postoji određeni prag u financijskim primanjima kada ne moraš biti oprezan u svakodnevnim trošenjima, bez obzira na krizu

ali to je onako više kontemplativno.

u praktičnom smislu, mislim da je važno osvjestiti trošimo li iznad vlastitih mogućnosti (za svakog to znači nešto drugo) i onda odlučiti čega se odreći ako je potrebno.

Lili, ako ti je takva financijska frka zbog uređenja stana, zašto baš sada želiš platiti osiguranje bez rata, osobito ako to ni prije nisi radila?
Prema onomu što pišeš, ne bih rekla da si financijski neodgovorna, nego da si jednostavno u takvom periodu
Na tvom mjestu bih za prioritet ostavila izvlačenje iz minusa, a osiguranje bez rata za godinu nakon. Osobito ako bi jednokratno plaćanje osiguranja značilo ponovni povratak u minus - to bi mi zapravo bio kriterij.

Moj generalni savjet je ukinuti minus na računu, čim se ukaže prilika. Ako ga nema, nema ni napasti. Ja sam ga ukinula 2016 i nikad mi nakon toga nije zatrebao.