Uvijek je tako... Kad imaš djecu, često imaš logopeda (jednu ili više godina), fizijatra, nove naočale, pa onda kupovinu štajaznam glazbenog instrumenta... Kad djeca narastu, treba im platiti školu stranih jezika, ljetne kampove, sportske aktivnosti, spomenuti aparatić za zube, pa onda povremeno novi mobiteli/računala/razno...
Bitno je da se pokrijemo i još malo odložimo sa strane. Ne previše i ne sve na istom mjestu. Sjećam se ja i Ljubljanske banke i drugih situacija koje su pogodile moje roditelje...
Inače, uvijek se propitujem što još znam raditi, a da se može unovčiti... Znam štrikati veste (ne da mi se, ali znam), znam peći kolače (to sam radila, ali kad je kriza - pada potražnja), znam efikasno čistiti kuće (iako mi se ni to više ne da), kuhati zimnicu, prepravljati odjeću i sve ono što su nekad sve babe znaleOd intelektualnih usluga - mogla bih pomagati djeci s teškoćama u učenju i poučavati osnovnoškolce (i srednjoškolce) kako efikasno učiti, mogla bih kao zutaminuta krečiti kuću, farbati unutarnju stolariju (ne da mi se, stara sam, ali znam). Mogla bih pomagati ljudima pisati prijave za zaposlenje... Inače, sad kad je krenula korona - izvježbala sam se za pedikuru, jednostavno šišanje i njegu u kući, jer sam morala. Ne bi mi se dalo, ali bih mogla u slučaju hude sile naći neki posao. Nešto bi već upalilo.

samo je ponekad više, a ponekad manje intenzivna.
Od intelektualnih usluga - mogla bih pomagati djeci s teškoćama u učenju i poučavati osnovnoškolce (i srednjoškolce) kako efikasno učiti, mogla bih kao zutaminuta krečiti kuću, farbati unutarnju stolariju (ne da mi se, stara sam, ali znam). Mogla bih pomagati ljudima pisati prijave za zaposlenje... Inače, sad kad je krenula korona - izvježbala sam se za pedikuru, jednostavno šišanje i njegu u kući, jer sam morala. Ne bi mi se dalo, ali bih mogla u slučaju hude sile naći neki posao. Nešto bi već upalilo.
Odgovori s citatom