Ja stvarno nemam pojma koliko trošim na hranu, uopće ne vodim računa o tome... čak ne bih znala ni je li približno 1500 ili 3000.
Nego... moram još ovo
Na ovoj temi smo krenuli o tome zbog ušteda, ali inače mi je to načelno jako problematično zbog ekologije.
Meni baš nije… i mislim da kao društvo (ne sad Lili ili bilo tko drugi konkretno), nego svi, globalno kao društvo pretjerujemo u tome i ponašamo se ko svrake koje svakih 5 minuta moraju imati novu maskicu za mobitel koju ćemo ni manje ni više nego dovući oceanom iz Kine, koje svako toliko moraju imati novi komad odjeće / namještaja / bilo čega…
Jedna stvar je potreba da ti je lijepo i ugodno, a druga je da imaš tu potrebu stalno iznova i iznova i da to moraju biti nove stvari. Mene užasno uzrujava ona Mirjana Mikulandra kad razbije ljudima sasvim pristojan prostor da napravi novo „go.no“ (pardon my french) koje opet za 5 godina „neće valjati“. Kao npr. ona epizoda s kupaonicom Martine Tomčić gdje joj razbiju sasvim pristojnu kupaonicu da stave drugačije pločice.
Kao, mogli bismo reći, što mene briga, ako Martina T. ima novaca i to želi (ili ako Lili želi sparene tanjure), ali na nekoj razini me takve stvari uzrujavaju. I da dođem kod Lili na ručak mene bi više živcirao njezin stol kad bi znala da je išla kupiti nove tanjure jer mi dolazimo, nego što bih se divila njezinom stolu.
No, dobro… vjerojatno sam jako rijetka ptica. I kad bi bilo po mome propala bi svjetska ekonomija i 80% ljudi bi izgubilo radna mjesta (uključujući mene), no prilično sam sigurna da se za 100 godina ljudi na Zemlji neće moći ovako ponašati, osim ako ne otkriju neka sjajna mjesta za odlaganje otpada i sjajne načine recikliranja.