Hm, pa obzirom da se najvise hrane baca upravo iz kucanstava, ja sam sigurna da jedenje vani mnogima Moze predstavljati stvarnu ustedu. Dapace u nekom mom idealnom drustvu gradjani bi imali kroz poreze placen i zagarantiran jedan kuhani obrok dnevno, koji bi bio placen restoranima. Ne sad bas onima s Michelinovom zvjezdicom, no svakako onima koji nude pristojnu hranu za pristojan novac. Recimo UK je uslijed korone doista odlucio subvencionirati jedenje u restoranima kako bi pokrenuli posrnulu industriju. Obzirom na zestok ritam zivota, zaposlenost, aktivnosti, cinjenice da ne rade svi u bicikl dometu od kuce, ja mislim da bi to za velik dio stanovnistva bilo super. I ekonomski i zdravstveno i ekoloski i naravno feministicki obzirom da su zene znacajno vise opterecene u kuhinji.
A ljudi koji fakat vole kuhati i planirati obroke i kuze razliku u rizotu kuhanom na temeljcu od prepecenih ili samo kuhanih pilecih krilaca (pitam za frendicu) i dalje bi mogli upraznjavati svoju strast.
Ali to je trenutno utopija, bilo bi super da postignemo da su svi skolski obroci besplatni za pocetak.