Meni u "košarici" hrana od koje radim ručak uzme velik postotak prvenstveno zato što kuham jako puno povrća (vrlo često povrtne juhe, svaki dan bez iznimke neko povrće ili više vrsta bude prilog ili glavno jelo, kao i svakodnevna salata). Sitna plava riba i meso zapravo su relativno jeftini, a jedemo uglavnom piletinu i puretinu i 2x mjesečno tijekom 2 dana juneći bolonjez ili teletinu na saft.
Jako veliki trošak mi je sve ostalo što kupujem pod stavkom hrana - jako puno voća, sirevi, namazi, maslac, puno maslinovog ulja, med, sjemenke, jogurti, peciva+naresci+mali jogurtići za dječje školske užine...odnosno sve ono što se nalazi u frižideru ili smočnici.
Izuzetno rijetko kupujemo mesne prerađevine tipa kobasice koje bi "začinile " variva, a ni djeca baš nisu ljubitelji variva, suhe mahunarke opće ne jedu pa tu nemam prostora za uštedu.