Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ponukana ovom temom razmišljam danas kako bih mogla uštedjeti nešto (osim što ne kupujem skoro ništa od onoga što normalni ljudi kupuju, tipa kozmetiku ).

I zapišem si u xcl sve troškove koje znam da ću imati do kraja mjeseca i sve ostalo prebacim s tekućeg na štedni račun s kojeg ne mogu samo uzeti pare. Poslije se sjetim još dosta troškova na koje sam bila zaboravila, pa će biti veselo. Sad i ja moram paziti na minus, da ne uđem .

Priča broj 2 (i zašto mi valjda uopće trebaju ovakvi načini štednje)... pošaljem muža da u dućanu u kvartu kupi djetetu stolnu lampicu. Dođe doma bez lampe. Bila je 140 kn, to je preskupo za takvu lampu. . Našao je na internetu istu takvu za 160 kn, ali je na 50% popusta, plus dostava. Dakle bit će 110 kn i uštedit ćemo 30 kn. Ja i dalje okrećem očima . On nema karticu, ja trebam naručiti i platiti, i dogovoriti dostavu i ne mogu vam reći koliko to meni nije vrijedno tih 30 kn. I živcira me što će se potrošiti vrijeme i benzin da meni netko dostavi tu lampu. Ja bih ušla u taj dućan i platila tu lampu da je koštala i 200 kn, ne bih trepnula jer nemam pojma koliko bi takve lampe trebale koštati. Još nisam odlučila hoću li zbilja naručiti s neta ili ću sama otići u dućan u kvartu .

Je l vi radite takve stvari? Istražujete okolo da biste uštedili 10 ili 40 kn?
    Meni MM stalno govori da ne pazim na takve stvari i da bi mogla uštedjeti nešto na kraju mjeseca. Ja to samo vidim da bi potrošila tonu živaca razmišljajući stalno tako.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Ponukana ovom temom razmišljam danas kako bih mogla uštedjeti nešto (osim što ne kupujem skoro ništa od onoga što normalni ljudi kupuju, tipa kozmetiku ).

I zapišem si u xcl sve troškove koje znam da ću imati do kraja mjeseca i sve ostalo prebacim s tekućeg na štedni račun s kojeg ne mogu samo uzeti pare. Poslije se sjetim još dosta troškova na koje sam bila zaboravila, pa će biti veselo. Sad i ja moram paziti na minus, da ne uđem .

Priča broj 2 (i zašto mi valjda uopće trebaju ovakvi načini štednje)... pošaljem muža da u dućanu u kvartu kupi djetetu stolnu lampicu. Dođe doma bez lampe. Bila je 140 kn, to je preskupo za takvu lampu. . Našao je na internetu istu takvu za 160 kn, ali je na 50% popusta, plus dostava. Dakle bit će 110 kn i uštedit ćemo 30 kn. Ja i dalje okrećem očima . On nema karticu, ja trebam naručiti i platiti, i dogovoriti dostavu i ne mogu vam reći koliko to meni nije vrijedno tih 30 kn. I živcira me što će se potrošiti vrijeme i benzin da meni netko dostavi tu lampu. Ja bih ušla u taj dućan i platila tu lampu da je koštala i 200 kn, ne bih trepnula jer nemam pojma koliko bi takve lampe trebale koštati. Još nisam odlučila hoću li zbilja naručiti s neta ili ću sama otići u dućan u kvartu .

Je l vi radite takve stvari? Istražujete okolo da biste uštedili 10 ili 40 kn?
    Meni MM stalno govori da ne pazim na takve stvari i da bi mogla uštedjeti nešto na kraju mjeseca. Ja to samo vidim da bi potrošila tonu živaca razmišljajući stalno tako.
    Ovakav pristup se kod mene zove "štediš zrnje, a s druge strane ti ispadne vreća..."

Moj mlađi sin naginje takvom skupljanju zrnja, ali već je i on na svojim ranijim promašajima shvatio da treba imati mjere. Još nije postigao automatiku, ali je na dobrom putu.

Ja isto nisam od onih koji hodaju po dućanima i uspoređuju cijene kile brašna. Nema šanse... To hodočašće poždere uštedu samo na gorivu, tako da se slažem s tobom u potpunosti. Nemam dovoljno vremena za istraživanja, to je za penzionere (još nisam, al nisam ni daleko). S druge strane, gledam u dućanima što se nudi na akciji i uzimam to u obzir. Kao i mitovski, potrošit ću na cipele (jer moram, moja osjetljiva stopala ne podnose bilo kakvu obuću), ali ne i na odjeću. Kozmetika - paaa, kad se sjetim svoje mame (fine kreme, fini parfemi itd.) nema šanse da na to rasipam pare, ali ću kupiti ono što mi odgovara (npr. Nuxe kozmetiku koja nije jeftina, ali mi odgovara, kao i Bepanthol mlijeko za tijelo koje je teško naći ispod 80 kn). To su samo primjeri. Na šišanje idem redovno, a nokte uređujem sama. Povremeno si priuštim pedikuru i to ne smatram nikakvim luksuzom.

Online narudžbe - mm ima korisnički račun kod Aliexpres-a, pa naruči ponešto (uglavnom je to tehnika, a ponekad naruči sebi i dečkima torbe/ruksake/torbice za mobitel i slično, a meni ljetne cipele). Meni ne pada na pamet otvoriti račun tamo, jer jedan u kući je dovoljan. Dečkima nitko ne brani, imaju svoju lovu od stipendije i studentskih ugovora, aliii ta lova je uglavnom namjenska, pa ju ne diraju. Ja samo knjige ponekad naručujem online. Već neko vrijeme nisam. Imam korisnički račun u Superknjižari i baš sam mislila naručiti ovo https://www.superknjizara.hr/?page=k..._knjiga=150686, ali čekam Interliber. Možda tamo uvrebam istu knjigu (i gomilu drugih) na popustu.

Što se tiče odjeće - ne nosimo robne marke ni kerefeke. Bili smo "Lidlići" dok su dečki bili mali, a često smo to i sada. Samterice za cca 80 kn (koje s obožavanjem nosi moj stariji sin, jer mu baš takve odgovaraju krojem) pažljivo vrebam. Obično kupim još jedan par krajem sezone, kad budu na popustu i koštaju 50 kn. Mlađi sin isto tako voli njihove zimske traperice. Ali ako nema - tja, nađemo hlače negdje drugdje. Moram odolijevati potrebi da kupujem te krpe češće nego nam treba, a opet - da ja ne kupim npr. nove potkošulje i gaće, moja ekipa bi mirne duše nosila postojeće, koliko god bile poderane i isprane. Što starije - to bolje (mekše, udobnije). Jedino čarape bacaju kad ih poderu. Prošle godine stariji sin bio je maturant. Nosio je tatino odijelo - ne zato što mu mi ne bi kupili, nego mu je potpuno odgovaralo, osim što smo hlače morali malo suziti u struku. Mlađi sin je ove godine bio maturant, već u sezoni korone. Nosio je svoju uobičajenu odjeću za izlaske, a sako (nekakav s dva lica) ima od bratove krizme. Oni spontano sve recikliraju, ne toliko radi ušteda, koliko im se ne da kupovati i probavati odjeću i cipele. Njima je to mrsko. Radije prekopaju tatin / bratov ormar u potrazi za nečim prikladnim. Osim toga, dobili smo cijelu hrpu lijepih košulja iz donacije (susjed se udebljao, pa je udomio svoje stare stvari). Našlo se tu finih Benettonovih i Zarinih košulja, koje mi nikad ne bi kupili (jer ih dečki ne nose na redovnoj bazi, nose majice i dukserice) ali kad su već tu - obuku ih povremeno.

Da se vratim na ovo cjepidlačenje - ne da se meni trošiti vrijeme na usporedbu cijena za svaku sitnicu, ali se često zapitam ako je nešto na akciji, koliko inače preplatimo to kad nije na akciji. Npr. volim detergent za suđericu Somat gel https://popusti.njuskalo.hr/akcija/t...x-600-ml-77488, ali ako nije na popustu, nema šanse da ga kupim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •