Pa nemam pojma niti da li prviput nešto otpuste
Čisto razmišljam - ako možeš peći nešto pri 180 °C 15 minuta (npr. kiflice), a nešto drugo pola sata (npr. kroasane), ne vidim zašto ne bi dvoje kiflice ispekao na istom papiru (nemojte me sad po receptima, bez veze sam navela primjer). Što bi se to dogodila u roku mjesec dana pri sobnoj temperaturi u mraku ladice. Ja sam pekla kestene pa kako sam u žurbi povisila temperaturu na 300, taj papir zbilja nije ni za što poslije, jer je jako potamnio na rubovima.
pa sad ne znam da li se razvijaju neke bakterije na sobnoj temperaturi jer imaš papir s mikroostacima hrane?
ali moj strah je generalizacija iz onoga zašto ne koristimo dvaput isto ulje za pravit npr pomfri, jer pri zagrijavanju se promijeni kemijski sastav, i onda kad se to ohladi, pa ideš ponovo zagrijat, onda je to vrlo nezdravo
znači ne pričam o tome kad pečeš 5 tura keksića pred Božić
Pa što ako se razviju bakterije, ide opet na pečenje. Moj pleh za pečenje isto nije bez najmanje mrljice. Mislim da je gora situacija u mojoj ladici sa žlicama, što se bakterija tiče, pa nismo nikad imali proljev zbog žlica.
Ja ne znam točno kakve se kemijske promjene događaju u uljima, ali moguće je da da. Ali ulje pojedeš poslije, dok papir ne jedeš, a nema dokaza da se ispravnim korištenjem do dozvoljenih temperatura od cca 220 °C oslobađaju plinovi koje bi apsorbirao proizvod kojeg pripremaš.
Ima različitih i tih papira. Većina ih je prekrivena slojem silikona. Ako nema nekih niskomolekulnih u sebi, sami silikon podnosi visoke temperature (npr. silikonska ulja za uređaje su bolja od organskih, jer su veze Si-Si ili Si-O jače od C-C).
Ja isto ne kužim, ako je i kriv ne znači da će dobiti ni bodove ni kaznu. U stvari za ovo mislim nema bodova (kretanje na semaforu).
Što se smanjenja bonusa tiče, ja uvijek platim osiguranje bonusa, tih 100kn mi se već isplatilo par puta![]()