Haha Kris, odmah ti mogu reć neka ga ne pokušava kupit. Probala sam ga, al to uopće nije pekmez, to je džem/marmelada, vrlo tekuća. I moram priznat nije mi spektakularan.
Sad mi dodje da probam od Dida Bože da mogu sebi reć jesam li ja zaboravila te okuse iz mladosti ili whatever...![]()
Baš mi je drago!
I meni se čini da se brzo poharalo, barem ono najviše sniženo.
Slažem se s magriz, ovisi i o modelima.Ja obično pogledam online recenzije, da se ne zaletim. Iako nažalost ni to nije garancija.
Ja bih rekla da Marte jesu generalno nešto kvalitetnije od Timberlandica, ali nažalost nema više sigurne kupnje.![]()
Tvornica zdrave hrane danas ima -12% a sutra -13% popusta.
Tako sam načula, a C&A -25% popusta na sve od sutra do nedjelje.
Hvala Cathy
Kris, lješnjaci su izvrsni, preprženi, ja ih ne smijem počet jest u uredu jer kad krenem ne stajem dok ne pobrstim
Reci mu da ode do čajne kuhinje gore.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 12.11.2020. at 18:22
Ja sam kao glavnu antirecesijsku mjeru odlučila se priključit na Njuškalo i Moje krpice. Prodajem i kupujem. Curki sam za 40 kn koje uključuju poštarinu kupila 2 termo hlače 5 veličina i dobila na poklon frodo papuče 29 veličina. Sve skroz očuvano i jako slatko. Sebi sam za 100 kn kupila traper jaknu i 4 bluze prije 2 mjeseca. Nedam više pare za novo ako ne moram. I plus reciklaža odjeće, ne baca se niti kupuje uvijek novo.
Ja sam uzela na mojekrpice maloj odlicne, ko nove, frodo, nepropusne gležnjace, za 200, a tam bih platila valjda 500. Milina.
a sve mi se čini da ću i nosat ove marte o kojima sam ranije govorila
Žuta meni ti se i tih 200kn čini puno, pogotovo ako je to manji broj i dijete će nosit doslovce 3mj mi.
Imaš dosta obuće za djecu po ok cijeni u Ccc, Deichmanu, a tih nepropusnih ima i u Decathlonu.
Trenitno u Lidlu imaju za 100kn krasne dječje čizmice tople i nepropusne.
Ja sam taman mislila da ćemo morat sinu kupovat neke zimske tople gležnjače, kad ono pronadjem da mi je frendica dala vrlo kvalitetne Merrellice ko nove, a njegov broj. Možda mu trenutno pola broja velike. Baš sam happy, a fantastične su.
Božićne dekoracije sam za jeftinjobu kupila u Kiku i Pepcu, a odlično izgleda. Jedva čekam da sutra krenemo ukrašavat.![]()
Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.11.2020. at 21:47
I tako štedim li, štedim, a ide mi to šparanje na živceal kad se mora, mora se.
Vodim pobožno već 2.mj tablicu troškova i planiram što ću koji mjesec. Kreditnu više ne provlačim.
Moja je ideja da uzmem nešto što će naslijedit brat, ali i seka, a za sad mi se jedino Froddo čini takav. Ne moram reć da sve tenke žnj marke su se raspale nakon par mj nošenja.
Ali svatko drukčije hoda i mislim da nije dobro nasljeđivati obuću.
Odjeću recikliramo, no obuću sam kupovala i kupujem isključivo novu za kći.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa ja ne mislim da se u Ccc, Deichmanu i Decathlonu kupuje roba žnj kvalitete. Imaš veliki izbor, od povoljnijih/jeftinjobe bezvezne do skupljih i kvalitetnijih.
Kćerki sam već dosta obuće kupila u Ccc nikad ništa se nije dogodilo. A često su i Sports Visionu tenisice markirane na akciji, p recimo platiš 2para a kupiš 3. To ispadne na kraju vrlo povoljno.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.11.2020. at 22:06
Ha čuj, ne znam što znači svatko drugačije hoda. Mi ne furamo trendove. Bitno mi je da je obuća funkcionalna. Osim što štedim na novcu također i na vremenu. Sebi biram obuću za 10 g. Djeci da potraje tri generacije i onda donacija. Ako to znači jedne second hand Froddo/Geox/Marte koje nasljeđuju umjesto tri Adidas il što već, onda tim bolje.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 14.11.2020. at 22:19
Decathlon ima vrlo izdrzljive obuce koju su moji oboje nosili (prvo ona pa sad on). Ne mislim ni da je znj kvalitete ni da mu nesto fali ako nosi naslijedjeno ako je ocuvano. Starija je znala dobiti tudje obuce isto, ako je bila malo nosena, operem u vesmasini i nose najnormalnije...
Inace faktor nasljedjivanja nije po mom iskustvu iskljucivo vezan uz kvalitetu obuce nego sto neki grozno unistavaju obucu koju nose. Recimo tenisice - ona ih nosi godinu dana, kao nove. Takve iste on nosi 2 mjeseca i za smece su... Njega nitko ne nasljedjuje![]()
Posljednje uređivanje od sillyme : 14.11.2020. at 22:21
A tesko, no ponekad imas srece, ponekad ne... Recimo moj je 3g mladji od sestre a sad vec nosi 1 broj manju obucu, znaci uskoro ce nositi isti broj. No kad se zbroji razlika u dizajnu, krivi broj za krivo doba godine i sl - recimo da je uspio nositi jedno 15-ak pari cipela nakon nje. Nije lose ali realno nije ni 10% njegove ukupne obuce u zivotu...
meni je antirecesijska mjera ove godine to što nema Interlibera
uštedila sam barem 500 kuna![]()
Pod drugačije hoda, mislim da netko gazi prema unutra, netko prema van, netko ravno, netko ima spušteno stopalo...
Budući da se obuća formira prema nozi, a potplat prema načinu hoda, tvrdim da nije dobro da malo dijete nosi obuću koju je netko drugi nosio.
Neka se javi fizioterapeut ili ortoped ako ga ovdje imamo pa neka nam sa stručne strane kaže koje spoznaje ima. Začudit ćete se. Ja sam ovo čula od ortopeda.
Rekao mi je da i obuća sa zaobljenim džonom nije dobra za koljena i hod.
Gljivice i ostalo što se može pokupiti preko unutrašnjosti obuće je drugi problem i isto nije zanemariv ako znamo koliko je teško izliječiti nokte zahvaćene gljivicama.
Radite kako želite, ali ja bih radije kupila svakom djetetu no name nove cipelice u CCC ili nekom sličnom dućanu, nego da nosi nešto što je već netko razgazio prema svojoj nozi.
Žuta kako budu stariji jednostavno ćeš trebat više obuće za svako dijete npr u školi: jedne tenisice za "po vani", jedne koje stoje u školi za boravak u školi, ako dijete ide na sport to su treće zato kažem d a se isplate akcije 2+1. A i ovo što cure kažu nije lako potrefit istu veličinu noge.
Onda kad na to nadodaš faktor koji spominje Tanči + to da s godinama više cure ne žele nosit više "muški " model tenisice i obrnuto...nasljedjivanje ti vrlo brzo pada u vodu.
Evo sada imaš baš fora zimske čizmice z adjecu nepropusne na čičak 100kn, doduše ne znam jesuli se već brojevi rasprodali.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 15.11.2020. at 09:18
To je fama da nešto novo (ili markirano) mora biti skupo, danas to više uopće nije tako. Samo treba znat pametno kupovat.
A kad budu tinejdžeri uštediš puno. Kupiš Marte ( koje jesu skupe, OK ima i sniženja) i onda ne izlazi iz njih. Bilo ljeto ili zima.
[QUOTE=Lili75;3186168]To je fama da nešto novo (ili markirano) mora biti skupo, danas to više uopće nije tako. Samo treba znat pametno kupovat.[/QUOTE]
i imat novaca kupiti odjednom 2 para obuće odjednom za jedno dijete. a imaš troje djece, npr.
Ovo je istina što kaže Nano i uz to staje rast noge pa im obuća duže izdrži.
No ima jedno ali.
Ovisi jel dijete voli marte, ja ih recimo ne bih nikad stavila na nogu, a kako pratim ukis svoje mlade dame izgledno je da neće ni ona.
No zato će zimi imat kvalitetne čizme koje će joj moć potrajat duže od jedne sezone, što mi je sad slučaj. Moji su nogati i noga im brzo raste.
Emily te akcije budu svake godine poč.škol.god kad ljudi djecu opremaju.
Unaprijed za to znam i nije baš da svako dijete u istom trenutku treba toliko pari.
Mi smo npr uzeli kćeri 2 a 1za sina, ispalo nekih 400kn za 3 para tenisica (nekih 130kn po paru tenisica, i to nove, dobre tenisice).
Gle to mi je puno povoljnije (svakome je), pa makar na 2 rate nego kuppvat mjesec dana kasnije puno skuplje
Posljednje uređivanje od Lili75 : 15.11.2020. at 09:29
Nadam se da nikad neće past na to... meni je to ružno, glomazno, neudobno, nespretno itd... Uvijek ću joj radije kupiti 5 pari kvalitetnih laganih skechersica nego jedne marte. Nikad neću zaboraviti kad u svom dnevniku A. Mole planira bijeg od kuće pa piše
8:20 krenuo oblačiti marte
8:35 zavezao marte
![]()
Što se tiče nasljeđivanja obuće, ja imam nećakinju kojoj prosljeđujemo odjeću i obuću moje kćeri, i njena mama tj. moja šogorica mi je rekla da ju je netko (zaboravila sam tko ali nije ortoped) poučio da pregleda obuću, uložak, potplate, pa ako to izgleda sve u redu, ravno, nema promjena u odnosu na novu obuću, onda je ok za nositi već nošenu obuću. Eto, tako da nećakinja nešto od obuće moje kćeri nosi, a nešto ne, a realno neke vrste obuće djeca slabo iznose (recimo baš te čizmice za snijeg).
Posljednje uređivanje od Mima : 15.11.2020. at 09:37
Moji su uredno zimsku obucu nasljedjivali, tenisice nikada. Prosle godine sam cak riskirala s polovnim Timbama za mladjega i nisam pogrijesila, ove godine Panama Jack za 200Kn a savrsene. Sebi sam isto upiknula na krpicama Panama Jack skoro pa nenosene za300kn.
Doduse, u fazi izmedju 38-42 broja je bilo faza da nisu stigli iznositi pa bi se tu dalo probrati za mladjeg i ostale clanove obitelji, pa makar kategorija za po dvoristu.
Veliki potpis na Tanči, mislila sam da je ovo općepoznata stvar. OK za čizme za snijeg koje obuju 2x, za kišu koje su gumene pa se nema što deformirati, crocse, japanke...ali tko si ikako može priuštiti, neka zaobiđe naslijeđene cipele. Inače sam pobornik nasljeđivanja robe i opreme.
Ma dajte, dijete od 20 kg ne može toliko izobličiti cipelu za tri mjeseca nošenja.
Inače, žutaminuta, te Froddo nepropusne cipele su odlične, super si kupila.
Ja kćeri i sad kupim waterproof gležnjače u Froddu (a vidim i odrasle žene da ih kupuju), jer su stvarno nepropusne, a nisu pretjerano tople, tako da jon nije prevruće u školi.
U deichmannu ima dječji klub. Skupljaš naljepnice i 5. par je u pola cijene. Treba pratiti akcije, Shooster ima početkom školske godine značajno sniženje. Ja sam ove godine u jednom danu kupila 9 pari cipela - po troje tenisice za van, troje umjesto šlapa i troje gumene čizme. Srećom, velikom je stala rasti noga na 47 pa za njega nije trebalo kupovati.
He he, meni je drago da moja hoće marte. Iako teško da možemo utjecati na djetetov ukus. A meni je drago da hoće marte. Rastužio bi me neki drugi stil, al neću pisat koji da nekog ne uvrijedim.
Ni ja nisam za nasljeđivanje obuće iako ju i MM i ja nasljeđujemo od naše djece.
Eto moja nosi Valekice ,nešto niže od marta,naravno i trnje kad hoće,ima i planinarske za snijeg ili planine,eto recesije i kod nje stala joj mogao bar tak mislim
Pa i je opcepoznata stvar kad imas dovoljne prihode da to mozes. Kad nemas, prestane biti previse vazno.
Štos je u tome da na oglasniku možete naći praktički nove stvari jer ima ljudi koji kompulzivno hodočaste po centrima svaki vikend, ne stignu iznositi i onda bacaju u otpad, daruju ili prodaju.
I meni je drago da moja nosi marte ali nije mi jije bilo svejedno kad sam ih placala nedavno
Ali ajde, stare marte je naslijedio brat pa mi je lakse sto bar njemu ne trebam kupovat ove godine cizme.
Tako da su zapravo oboje u martama. Ali isto mislim da su preskupe, prije to nije bilo bas toliko skupo. Ja sam svoje kupila u 4. srednje u Londonu![]()
Posljednje uređivanje od Lili75 : 15.11.2020. at 18:36
Pobježe mi:
No moguće da je žutoj problem i prijevoz do Decathlona...meni nije, blizu mi je, pa zato predlažem. i Ccc često ima akcije 1+1, 1 par je gratis taman za drugo dijete.
Ujutro sam bila u WG i vidim na izlogu od Shoostera -70%, uđem i ima Timberlandica od 200 kn na više.
Pravih, kožnih, originalnih...
Kad se samo sjetim da sam ih ja platila 1800 kn
Tenisica je bilo po 100kn +
Ja sam se dvoumila da si uzmem Reebokice za 160 kn iako mi ne trebaju još jedne tenisice i ipak sam se suzdržala.
I to sve pišem za odrasle. Dječju obuiću nisam gledala, a ona je sigurno jeftinija.
Hoću reći da se nađe. Uvijek negdje ima popusta, akcija...
Tanči upravo o tome i ja govorim.
A budući da je tema kako ušparat...
Ove godine će očito većina nas (koji ostanemo s prihodima) bit u boljoj financ.situaciji za božićne blagdane jer neće bit toliko druženja na sve strane, posjeta, velikih količina kolača, poklona i svega popratnoga.
Al iskreno da se veselim takvoj mjeri i nisam, tužno je u kakvim vremenima živimo, ali eto barem nešto što vežem uz ovu temu.
I kako reče emily otkazivanje Interlibera i druge slične prigode.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 15.11.2020. at 21:52
Ja čisto sumnjam da Žuta ima trenutno kome ostaviti troje male djece i ići kupovati cipele. A kupovina cipela sa troje male djece je horor.
Tako da super kako si se snašla.![]()