Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
Zna li netko gdje bi bilo vanilin šećera ili vanilin ekstrakta u velikoj količini & niskoj cijeni?
Sad pred Božić Lidl zna imati okruglu kutiju koja je (mislim) 100 ili 125 g, cijena je obično bila ispod 8 kn. Svojevremeno sam našla sličnu takvu posudu Dr. Oetker, ali ne mogu se sjetiti gdje, možda u Plodinama. Nikad nisam vidjela veću, vjerojatno zato jer bi se to brzo izluftalo.

Ako u Lidlu ne nađeš veliko pakiranje, imaš ono pakiranje od standardnih 10 vrećica od 8 grama za par kuna. Nisam uspoređivala cijene zadnje vrijeme, ali čini mi se da tam 10 vrećica košta kao 6 vrećica u Konzumu. Provjerit ću, stvarno ne znam.

S druge strane, ako kupiš onu mahunu i uvališ ju u litrenu staklenku sa šećerom, imat ćeš home-made vanilin šećer, ali teško mi je reći je li to antirecesijska mjera. Može biti ako u godinu dana potrošiš kilu vanilin šećera. Te mahune nisu badava (jedna košta 30-40 kn i dosta ti je za kilu šećera). Traje ona cijelu sezonu. Šećer se može i dodavati. Ja se već dugo nisam sjetila na to, ali baš sam razmišljala ove sezone napraviti. Više ne pečem kolače tako često kao prije. Djeca su mi odrasla, više ih zanima meso nego kolači

Evo malo tuđe pameti: https://slatkisvijet.com/blog/naprav...aromu-vanilije