Stranica 80 od 111 PrviPrvi ... 3070787980818290 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,951 do 4,000 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma snašla se super naravno, al koliko sam ja povezala žuta je negdje napisala da sad ima više vremena dok je solo jer djeca imaju svoje vrijeme s tatom i redovito ga vidjaju.

Naravno da žuta neće hodočastit unedogled po shopping centrima, al evo tu na forumu često objave cure gdje su akcije. I ja idem ciljano, nemam vremena na bacanje.

U svakom slučaju pišemo u dobroj namjeri kako se može uštedit na svemu, pa tako i na obući za djecu.

Btw imam krasnu S.Oliver pernatu zimsku jaknu unisex, sad mi pade na pamet da bi mogla veličina bit ok za djecu od zute, ta dob. Rado bih poklonila. Možemo na pp.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 15.11.2020. at 22:34

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Suši neki glog? Ili radi nešto drugo od njega?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Zna li netko gdje bi bilo vanilin šećera ili vanilin ekstrakta u velikoj količini & niskoj cijeni?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma snašla se super naravno, al koliko sam ja povezala žuta je negdje napisala da sad ima više vremena dok je solo jer djeca imaju svoje vrijeme s tatom i redovito ga vidjaju.

Naravno da žuta neće hodočastit unedogled po shopping centrima, al evo tu na forumu često objave cure gdje su akcije. I ja idem ciljano, nemam vremena na bacanje.

U svakom slučaju pišemo u dobroj namjeri kako se može uštedit na svemu, pa tako i na obući za djecu.

Btw imam krasnu S.Oliver pernatu zimsku jaknu unisex, sad mi pade na pamet da bi mogla veličina bit ok za djecu od zute, ta dob. Rado bih poklonila. Možemo na pp.
    Tek mi odnedavno palo na pamet pratiti temu.

Hvala za odjeću Lili, već mi se javila i Beti.
    Imam mali stan, već je pretrpan. Nemam gdje staviti još odjeće, a jakni imaju za sad. Uzela sam prije mj dana nešto što će, opet, moć naslijedit mlađi. Hvala svima.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ma sve 5 emily, kužim i ja tebe

Al hoću reći 200kn za rabljene čizmice malog broja meni se čini puno novaca.
    Ja si to u glavi dijelim s tri, pa ispadne 60 kn po sezoni koje će bit nošene. Došle su evo, doslovno, ko iz trg. Žena koja ih je prodala je rekla da su to stavljali samo rijetko kad za svečane prilike, za šminku. A meni to obuća za razgazit za zimu. Ljudi su čudni.

Jednom sam uzela savršene Geox cipele za klinca, za 30 kn. A odlične. Nema znakova nošenja.

Da, inače mi Decathlon nije blizu, ali i to što sam se jednom opekla kad sam sebi uzimala cipele. Ne znam je li bio Decathlon ili Deichman, miješam ih. Bile su loše, odlijepila se potplata nakon mjesec dana.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 16.11.2020. at 11:05

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

U Deichmannu bez problema vrate novce za takve cipele. Više puta doživjela.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    He he, meni je drago da moja hoće marte.
    Mogu bit ružne, nespretne, glomazne, odbojne, kakve sve... ali neudobne. To su mi najudobnije cipele ikad. Najpouzdanije. Najdugotrajnije (da ih nisu psi izgrizli vjrv bi izdržale 5+ g).
    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Inače, žutaminuta, te Froddo nepropusne cipele su odlične, super si kupila.
    Hvala.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Zna li netko gdje bi bilo vanilin šećera ili vanilin ekstrakta u velikoj količini & niskoj cijeni?
    Sad pred Božić Lidl zna imati okruglu kutiju koja je (mislim) 100 ili 125 g, cijena je obično bila ispod 8 kn. Svojevremeno sam našla sličnu takvu posudu Dr. Oetker, ali ne mogu se sjetiti gdje, možda u Plodinama. Nikad nisam vidjela veću, vjerojatno zato jer bi se to brzo izluftalo.

Ako u Lidlu ne nađeš veliko pakiranje, imaš ono pakiranje od standardnih 10 vrećica od 8 grama za par kuna. Nisam uspoređivala cijene zadnje vrijeme, ali čini mi se da tam 10 vrećica košta kao 6 vrećica u Konzumu. Provjerit ću, stvarno ne znam.

S druge strane, ako kupiš onu mahunu i uvališ ju u litrenu staklenku sa šećerom, imat ćeš home-made vanilin šećer, ali teško mi je reći je li to antirecesijska mjera. Može biti ako u godinu dana potrošiš kilu vanilin šećera. Te mahune nisu badava (jedna košta 30-40 kn i dosta ti je za kilu šećera). Traje ona cijelu sezonu. Šećer se može i dodavati. Ja se već dugo nisam sjetila na to, ali baš sam razmišljala ove sezone napraviti. Više ne pečem kolače tako često kao prije. Djeca su mi odrasla, više ih zanima meso nego kolači

Evo malo tuđe pameti: https://slatkisvijet.com/blog/naprav...aromu-vanilije

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    U Deichmannu bez problema vrate novce za takve cipele. Više puta doživjela.
    I decatlon vraća ili pare ili proizvod

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U duhu anntirecesijskih mjera ja već godinama sama radim vanilin šećer, onako kako su ga radile moja baka i mama. Kad iskoristi štapić vanilije, onu ljusku koja ostane natrgam na manje komadiće i stavim u štaub šećer. Jednom sam naletjela na neki kulinarski shiow gdje je kuhar pol sata govorio o toj "kompliciranoj" metodi.

To mi je u rangu maslo/ghee. Naši stari su radili maslo kako bi sačuvali maslac od kvarenja, a sad su dućani zdrave hrane puni gheeja.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    U duhu anntirecesijskih mjera ja već godinama sama radim vanilin šećer, onako kako su ga radile moja baka i mama. Kad iskoristi štapić vanilije, onu ljusku koja ostane natrgam na manje komadiće i stavim u štaub šećer. Jednom sam naletjela na neki kulinarski shiow gdje je kuhar pol sata govorio o toj "kompliciranoj" metodi.

To mi je u rangu maslo/ghee. Naši stari su radili maslo kako bi sačuvali maslac od kvarenja, a sad su dućani zdrave hrane puni gheeja.
    Ja sam koristila kristal šećer. Hvala na podsjećanju za štaub šećer. To je baš dobro za kreme.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nisam ovo znala, Nano! Sad sam išla guglati što je maslo, i fakat, isto što i ghee

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja isto radim s kristalom

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ima netko neku tablicu ili da tražim po netu, sama slažem ?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kosjenka, ma obična excellica samo si staviš u retke svoje vrste troškova i povučeš u stupce formulu. Tako sam ja sebi, a imam 2 (odnosno 3) stupca:
    1.stupac je procjena troška po stavkama, a 2.stupac stvarna potrošnja.

Eh da imam i 3.stupac u njemu se vidi po kojim stavkama sam prekardašila i koliko (ili je eventualno ostalo viška po toj stavci).

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lili, jesi smanjila minus?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Misliš u ovih 40 dana?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa da. Nisam mislila skroz. Nego vidiš li razliku.
    Ne ide to preko noći

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nasla nesto na netu i doradila si jos dva shita.
    Ja nemam minuse za smanjivanje ali trebala bi znati koliko mi mjesecno treba za nuzne troskove zivota, koliko je ne nuzno a koliko mogu stavljati sa strane za fondove renovirana, kupovine vecih stvari itd.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nano, da.
    Kosjenka, super.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Nasla nesto na netu i doradila si jos dva shita.
    Ja nemam minuse za smanjivanje ali trebala bi znati koliko mi mjesecno treba za nuzne troskove zivota, koliko je ne nuzno a koliko mogu stavljati sa strane za fondove renovirana, kupovine vecih stvari itd.
    Jao...kao da si mene pitala. Jučer sam baš išla gledati kad mi istječe životno osiguranje (to mi je cca 100 eur mjesečno, nije baš mala svota) i ugodno se iznenadila kad sam ustanovila da imam još samo 3 godine od ugovorenih 25. Na ZB plus fondu imam nešto kuna, to mi je vreća za kupovinu većih stvari (npr. ako crkne vešmašina ili bojler) i renoviranja. Ove godine nismo baš nešto puno potrošili (sami smo krečili stan tijekom godišnjeg i nismo išli na more, jer se nismo uspjeli organizirati da imamo tjedan dana slobodno u isto vrijeme).

Ja sam probala puno puta raditi te tablice, ali na kraju bih svaki put odustala. Pregledam si troškove na internet bankarstvu i to mi daje prilično dobru sliku gdje bi moglo biti lufta, tj. koje se troškove može preskočiti. Znam i sama - ne treba mi pet pari cipela, dovoljna su i tri. Navučem se na sniženja, pa kupujem ono što mi ne treba. Nisam dovoljno disciplinirana, ali sve je to ok kad nema minusa.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 19.11.2020. at 07:52

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nano, da.
    Kosjenka, super.
    Super. Budeš ti to brzo riješila. Možda nam i ova situacija ide na ruku. Meni se čini da manje trošim. Kuc kuc

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Jao...kao da si mene pitala. Jučer sam baš išla gledati kad mi istječe životno osiguranje (to mi je cca 100 eur mjesečno, nije baš mala svota) i ugodno se iznenadila kad sam ustanovila da imam još samo 3 godine od ugovorenih 25. Na ZB plus fondu imam nešto kuna, to mi je vreća za kupovinu većih stvari (npr. ako crkne vešmašina ili bojler) i renoviranja. Ove godine nismo baš nešto puno potrošili (sami smo krečili stan tijekom godišnjeg i nismo išli na more, jer se nismo uspjeli organizirati da imamo tjedan dana slobodno u isto vrijeme).

Ja sam probala puno puta raditi te tablice, ali na kraju bih svaki put odustala. Pregledam si troškove na internet bankarstvu i to mi daje prilično dobru sliku gdje bi moglo biti lufta, tj. koje se troškove može preskočiti. Znam i sama - ne treba mi pet pari cipela, dovoljna su i tri. Navučem se na sniženja, pa kupujem ono što mi ne treba. Nisam dovoljno disciplinirana, ali sve je to ok kad nema minusa.
    Mi smo uvijek imali malo drugačije prihode, mm je radio cca dvadeset godina u stabilnoj firmi sa solidnom plaćom, ja sam gotovo većinu vremena provela u našem uslužnom obrtu koji je radio kako koje godine. MM se bavio poljoprivredom pa smo i tu uvijek veće priljeve novca. Tako smo uspjeli kuću napraviti i osigurati neke nekretnine bez velikih kredita. Prije pet godina smo oboje dobili otkaz(ja sam jendo godinu dalna radila u lokalnoj tvornici uz obrt). Srećom uspjeli smo proširiti poslovanje, te uz poljoprivredu isplivali. MMova parola je stedi se dok se ima i prostri se koliko se možeš pokriti, tako da nikad, ama bas nikad nismo koristili kartice i kojekakve kredite za kupovinu ičega.
    No život nam se jako promijenio. Pad prihoda nam je jako pao, tu je i ta nesretna korona koja indirektno utječe na moje poslovanje i moram dobro posložiti koliko mi je potrebno za svakodnevni život.
    Tu su i dva školarca, potencijalni studoši za 3 i 5 godina tako da bi trebala i neki fond za njih još ubaciti u tu svoju tablicu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo uvijek imali malo drugačije prihode, mm je radio cca dvadeset godina u stabilnoj firmi sa solidnom plaćom, ja sam gotovo većinu vremena provela u našem uslužnom obrtu koji je radio kako koje godine. MM se bavio poljoprivredom pa smo i tu uvijek veće priljeve novca. Tako smo uspjeli kuću napraviti i osigurati neke nekretnine bez velikih kredita. Prije pet godina smo oboje dobili otkaz(ja sam jendo godinu dalna radila u lokalnoj tvornici uz obrt). Srećom uspjeli smo proširiti poslovanje, te uz poljoprivredu isplivali. MMova parola je stedi se dok se ima i prostri se koliko se možeš pokriti, tako da nikad, ama bas nikad nismo koristili kartice i kojekakve kredite za kupovinu ičega.
    No život nam se jako promijenio. Pad prihoda nam je jako pao, tu je i ta nesretna korona koja indirektno utječe na moje poslovanje i moram dobro posložiti koliko mi je potrebno za svakodnevni život.
    Tu su i dva školarca, potencijalni studoši za 3 i 5 godina tako da bi trebala i neki fond za njih još ubaciti u tu svoju tablicu.
    Da, razumijem... Sretno!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Imala sam sjajnu antirecesijsku situaciju za vikend.
    Selili smo nedavno, ne, i sadržaj jednog od ormara smo, a gdje se svašta samo guralo privremeno i godinama ne taklo, frknuli u kutije, prenijeli u stan, ostavili na podu, i otada ih zaobilazimo.
    Za vikend sam natjerala muža da krenemo to raščišćavati i našli smo hrpicu čestitki i kovertica, sve od malog, njegovih rođendana još iz vrtića, bezvezarija.
    Između ostalog, bila je jedna koverta u kojoj je bilo još nekih papirića.
    Dobro da sam pogledala.
    Sto eura i pedeset franaka unutra.
    Stoje godinama.
    To je vjerojatno jedan od poklona za neki njegov rođendan od (valjda) mojih .
    Valjda nam nije išlo (tako) loše tada, ako smo na to zaboravili.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Evelina prvotno napisa Vidi poruku
    Imala sam sjajnu antirecesijsku situaciju za vikend.
    Selili smo nedavno, ne, i sadržaj jednog od ormara smo, a gdje se svašta samo guralo privremeno i godinama ne taklo, frknuli u kutije, prenijeli u stan, ostavili na podu, i otada ih zaobilazimo.
    Za vikend sam natjerala muža da krenemo to raščišćavati i našli smo hrpicu čestitki i kovertica, sve od malog, njegovih rođendana još iz vrtića, bezvezarija.
    Između ostalog, bila je jedna koverta u kojoj je bilo još nekih papirića.
    Dobro da sam pogledala.
    Sto eura i pedeset franaka unutra.
    Stoje godinama.
    To je vjerojatno jedan od poklona za neki njegov rođendan od (valjda) mojih .
    Valjda nam nije išlo (tako) loše tada, ako smo na to zaboravili.
    Eh, ovo se mojim sinovima redovito događa. I ja sam neki dan išla gledati zalihe božićnih čestitki, pa sam našla prošlogodišnju čestitku moje svekrve za mog starijeg sina, a unutra 200 kn... Dođem k njemu, a on veli da ima još dvije, jednu od rođendana i drugu od imendana. Ni lipe potrošio nije.

Asocijacija: morat ćemo sinove uputiti kako da ulože lovu, da im ne stoji na tekućem računu. Nisam pametna - je li bolje uložiti u neki fond ili oročiti ili što s lovom koja im ne treba (recimo, cijela prošlogodišnja stipendija nije potrošena), a kasnije može dobro doći. Ne bih na stambenu štednju, jer to ne možeš razvezati samo tako. Ima li tko ideju pametniju i plodonosniju od investicijskog fonda?

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Sve moje oročene štednje nose po par kuna godišnje, to se apsolutno ne isplati. Jedina korist je što nisu sada i ovdje na raspolaganju.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da štednja - kamate su se jako srozala
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 19.11.2020. at 13:03

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da, svjesna sam toga, zato i pitam ovdje... Što bi vi napravili da imate 10.000 kn na tekućem računu, a pretpostavljate da ta lova neće zatrebati iduće 2-3 godine?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja ništa

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Baš me zanima što bi drugi. Meni je to beznačajan novac za nešto poduzeti. Trenutno stvarno nemaš što sa štednjom, kad se ne isplati štedjeti. Mislim, čuvati novac u banci.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 19.11.2020. at 14:06

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Baš me zanima što bi drugi. Meni je to beznačajan novac za nešto poduzeti. Trenutno stvarno nemaš što sa štednjom, kad se ne isplati štedjeti. Mislim, čuvati novac u banci.
    Pa da, ali moji sinovi studenti nemaju redovne prihode, a ovo im je lova od stipendija i student servisa koja je na čekanju, ako štajaznam zatreba za studentsku razmjenu ili tome slično...
    Fakat nemam ideja. Nek stoji, iako se to ne isplati.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 19.11.2020. at 14:09

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa da, ali moji sinovi studenti nemaju redovne prihode, a ovo im je lova od stipendija i student servisa koja je na čekanju, ako štajaznam zatreba za studentsku razmjenu ili tome slično...
    Fakat nemam ideja. Nek stoji, iako se to ne isplati.
    neka drže na posebnom računu, gdje mogu doći do novca bez nekog problema, kad im zatreba
    bolje i to nego doma u koverti

za ulaganje nemam pojma, nisam sklona rizicima (a niti love nemam viška ), pa nisam niti istraživala varijante ulaganja u npr vrijednosne papire
    Posljednje uređivanje od emily : 19.11.2020. at 14:11

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Nekoliko bliskih osoba je ulozilo velik dio ustedjevine u zlato. Od mjesecne rente koju dobivaju za oroceno zlato placaju kredit za auto (vrijednost auta oko 25-30 000 eur)
    Zaboravila sam o kojoj se orocenoj cifri radi. Mislim da je oko 40 tis eur.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije da imam love, a valjda i zato prvu put čujem da ae zlato može oročit.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    neka drže na posebnom računu, gdje mogu doći do novca bez nekog problema, kad im zatreba
    bolje i to nego doma u koverti

za ulaganje nemam pojma, nisam sklona rizicima (a niti love nemam viška ), pa nisam niti istraživala varijante ulaganja u npr vrijednosne papire
    Drže na žiro računu. Tu i tamo nešto u koverti, što im bake daju...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    Nekoliko bliskih osoba je ulozilo velik dio ustedjevine u zlato. Od mjesecne rente koju dobivaju za oroceno zlato placaju kredit za auto (vrijednost auta oko 25-30 000 eur)
    Zaboravila sam o kojoj se orocenoj cifri radi. Mislim da je oko 40 tis eur.
    Nisam čula za ovo. Znam za investicijsko zlato, ali tu (kao i kod fondova) treba paziti kako se kreće cijena zlata.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Inače, kamata na oročenu štednju i štednju po viđenju je mizerna jer banke ne trebaju našu lovu. One trebaju naše kredite i naše minuse.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni se čini da ova tema prerasta iz antirecesijskih mjera i preživljavanja kroz mjesec u temu Štednja i investicije?
    Peterlin, pa kako pobogu ne potroše ili ne znaju da imaju novce u kuvertama kao rođendanski poklon i kako nije potrošeno ništa od mjesečne stipendije??? Ja sam sva u čudu.

Što se tiče investiranja, ja bih umjesto na žiro-račun ipak stavila na štednju (koliko god da je jadna ta kamata ipak nekakva je), a dio bih stavila na neki sigurni fond (imala sam ZB plus) iz kojeg se odmah mogu povući sredstva, a kapne i neki prinos koliki god da je. Tako sam svojedobno radila kad sam imala takve viškove.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Inače, kamata na oročenu štednju i štednju po viđenju je mizerna jer banke ne trebaju našu lovu. One trebaju naše kredite i naše minuse.
    A zašto su prije 10ak godina te kamate na štednju bile puno više?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni se čini da ova tema prerasta iz antirecesijskih mjera i preživljavanja kroz mjesec u temu Štednja i investicije?
    Peterlin, pa kako pobogu ne potroše ili ne znaju da imaju novce u kuvertama kao rođendanski poklon i kako nije potrošeno ništa od mjesečne stipendije??? Ja sam sva u čudu.

Što se tiče investiranja, ja bih umjesto na žiro-račun ipak stavila na štednju (koliko god da je jadna ta kamata ipak nekakva je), a dio bih stavila na neki sigurni fond (imala sam ZB plus) iz kojeg se odmah mogu povući sredstva, a kapne i neki prinos koliki god da je. Tako sam svojedobno radila kad sam imala takve viškove.
    Škrtice, kao mater, a ni otac nije daleko!

Mlađi sin je potrošio lovu za fiksno računalo, stariji (još) nije, on ima dva laptopa. Ta lova im je buffer, ako nešto od elektronike rikne - nabavit će se odma' drugo.

ZB Plus imam i dalje (nije nešto puno na njemu, ali ima), a mislim da će i dečki u istom smjeru...

Nego, htjela sam pitati ima li tko iskustva s revolut karticom i vrijedi li to išta....

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam Revolut. Ne.koristim ju često a napravila sam ju zbog putovanja. A evo sad ne putujem nikam. No ima ju i muz i sin i zlata vrijedi u nekim situacijama. Prebacivanje novca u sekundi, prek broja telefona. Možeš konvertirati novce u razne valute. Podizanje na bankomatima (kod nas i vani, ne znam kojima) bez provizije.

Stvarno ima puno svega sam ja nemam pojma. Očekivala sam da će netko mlađi od mene to napravit al ni njega be zanima

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Škrtice, kao mater, a ni otac nije daleko!
    Jako cijenim iskrenost

A za tu revolut karticu sam čula puno puta, no nikako da dobijem želje proučit sve to.
    Ovo za putovanja vani mi je jasno što je Nano pojasnila, al ono pitam se zašto bi mi zapravo trebala ta kartica tu u RH, koja je njena svrha?
    Inače imam e-zabu i u banku praktički ni ne idem.

Ima li netko tko bi mi samo kratko i jasno zdravoseljački pojasnio. Hvala.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

evo sad sam opeš išla guglati Revolut, meni ta pojašnjenja uopće nisu jasna i ne mogu povezat jel bi tako nešto meni bilo svrhovito imat.
    Ono što sam pročitala, nema mi smisla. Još kad sam vidjela da se treba instalirat aplikacija, odmah otpada
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 19.11.2020. at 15:48

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lili, za trenutno prebacivanje novca. Za to ak trebaš plaćati u stranoj valuti. Tečaj je kao u mjenjačnici a ne banci.
    Ak te frka online kupovine možeš koristiti Revolut. Kako sam rekla, dizanje novca izvan HR bez provizije.
    S obzirom da te ništa ne košta sam račun (za sada), preodlična stvar. Njom normalno plaćaš i u dućanima. I sve vidiš u aplikaciji. Koju ne plaćaš. Zabu plaćam 60 kn mjesečno kaj je priličan iznos

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A za kog ti je vezan revoult

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ajme nema šanse da išta instaliram na mobu, prvo jer želim što manje gledat u ekrane, drugo sve te aplikacije mi guše mob i više troše bateriju.

Nano, hvala ti puno na pojašnjenjima.

Što misliš pod trenutno prebacivanje novca? pa to napravim s tokenom šta ne?

Plaćanje u valutama radim s deviznog računa.
    Ne podižem novce vani na bankomatima (možda jednom u životu), kad sam u inozemstvu ponesem nešto gotovine, al zapravo sve ostalo plaćam karticom da ne nosam puno novca sa sobom okolo.

A Zabu mjesečno plaćam 30kn, to sam davno ulovila neku akciju i ne dam im da me nagovore na promjenu, a to pokušavaju već dugo.

Tako da i dalje ne kužim prednosti tog Revoluta?
    Jel ti i dalje imaš Zabu uz taj Revolut?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jako cijenim iskrenost

A za tu revolut karticu sam čula puno puta, no nikako da dobijem želje proučit sve to.
    Ovo za putovanja vani mi je jasno što je Nano pojasnila, al ono pitam se zašto bi mi zapravo trebala ta kartica tu u RH, koja je njena svrha?
    Inače imam e-zabu i u banku praktički ni ne idem.

Ima li netko tko bi mi samo kratko i jasno zdravoseljački pojasnio. Hvala.
    Moja pitanja se odnose na ovaj moj upit.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lili, naravno da možes. Ja sam Revolut napravila jer smo trebali ići u London. Rekli su mi da je najbolje javni prijevoz plaćati debitnom karticom. Kako nema šanse da bi tam dala svoju karticu tekućeg na koju prkmam plaću i napravila sam revolut. Put u London je propao, Revolut je ostao. I tak, zgodno je i za djecu .
    I to je fizička kartica. Samo u aplikaciji možeš manevrirat svime. Ne koristim Revolut često, al mi je par puta dosta pomogao. Uz to, niš ne košta. Htjela sam i kćeri napravit al nije punoljetna. No mislim da sad imaju neku obiteljsku, al nikak se pozabavit time..
    Ta kartica je npr. super djetetu za matuaralac izvan HR i neke nepredviđene situacije. Prebaciš lovu u sekundi a dijete u valutu koju treba. Sam sad nema maturalaca

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lili, djeca su ti mala, al koliko kužim bave se sportom. Znači odu npr. na turnir u susjednu zemlju. Revolut je tada rješenje za nošenje malo gotovine i za svaku nepredviđenu situaciju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •