Kosjenka prvotno napisa
Mi smo uvijek imali malo drugačije prihode, mm je radio cca dvadeset godina u stabilnoj firmi sa solidnom plaćom, ja sam gotovo većinu vremena provela u našem uslužnom obrtu koji je radio kako koje godine. MM se bavio poljoprivredom pa smo i tu uvijek veće priljeve novca. Tako smo uspjeli kuću napraviti i osigurati neke nekretnine bez velikih kredita. Prije pet godina smo oboje dobili otkaz(ja sam jendo godinu dalna radila u lokalnoj tvornici uz obrt). Srećom uspjeli smo proširiti poslovanje, te uz poljoprivredu isplivali. MMova parola je stedi se dok se ima i prostri se koliko se možeš pokriti, tako da nikad, ama bas nikad nismo koristili kartice i kojekakve kredite za kupovinu ičega.
No život nam se jako promijenio. Pad prihoda nam je jako pao, tu je i ta nesretna korona koja indirektno utječe na moje poslovanje i moram dobro posložiti koliko mi je potrebno za svakodnevni život.
Tu su i dva školarca, potencijalni studoši za 3 i 5 godina tako da bi trebala i neki fond za njih još ubaciti u tu svoju tablicu.