Imam je i ja ali vise ne koristim jer mislim da je revolut bolja. Jedino ako istovremeno imas i addiko mobilni banking, pa da mozes instant prebacivati novce. I vidjeti stanje i odmah dobiti sve notifikacije da je bila transakcija. Plus ako kupis nesto skuplje vani bolji je tečaj ali to su za naše iznose obicno male razlike, maksimalno par kn, pa meni nije neka posebna ušteda...
Mm i ja smo isti revolut upogonili svatko na svom mobitelu tako da oboje koristimo istu karticu. Ja na kraju koristim samo virtualnu, onu fizičku nisam aktivirala jer mi ne treba osim ako ću u inozemstvo...
Ja imam jedno i drugo. Otkako sam napravila revolut addiko više ne koristim. Revolut je super, pregledna aplikacija, odmah dolazi poruka ako netko nesto plati s tvojom karticom, jucer sam placala nekakvu torbu u bih, zablokiralo mi karticu - kao da provjere jel sigurna kupovina (sve se rijesava preko aplikacije)...stvarno za preporučiti. Imam još erste debitnu za placu ali na kraju sve novce prebacim na revolut - najviše zbog preglednosti. Mi i puno putujemo pa nam je i tamo zgodna.
Vidim pitanja o Revolutu i plaćanju na njega drugih osoba - iskreno nisam istraživala, znam da se radi o financ. instituciji koja posluje u okvirima zakonodavstva EU i samim time ne mislim puno brinuti o tome jer znam da država, ako poželi, može saznati tko na nju uplaćuje.
No ne volim plaćati online s "običnim" karticama koje imaju puno veće limite nego ove pripaid, to korsitim samo ako npr dobijem i 10% popusta na MC i sl
Ali realno, čak i ako se koristi samo tekući račun u banci, s njim danas dolazi mogućnost online plaćanja, podizanja gotovine bilo gdje na svijetu u mreži bankomata, bezgotovinskog plaćanja na prodajnim mjestima po cijelom svijetu - odnosno korištenje određene infrastrukture koja sigurno košta nešto i banku, a ne kao prije kad je samo vodila saldo računa, novac si podizao na šalteru a odgođeno plaćao čekovima koje je dućan onda morao fizički dostaviti banci na naplatu (sjeća li ih se još itko)
Posljednje uređivanje od sillyme : 20.11.2020. at 19:58