Citiraj Zenii prvotno napisa Vidi poruku
Imate li ideje za antirecesijske poklone? Dakle, sitnice za bližu rodbinu. Izradila sam anđele od tila koji su super ispali i uz to bih još nešto stavila, npr. teglicu džema ili staklenku s keksima, ne znam . Što vi darivate, a da nije preskupo?
Ja isto obično poklanjam svoju zimnicu - moja obitelj to voli i unaprijed se vesele.

Recesijski pokloni za nas ove godine nisu ispali recesijski - sinovima je krepao printer, pa smo bili prisiljeni kupiti novi. Budući da ga i mi koristimo, a planiramo ga kupiti još od ljeta, dogovorili smo da si nećemo darivati ništa, nego ćemo zajedničkim snagama kupiti printer koji ima automatski dvostrani ispis i ne preskupe tonere: https://www.chipoteka.hr/artikl/1532...air-6129274993
Za Božić ćemo si darovati još eventualno nekog čokoladnog djeda Mraza, ako i to...

Još ideja (ali nisu provjerene ove godine): prošle godina sam na štandu na autobusnom kolodvoru kupila tanke muške rukavice od prave kože za 80 kn/par. Ne znam ima li ih sada, ali namjeravam provjeriti. U međuvremenu su mm i stariji sin izgubili svaki po jednu (jedan lijevu, drugi desnu - ista veličina, sličan model). Sad sin nosi te rasparene (jedna tatina, druga njegova) dok im ne nabavimo nove. Neću se previše trgati, ali imam na umu.

Pepco - i ja znam tamo zaviriti. Kupila sam sebi božićni poklon, lijepe rukavice za 18 kn. Imaju prigodnih čaša, šalica, svijećnjaka, ukrasnih vrećica (jeftinijih nego bilo gdje drugdje), termosica, jastuka, dekica, čarapa, papuča, kapa i šalova, ukrasa za bor itd.

Ono što ću svakako napraviti - dva foto-albuma (klasične fotografije). Jedan je za mamu, drugi za svekrvu. Obje jako slabo vide, a draže su im fizičke fotografije od bilo kakvih digitalnih.
Ne mora ih biti puno, ali nekoliko lijepih ćemo im pokloniti za blagdane, pogotovo što vjerojatno neće fizički vidjeti svoje unuke.

Moja svekrva mi je neki dan darovala zimsku jaknu - nova je, nije ju nosila već 15 godina. Baš sam se razveselila... Mama je napravila isto - izvukla iz svog ormara krasnu kožnu zelenu torbu koju ne nosi. Tako izgledaju penzionerski pokloni. Već znam i da će moj brat nećacima donijeti knjige iz svoje biblioteke. Takav nam je dogovor - recikliramo sve što možemo. On je dobio lijepu vestu od mog sina, koju ovaj nije obukao od srednje škole

Još ćemo razmijeniti kolače i drugu hranu i gotovo...