Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5554

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mnogi stanodavci nemaju ništa protiv iznajmljivanja stana obiteljima s djecom, i nije da se stan ne može naći, ali ne možeš ni ti baš kategorički tvrditi ni garantirati da ga djeca neće oštetiti. Ja prva to nikad ne bih tvrdila za svoju, a bome ni za sebe, nezgode se događaju. Veće je pitanje je li stanar u stanju vratiti stan u prvobitno stanje ili ne....
    Posljednje uređivanje od Angie75 : 04.12.2020. at 11:15

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Mnogi stanodavci nemaju ništa protiv iznajmljivanja stana obiteljima s djecom
    srećom
    ja sam cijelo djetinjstvo bila podstanar, plus studentske dane, i grozila sam se tih ljudi koji te procjenjuju kolika si štetočina

I nije da nema srednjeg rješenja između stana koji nema uopće izolaciju i stana koji je A+ kategorija sa fensi namještajem i skupim parketom. Stanovi u zgradama iz 70-ih 80ih, rebrastim parketom i polustarim namještajem imaju sasvim ok izolaciju, barem je imao onaj u kojem sam ja bila, na toplanu, uvijek toplo

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    srećom
    ja sam cijelo djetinjstvo bila podstanar, plus studentske dane, i grozila sam se tih ljudi koji te procjenjuju kolika si štetočina

I nije da nema srednjeg rješenja između stana koji nema uopće izolaciju i stana koji je A+ kategorija sa fensi namještajem i skupim parketom. Stanovi u zgradama iz 70-ih 80ih, rebrastim parketom i polustarim namještajem imaju sasvim ok izolaciju, barem je imao onaj u kojem sam ja bila, na toplanu, uvijek toplo
    Ja sam bila podstanar dvadeset godina, promijenila 13 podstanarskih stanova i probala sve - od grijanja na drva i struju, plina, toplane... svega je bilo. Toplana je najkomotnije rješenje, ali ne nužno i najjeftinije. Dok sam bila sama, to mi je bilo jako bitno - netko drugi vodi brigu o tome da grijanja ima, ti samo platiš. Ne moraš zvati servis bojlera ni dimnjačara... Jednom godišnje si tjedan dana bez tople vode dok je toplana u remontu, a ostalo vrijeme - prst u uho. Neprocjenjivo... Stanove u kojima drže podstanare vlasnici rijetko uređuju više nego je apsolutno nužno. Druga je priča ako imaš apartman u centru za iznajmljivanje turistima, ali ova sezona je izrazito loša za to zbog korone, pa će iznajmljivači stanova za život proći bolje od iznajmljivača stanova za turiste.

Što se tiče preuređivanja, imala sam SVOJU malu djecu i znam da djeca uništavaju stanove/namještaj/younameit... Ne moraju biti podstanari da unište. Ne moraju to biti ni djeca. Uništimo i mi sami. Inače ne bi nikad krečili ni renovirali. To je kao i cipele - ako ih nosiš, poderu se, ali bratemili tome služe. Stan u kojem se živi/kuha/grije/kupa/suši veš podložan je habanju. Evo, ja ne mogu vjerovati da je već osam godina prošlo otkad smo krenuli s preuređivanjem našeg stana (zamjena parketa sobu po sobu, nova kuhinja, nova kupaonica - svako je rađeno u jednoj sezoni). Sad mogu u krug krenuti ponovno, a nismo imali nikakve podstanare. Samo nas četvoro Još prije smo zamijenili bojler (ima tome 20+ godina), pa nas uskoro čeka i to, zajedno s rekonstrukcijom dimnjaka. Vanjska stolarija je isto blizu dvadeset godina, doći će i to ponovno na red. Nikad kraja. Još ako uračunam da treba održavati stanove u kojima žive naši roditelji, vikendicu itd, o garažama da i ne govorim (iduće godine ide sanacija krova na mojoj + popravak vrata). Nikad kraja....ali to je život. MM kaže da bi meni bilo na smrt dosadno da stalno ne izmišljam što bi se sad trebalo preurediti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •