-
Evo da se javim posle dugog vremena - selila sam se i tek tada sam videla šta sam sve navukla i šta mi treba, a šta ne treba i od selidbe nisam išla nijednom u shopping (cipele, garderoba i slično).
Iz stana 35 m2 na toplovod sam se selila u kuću, prvih par meseci smo grejali na klimu i bilo je prehladno, a posle smo kupili peć na drva koja ugreje sve prostore.
Uglavnom, nama je antirecesijska mera korona, jer nigde ne putujemo (preko granice).
Povrće kupujemo na placu, ali smo na svom vrtu posadili i svoje pa ćemo videti kad rodi
Budući da sam se preselila u drugu državu, nisam još pohvatala sve cene i razliku, jer ne kuham više za 1 osobu, nego za 2 minimalno. Što se tiče antirecesijskih stvari, nama je krečio jedan moler - poznanik, koji još ide u školu pa smo prošli puno jeftinije. Peć na drva smo kupili second hand i odlična je, a isto tako smo i prodali par starih biciklova i ostalo što nam ne treba.
Kruh pečemo svoj, brašno kupimo domaće, rižu integralnu i basmati što nije baš antirecesijski ali na hrani ne želim štedeti. U poslastičarnice, pekare, kafiće ne odlazimo. u vegi restoran odemo par puta godišnje i to je to. Brali smo dosta šparuge i to mi je bilo super opuštanje u prirodi plus antirecesijski.
Svakako svima preporučam da se sele, pa će ih proći volja za kupovinom bilo čega. Kupujem samo tuš gelove, wc papir, ... što je nužno. Na masaže više ne odlazim, ni u wellnes centre, tak da ne trošimo ništa na to. Uglavnom, drva smo kupili jeftinija i trebalo ih je nacepati i tak, to je dragi odlučio.
Jedino na čega sam alergična je bacanje hrane - kada nam nešto propadne, a to je redko ali češće nego kada sam živela sama. Zimnicu, marmelade i slično sami radimo i dobijemo od mojih, tak da ni to ne kupujemo. Sve u svemu, mislim da smo dosta ekonomični, ali naravno da uvek može i bolje. Hranu redko bacamo, jer sam naučila pogoditi količine i tak. Za godišnji ne znam kuda ćemo, jer nam je more pred nosom pa možda odemo do mojih na koji dan, ako bude moguć brzi test iz sline u oba smera, a ako ne onda šparamo jer ne želim više test sa štapićem kojeg ti stave duboko u nos.
Vodu filtriramo jer je puna kamenca - imamo filter i kada se potroši kupimo novi uložak u najjeftinijoj radnji itd...
Kvaka je u tome da se dobro ograniziraš ovo svega što kupuješ - to mi se čini najbitnije.
Posljednje uređivanje od tinkilinkixyz : 27.05.2021. at 20:31
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma