Paaa, to je tip trgovine kao i Lidl. Ne možeš doći tamo i tražiti određenu stvar koju si zamislila, jer to oni ne drže. Oni žive od akcija. Ne isplati se nešto posebno potezati ako ti nije usput. Meni je usput onaj na Štefanovečkom zavoju, jer onuda prolazim kad se vraćam od brata ili od roditelja. Ne bih išla da mi je na drugoj strani grada i da ionako ne idem tim putem...
Daklem, ovako:
Imaju hrvatskih proizvoda, ali sa svojom robnom markom (moj sin je kupio veliku staklenku majoneze - očito je Zvijezdina, ali ne piše Zvijezda na njoj)
Imaju pristojno voće i povrće, ali nije baš širok izbor, isto kao i u Lidlu. Zadnji put sam uzela dobre mrkve.
Imaju odlične talijanske žitarice i mahunarke (ječam, pet žitarica, fantaziju tj. mješavinu žitarica i mahunarki)
Imaju bolji izbor konzerviranog povrća od Lidla, uglavnom je slovenske proizvodnje, ali ima i talijanskih...
Imaju odlične mliječne proizvode (Slovenija)
Imaju pristojne suhomesnate proizvode - Italija i Slovenija
Imaju zadovoljavajući kruh i peciva
Imaju mesnicu koja je bolja od Lidlove, super meso po povoljnoj cijeni, ali ne širok izbor nego akcije - ako je ovaj tjedan akcija roštilja, neće biti iskoštenih pilećih zabataka itd.
Imaju juneću i teleću jetru, što inače teško nalazim, ali nisam ih još isprobala. Isto i krvavice - nisam isprobala ni to, a kobasice su im ok.
Suhomesnati proizvodi i tvrdi sirevi nisu svi pakirani, nego se može naručiti - to mi je super
Imaju i gotove hrane, ako čovjek naleti (pečene piceke, odreske i štajaznam rižu s povrćem - ali ja idem kasno popodne, pa to obično ne nađem)
Imaju ne preskupa talijanska sredstva za čišćenje, npr. tekući deterdžent za suđericu po super povoljnoj cijeni (mislim da je bila litra 19 kn zadnji put na akciji, redovna cijena je 24 ili 25 kn)
Imaju solidnu kozmetiku - maslac za tijelo, kremu za ruke i tako. Ostalo nisam isprobala osim tekućeg sapuna koji mi je ok.
Čokolade - Lidlove su bolje (tako kaže mm, ja to ne jedem tako često).
Smrznuta hrana - fenomenalno povrće vrsta raznih, repovi škampi povoljniji nego drugdje, odlična hobotnica (nije bila jeftinija, ali je bila super), za hitne situacije kupujem pileće medaljone smrznute i moji dečki kažu da su bolji nego bilo koji drugi... Ima dosta gotove hrane za one koji ne kuhaju (lasagne, pizze smrznute i slično).
Povoljni su im kuhinjski ručnici i wc papir, ali kaže mm da mu je Lidlov bolji, pa eto...
Još nešto - kao i u Lidlu, uvijek imaju nešto od krpetina (tj. odjeće). Kupila sam sinovima pamučne jakne s kapuljačom podstavljene tankim krznom od flisa - svaka je koštala 80 kn, kupila sam svakom dvije i cijelu zimu se nisu skidali iz njih, a i sad ih nose kao vanjske jakne. Najbolja investicija...
MM hvali njihovo pšenično pivo, a vino još nismo ni probali. Tko voli talijanska vina, ima ih cijela hrpa...