-
Vjerojatno nije antirecesijski, al neke stvari su neusporedive. Recimo ja nikad ne kupujem sir, vrhnju i jaja u dućanu. Svje6i dućanski sir mi nema veze sa sirom kakvig volim.
Kaj se povrća tiče isto je teško usporedivo, pa makar i na placu kupila od preprodavača. Imaju svježiju robu id onog kaj stoji danima u dućanu.
Neki dan slušam ženu u Ludlu kak komentira mužu da tko može platiti 50 ili 60 kn za kilu trešanja. Jedva sam se susdzala da joj ne velim da su na placu 25. A od tog Ludla do placa ima 10 minuta pješice.
Moja mama je dosta dtara i tak sam joj ove zime kupovala jeftinu brokulu u Lidlu. I stalno je imala probavne smetnje dok nije skužila od čega.
Naravno da i naši poljoprivrednici koriste kemiju, ne možemo se zavaravati, no voće i povrće iz uviza te kemije ima puno više jer ga dodatno moraju tretirati zbog transporta. A da ne velim da ga beru nezrelo.
No svak od nas radi po svom. Iako kupujem na placu sigurna sam da na hranu trošim manje od mnogih koji kupuju u dućanu. A sve zato jer kupujem osnovne namirnice od kojih pripremamo hranu
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma