Isto ovako. Petkom obično nije bilo meso, nego mahunarke (grah, grašak s noklicama...) i knedli sa šljivama ili crnim pekmezom. I špinat s pire krumpirom i jajima kuhao se petkom. Riba češće subotom, a čak i nedjeljom, pogotovo ako su moj tata i teček išli u ribičiju i imali sreće...
Od jeftinih mesnih obroka moram spomenuti iznutrice, ne samo jetrica, nego plućica, srce, bijele bubrege i mozak. Petkom pohane palačinke punjene mozgom i zelena salata ... Mljac!
Za večeru prežgana juha ili paradajz juha s rižom, nikakve salame. I danas to povremeno skuham. Moji sinovi vole juhice, pogotovo zimi, ali uz to mora biti još nešto... Sir i vrhnje, pečena jaja, pogačice, zlevenke, sirnice.... Sve ja to pripremam, ali za ručak mora biti komad mesa. Ne mora biti velik, ali mora im zamirišati.
Za sutra kuham gustu minestrone juhu i uz to ipak šnicle...![]()





Odgovori s citatom