Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
Mi volimo šalšu u koju ja natrpam i tikvice i patlidzane, i džuveč ( tu pak stavim svo povrće koje mi padne na pamet)
Šalšu uvihek jedemo bez mesa, dzuvec kako kad.

Lili, knedli za rucak su kod nas siromasko jelo. Imali bi mesnu juhu a onda knedle. Zato meni oni nisu desert. Kao ni struklji. Al to sve ovisi o navikama.

Mi uz špinat na mlijeku jedemo pire krumpir i jaja na oko. Isto nema mesa.
Isto ovako. Petkom obično nije bilo meso, nego mahunarke (grah, grašak s noklicama...) i knedli sa šljivama ili crnim pekmezom. I špinat s pire krumpirom i jajima kuhao se petkom. Riba češće subotom, a čak i nedjeljom, pogotovo ako su moj tata i teček išli u ribičiju i imali sreće...

Od jeftinih mesnih obroka moram spomenuti iznutrice, ne samo jetrica, nego plućica, srce, bijele bubrege i mozak. Petkom pohane palačinke punjene mozgom i zelena salata ... Mljac!

Za večeru prežgana juha ili paradajz juha s rižom, nikakve salame. I danas to povremeno skuham. Moji sinovi vole juhice, pogotovo zimi, ali uz to mora biti još nešto... Sir i vrhnje, pečena jaja, pogačice, zlevenke, sirnice.... Sve ja to pripremam, ali za ručak mora biti komad mesa. Ne mora biti velik, ali mora im zamirišati.
Za sutra kuham gustu minestrone juhu i uz to ipak šnicle...