Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
Lili, vidim da se tema razvila iz ovog da muški pojedu obični obrok i onda još mesa, kaj je normalno, trošak (posebno ovisi o tom koja vrsta mesa, jel pašteta il pršut, nije isto), a s obzirom na to da imam jednog sina, već vidim kad budu 15 g jest će valjda svaki kilu juneta na dan, ali ne vidim razlog zašto bi potrebe dječaka bile veće.
Postotak mišićne mase kod muškaraca je veći nego kod žena, zato su njihove potrebe veće. Isto tako, sama veličina naprosto igra ulogu, potrebe osobe koja je visoka 190cm i ima 90 kila moraju biti veće od osobe koja je visoka 165cm i ima 55 kila.
Ali kod dječaka i djevojčica ta se razlika vidi tek u adolescenciji, cure u pubertetu i ranoj adolescenciji isto po mom iskustvu mogu prilično pojest, a i ja sam u toj dobi, recimo 12 godina, mogla pojest više nego što mogu sada.
Druga je stvar što ono što je danas u mnogim kućanstvima norma, a to je da je meso za ručak praktički svaki dan, vjerojatno nije ničija potreba. Još prije 50 godina ljudi, koji su radili teški fizički posao, jeli su meso jednom tjedno. A danas svaki programer jadan ne može sjedit svojih 8-12 sati dnevno za računalom bez bar dva šnicela (osim ako je vegan, ali između te dvije krajnosti su rijetki).