Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
Ja uopće ne pratim skupu-jeftinu struju. To mi je vremenski luksuz, daj Bože da ikako stignem oprati i skuhati
Ali jako puno ljudi, čak većina s kojima sam pričala o tome, pazi na to. Stvarno, koja je to cifra uštede u pitanju, je li to netko od vas računao za prosječnu četveročlanu obitelj?
Mi smo tek nedavno ugradili dvotarifno brojilo i prešli na bijelu tarifu. Razlika po procjeni (još nije bio kvartalni obračun) je nekih 80 kn mjesečno. Toliko nam je manja akontacijska rata. Vidjet ću na obračunu je li to stvarno toliko ili nije, jer treba uzeti i hrpu drugih stvari u obzir (sezonske oscilacije - uključivanje klime i slično). Dvosobni stan u zgradi, četveročlana obitelj. Za grijanje i kuhanje koristim plin, ali pećnica je električna. Od većih potrošača tu je vešmašina, suđerica i klima uređaj. Ostalo - standardno: hladnjak & zamrzivač koji radi bez obzira na tarife, mikrovalna pećnica, pegla i sitni kućanski aparati (parni vrč - taj vjerojatno dosta potroši, to grije kao i pegla, mikseri vrsta raznih...) Sigurno sam nešto i zaboravila.