-
Sinoć sam pročitala članak koji mi se učinio koristan za ovu temu, pa evo link: https://slobodnadalmacija.hr/vijesti...nalazi-1159028
A evo i najvažnije:
"U Hrvatskoj je prošle godine bačeno 286 tisuća tona hrane, što je 71 kilogram po svakom stanovniku, a ni u Europskoj uniji situacija nije bolja, jer mnogi ne razumiju oznake rokova trajanja hrane pa će ih EU mijenjati kako bi smanjio količine jestive i ispravne hrane koja završava u kontejnerima.
Goleme količine hrane završavaju u smeću jer se poistovjećuju dvije različite oznake na hrani - "upotrijebiti do" i "najbolje upotrijebiti do". Stoga se i ide u izmjene oznaka.
Pola građana EU-a ne razumije razliku između "upotrijebiti do" i "najbolje upotrijebiti do", a hrvatsko istraživanje je pokazalo da jedna četvrtina ispitanika baca hranu odmah nakon isteka ovog drugog roka, iako je ta hrana još sigurna za jelo. Naime, "najbolje upotrijebiti do" znači da proizvođač tvrdi da je do tog dana proizvod najkvalitetniji, da na primjer zadržava optimalnu hrskavost i boju, a može biti jestiv dugo nakon isteka roka.."
Itd. Koristan članak, preporučam.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma