Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
Dota sve mi se više čini da bi se nas dvije baš složile
Ja sa svakog putovanja i izleta donosim jestive suvenire . Ulja, octevi, soli, namazi, začini.... Obožavamo. I ne samo to. Prije par godina mm je bio u Nizozemskoj na putu a kao suvenir mi fonio 150 lukovica tulipana. Ja sad svako proljeće imam najljepši vrt u kvartu, ako ne i šire.

I čak je i recesijski jer ih ne vadim u jesen kako bi trebalo po psu, pa ni ne nadopunjujem u proljeće.

Arobu i ostalu kućnu drndu redovno reviziram i recikliram davanjem dalje i doniranjem.
Složile bi se, sigurno
Zavidim i na vrtu i na tulipanima... i moj san živiš!

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
Ajme bb pa ti zivis moj san!
150 tulipana, divota!
Dota super za ideju dijeljenja, isto imam hrpu toga sto bi dobro doslo drugima
Samo sam trenutno lijena za uhvatiti se u koštac i ici na tavan
I hladno mi je :keez:
To za ulja, ne slazem se
Mislim obožavam razna ulja i maslac i svinjsku mast ali razmisljam da sam pretjerala
Sigurno se moze fino kuhati i samo na maslinovom i masti recimo
Mene sramota napisati koliko maslaca koristimo
To je rasipanje zapravo
Mislim da cu preskociti koji mjesec barem kokosovo i bucino, maslinovo ne dam iz kuhinje ni pod razno, to samo ako dode bas nemila kriza ali onda..
Laneno stavljam djeci u smuti prije skole tako da mi se i njega tesko odreći
Ah...
Flopice, unesi u sobu, i ja sam ...nemam tavan, ali imam spremište, ali i meni je tamo hladno sad.

A za ulja, ne znam što bih rekla. Mi ne koristimo nešto jako puno maslaca...zapravo ovisi o sezoni kolača.
Ovako, "od oka" bih rekla da ne koristimo ničega puno, nije sad baš da svako malo kupujem ulja...bučino mi traje par mjeseci, i laneno, i kokosovo...zapravo, najviše trošimo maslinovo ulje, a njega srećom ne kupujemo. Sad je jako skupo, a bit će i skuplje, bojim se, nema ga.
Da, i domaću mast dobijemo, a i ona nam traje dugo.

Mi zapravo rijetko pržimo hranu u ulju, a moja mama često, pa je tu ta razlika. Kad bi se dijelili po ugljikohidratima, oni bi bili "ljudi od krumpira", a mi više od tjestenine, riže i slično...