Stranica 102 od 111 PrviPrvi ... 25292100101102103104 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 5,051 do 5,100 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja godinama zimi plaćam jaja 2 kn, ljeti 1,5 i obje cijene su mi ok. Ne pada mi na pamet kupiti jaja u dućanu.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj lonni prvotno napisa Vidi poruku
    Ne kužim kakav je to napitak, cedevita?
    Ma da, spominjala sam na drugoj temi da radim tamo, u kontroli kvalitete.

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    A tko te traži da joj daš kutije?
    Ja dajem s voljom uostalom da mi doma ne smeta ili da ne bacim u papir, a i smanjimo proizvodnju, zadovoljna ja, zadovoljna ona.
    Imam jednog kod kojeg prigodni naručim jaja Zelinska on mi donese doma i da svoj karton, mada i njemu prigodno uvalim kutije.

I ko ti brani da otiđeš koji put u inspekciju i vidiš kako hrani,drži,što još ima? I nemoj misliti da nema veterinarskih inspekcija svako malo

Ko ti brani imaš i na placu one kartone jaje Max 1 kunu
    Ma nisam uopće mislila da mi je to neka tlaka i trošak, nego čisto kao dio računice cijene. Nitko mi ne brani da se drugačije organiziram ili negdje drugdje kupujem jaja, mogu što hoću…

Mene smeta kada se za bilo što domaće stavlja cijena koja je znatno viša od tržišne a koja nužno nije i odraz kvalitete, jer domaće ne znači nužno i dobro, u puno slučajeva i daleko od toga.

Pitala sam ovdje za cijenu da vidim kako je drugdje, vidim da vas dosta plaća tu cijenu i ok, i dalje mislim da je visoka.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A možda zamjena s nekim ako vi već radite hranu , možda bi ti išlo bezbolnije trampa

Znači zimi nam je veća cijena jaja nego u jesen to smo se većinom svi složili

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Potpisat ću dosta stvari koje je flopica napisala, imamo i ista ulja u kuhinji ... ali evo, priznat ću, imamo mi i još vrsta ulja .
    Mi stvarno volimo kuhati... volimo isprobavati nove stvari, "igrati se", izmišljati nova jela. I inače smo svi znatiželjne i istraživačke prirode... ja sam najsretnija na putovanju...bilo kakvom, bilo gdje...
    I onda hodamo po tržnicama, sajmovima, knjižarama... upijamo iskustva, ali i donesemo ponešto sa sobom.
    Ne mislim da je nerecesijski imati više vrsta ulja ili čaja ili čega god...ako je to nešto što ćemo trošiti/potrošiti i što nećemo baciti. A mi se zaista trudimo sve iskoristiti i čak mi se čini da nam je i lakše ne bacati hranu kad imamo više izbora kako je pripremiti. Tako da nama npr. litra suncokretovog ulja traje puno duže nego mojoj mami jer ona kuha samo s njim i s maslinovim uljem, a mi radimo malo toga s njim. Pa na kraju novčano vjerojatno dođemo na isto.
    Mislim da je važno osvijestiti koje stvari su kvarljive i onda paziti da ih potrošimo (pisala sam već o mom popisu na hladnjaku). Previše se hrane (a i kozmetike, odjeće, obuće, igračaka, ma svega i svačega) kupuje i baca i to je zapravo rasipanje novaca. Svi živimo zapravo u preobilju izbora i slažem se da nas upravo to preobilje često nepotrebno i tiho izjeda iznutra i da je dobro malo usporiti i razmisliti što nam treba, a što ne, što nas veseli, a što ne.
    Tako da je meni svrhovitije kupiti fini i skuplji čaj u Harissi ako nas to veseli i ako nam je to ritual koji će nam uljepšati dan (usput- da, stvarno je jako fin), nego kupiti pet jeftinih čokolada/peciva ili bilo čega za te novce i misliti da smo "bolje prošli". Da se razumijemo, i ja volim naletjeti na jeftine čokolade i peciva i kupiti ih ako mi trebaju, ali mislim da prečesto kupujemo nešto samo zato što je jeftino, pa poslije bacamo.

A oko odjeće i svega drugoga... mi smo se selili više puta u životu. Svaka selidba je bila dobra prigoda da osvijestimo koliko puno toga imamo, i koliko puno toga možemo dati drugima. To nam je ostala navika i danas, povremeno napraviti "lažne mini selidbe ". Ne mora to biti veliko i značajno preslagivanje, nekad je i sat vremena dosta. Evo, danas smo najmlađe dijete i ja pregledali dječje knjige, igračke i slično. Nešto je ostalo doma...nešto će se dati rođacima i prijateljima... dio knjiga će u školsku knjižnicu...plišanci se upravo peru i onda će u bolnicu... školski pribor, torba i društvene igre idu azikantima... role i bicikl će u Glinu... čak će i kutija od cipela puna polupotrošenih bojica otići u produženi boravak, da im se nađe. Sve će se iskoristiti i nekom, kome treba, dati...i to je ono što najviše raduje. Dati novi život stvarima. Dati radost drugima.

No, otišla sam sad previše u "filozofiju", pa da pridodam i nešto recesijski - U Sparu je trenutno maslac po 13,99, pa napunite zalihe kome treba.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Kako smo ovih dana u čaju ( što na forumu, što u životu), danas mi je Google predložio ovaj članak: https://www.mindbodygreen.com/articl...ing-herbal-tea

Pa, evo, koga zanima.

Eh, još ovo - lonni, tako sam se ja uhvatila da gledam šalice po Britancu kod bakica .

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Dota sve mi se više čini da bi se nas dvije baš složile
    Ja sa svakog putovanja i izleta donosim jestive suvenire . Ulja, octevi, soli, namazi, začini.... Obožavamo. I ne samo to. Prije par godina mm je bio u Nizozemskoj na putu a kao suvenir mi fonio 150 lukovica tulipana. Ja sad svako proljeće imam najljepši vrt u kvartu, ako ne i šire.

I čak je i recesijski jer ih ne vadim u jesen kako bi trebalo po psu, pa ni ne nadopunjujem u proljeće.

Arobu i ostalu kućnu drndu redovno reviziram i recikliram davanjem dalje i doniranjem.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ajme bb pa ti zivis moj san!
    150 tulipana, divota!
    Dota super za ideju dijeljenja, isto imam hrpu toga sto bi dobro doslo drugima
    Samo sam trenutno lijena za uhvatiti se u koštac i ici na tavan
    I hladno mi je :keez:
    To za ulja, ne slazem se
    Mislim obožavam razna ulja i maslac i svinjsku mast ali razmisljam da sam pretjerala
    Sigurno se moze fino kuhati i samo na maslinovom i masti recimo
    Mene sramota napisati koliko maslaca koristimo
    To je rasipanje zapravo
    Mislim da cu preskociti koji mjesec barem kokosovo i bucino, maslinovo ne dam iz kuhinje ni pod razno, to samo ako dode bas nemila kriza ali onda..
    Laneno stavljam djeci u smuti prije skole tako da mi se i njega tesko odreći
    Ah...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi s putovanja nosimo jestive i pitke suvenire.
    Babyboys, amaterka si. Ne smijem ni napisat koliko sam ja lukovica donesla. Uglavnom i podijelila.

Sirevi, suhomesnato, vino... nastavi niz

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Jedino mi se krpa nije teško odreci, tj.garderobe i cipela, tenisica..
    Imam potrebu bas iznositi to što imam i plan je da SVAKI put kad nesto poklikam, odem u kosaricu i tu svotu stavim u kovertu. I delete narudzba.
    Pa cu vidjeti par mjeseci na svoje oci kojji je to novac.
    Ovako preko kartice mi je ocito apstraktno
    Trebam otrežnjenje!
    Lili
    Posljednje uređivanje od flopica : 23.01.2022. at 20:45

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nano, to je mm donio. On je racionalan. Zaključio je da mi ne treba više. Da sam ja bila s njim donijela bi dvaput toliko valjda

Flopice,ja u tom cvijeću toliko uživam da mi čak nije bed kad mi ljudi vrt slikaju , onako u prolazu kad sve procvjeta

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku

Flopice,ja u tom cvijeću toliko uživam da mi čak nije bed kad mi ljudi vrt slikaju , onako u prolazu kad sve procvjeta
    Cuj da ne smeta, pa js bih bila sretna da moj tko poželi uslikati!
    Ali realno, ne vidim zasto bi

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Dota sve mi se više čini da bi se nas dvije baš složile
    Ja sa svakog putovanja i izleta donosim jestive suvenire . Ulja, octevi, soli, namazi, začini.... Obožavamo. I ne samo to. Prije par godina mm je bio u Nizozemskoj na putu a kao suvenir mi fonio 150 lukovica tulipana. Ja sad svako proljeće imam najljepši vrt u kvartu, ako ne i šire.

I čak je i recesijski jer ih ne vadim u jesen kako bi trebalo po psu, pa ni ne nadopunjujem u proljeće.

Arobu i ostalu kućnu drndu redovno reviziram i recikliram davanjem dalje i doniranjem.
    Složile bi se, sigurno
    Zavidim i na vrtu i na tulipanima... i moj san živiš!

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme bb pa ti zivis moj san!
    150 tulipana, divota!
    Dota super za ideju dijeljenja, isto imam hrpu toga sto bi dobro doslo drugima
    Samo sam trenutno lijena za uhvatiti se u koštac i ici na tavan
    I hladno mi je :keez:
    To za ulja, ne slazem se
    Mislim obožavam razna ulja i maslac i svinjsku mast ali razmisljam da sam pretjerala
    Sigurno se moze fino kuhati i samo na maslinovom i masti recimo
    Mene sramota napisati koliko maslaca koristimo
    To je rasipanje zapravo
    Mislim da cu preskociti koji mjesec barem kokosovo i bucino, maslinovo ne dam iz kuhinje ni pod razno, to samo ako dode bas nemila kriza ali onda..
    Laneno stavljam djeci u smuti prije skole tako da mi se i njega tesko odreći
    Ah...
    Flopice, unesi u sobu, i ja sam ...nemam tavan, ali imam spremište, ali i meni je tamo hladno sad.

A za ulja, ne znam što bih rekla. Mi ne koristimo nešto jako puno maslaca...zapravo ovisi o sezoni kolača.
    Ovako, "od oka" bih rekla da ne koristimo ničega puno, nije sad baš da svako malo kupujem ulja...bučino mi traje par mjeseci, i laneno, i kokosovo...zapravo, najviše trošimo maslinovo ulje, a njega srećom ne kupujemo. Sad je jako skupo, a bit će i skuplje, bojim se, nema ga.
    Da, i domaću mast dobijemo, a i ona nam traje dugo.

Mi zapravo rijetko pržimo hranu u ulju, a moja mama često, pa je tu ta razlika. Kad bi se dijelili po ugljikohidratima, oni bi bili "ljudi od krumpira", a mi više od tjestenine, riže i slično...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vidim da ćemo morat sklopit posao. Donijet ću vam ja lukovice

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

I ja popunila zalihe maslaca, u Sparu, ali ima i u Plodinama, neki bavarski ista cijena. Btw. u Plodinama je 1kg Lješnjak Čokolina 40 kuna (na akciji), dok je ista ta kila u Sparu 57kn. Ne znam je li Čokolino kao nekad davno veliki no-no, ali eto što je tu je, to sam ionako sebi kupila

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čokolino 1400 g je u Lidlu cca 60 kn

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pogledajte sastav Čokolina.

Sent from my iPhone using Tapatalk

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Antirecesijski ili ne kod nas se nikad ne kupuje ni Čokolino i ini, ko ni Nutela i slični

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne kupujem ni ja, al je tema antirecesija pa pišem cijene

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Pogledajte sastav Čokolina.

Ljudi koji jedu čokolino mu vjerojatno znaju i sastav. Što žwliš reći?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ljudi koji jedu čokolino mu vjerojatno znaju i sastav. Što žwliš reći?
    Vjerojatno da je nezdrav?

Ne znam što je Tanči krivo rekla.

Kupujem ga, jedemo ga ja i jedno moje dijete. Izbjegavam čitanje sastava, jer mi je fini.

Možda mi ovaj Tančin komentar pomogne osvijestiti da ga skroz izbacim iz prehrane.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Danas na Dukatovom štandu je lik ispred mene uzeo 15 ili 20 maslaca. Tam je već mjesecima cijena 15 kn, što je po sadašnjim cijenama dosta razumno.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nije rekla ništa krivo. Samo je komentar krajnje suvišan. To patroniziranje i isticanje očitog u smislu ja ne kupujem, ne jedem, ne prakticiram jer nije zdravo .... Malko nervira. Ono,nismo djeca. Zašto bi osvještavala išta? Ako ti je fino jedi. Niti to jedeš dvaki dan niti ti je osnova prehrane.

Isto kao i nutela, voćni jogurt, cedevita, čokolada ili monte.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

https://voli.me/proizvod/2796

Ali za znatiželjne evo sastav

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nije rekla ništa krivo. Samo je komentar krajnje suvišan. To patroniziranje i isticanje očitog u smislu ja ne kupujem, ne jedem, ne prakticiram jer nije zdravo .... Malko nervira. Ono,nismo djeca. Zašto bi osvještavala išta? Ako ti je fino jedi. Niti to jedeš dvaki dan niti ti je osnova prehrane.

Isto kao i nutela, voćni jogurt, cedevita, čokolada ili monte.
    Ne znam, nisam to doživjela kao patroniziranje...

Ako i je, nije ni prva ni zadnja koja dijeli lekcije .

Meni je u svakom slučaju skrenulo pažnju na to da razmislim kaj jedem, jer trpam i što treba i što ne treba .

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

https://voli.me/proizvod/2796

Ali za znatiželjne evo sastav
    Ja sam mislila da je puno gori sastav, da ima puno vise secera.
    Ima puno gorih namirnica definitivno na trzistu od njega.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Naravno da ima i gorih.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam, nisam to doživjela kao patroniziranje...

Ako i je, nije ni prva ni zadnja koja dijeli lekcije .

Meni je u svakom slučaju skrenulo pažnju na to da razmislim kaj jedem, jer trpam i što treba i što ne treba .
    Nemoj se truditi.
    Ignore.
    Dotična uvijek skače na mene.
    Bilo da je tema škola ili neka druga.
    To kaj nju nervira je njen problem.
    Ja ću komentirati što hoću.
    Forum je javni i svatko ima pravo komentirati.
    Osobni napadi nisu dozvoljeni, a dotična upravo to radi.
    Kao što rekoh- ignore.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Niti te napadam, niti imam zašto.
    Ti sve shvaćaš kao napad ako nije slaganje s tobom.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Čokolino ima 39 g šećera u 100g proizvoda i sama ta činjenica govori da je to očajno skup proizvod jer sadrži jeftine sastojke.
    Daleko jeftinije i recesijski prihvatljivije su zobene pahuljice 1kg= cca 5 kn pa da se i doda u njih čokolada u prahu i dalje je to puno jeftinije od kile Čokolina za 60 kn.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čokolino rules (za jedno moje dijete, ostali ne vole) pa kupujemo velike vreće. Hvala na info da je sniženo.
    Nutellu isto - to je pak za sve - bude u Lidlu često 39kn

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam osjećaj da sam zalutala na topic o zdravoj hrani, a sigurno ne otvaram takve.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa Vidi poruku
    Imam osjećaj da sam zalutala na topic o zdravoj hrani, a sigurno ne otvaram takve.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Postoji i Čokolino FIT. Evo sastav: https://lino.eu/proizvod/lino-cokolino-fit/

A i Čokolino PROTEIN, Evo i o njemu: https://cokolino-protein.lino.eu/?_g...290.1643026127

Skuplji su od običnog, ali bude često negdje akcija. Kome treba, neka povremeno zaviri u Žabac, znaju ga imati po 20 kn, a bude ok rok.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Čokolino rules (za jedno moje dijete, ostali ne vole) pa kupujemo velike vreće. Hvala na info da je sniženo.
    Nutellu isto - to je pak za sve - bude u Lidlu često 39kn
    I Nutella je u Lidlu sad na akciji, mislim

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Čokolino i nakon više od deseteljeća na ovom forumu izaziva rasprave, to je zapravo fascinantno na neki uvrnuti način.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Guglam pa vidim da postoji i Lino Zobelino

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne zanima nas ...
    FIT nije dobar, ni bijeli nije dobar, ni keksolino ni ništa

Dakle, samo - one and only - Čokolino

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja u Lidlu već jako dugo nisam vidjela 1kg Nutelle ispod 42kn. A kad bude kupimo 6 kg da se nađe do iduće akcije

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da je prošli tjedan bila na akciji Linolada (to se kupuje samo bijela)

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ja u Lidlu već jako dugo nisam vidjela 1kg Nutelle ispod 42kn. A kad bude kupimo 6 kg da se nađe do iduće akcije
    Ova sad je od 750 g. Mislim 39 kn

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne zanima nas ...
    FIT nije dobar, ni bijeli nije dobar, ni keksolino ni ništa

Dakle, samo - one and only - Čokolino
    Nije tema ali
    Nikad nisam skužila koja je razlika između keksa i leksikona, antirecesijski su definitivno kekse

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Nije tema ali
    Nikad nisam skužila koja je razlika između keksa i leksikona, antirecesijski su definitivno kekse
    Prevedi ovo, pliz

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kekse i keksolino je trebalo pisati

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

A,ok. Pa razlika je u tome što u keksolinu ima aditiva i stabilizatora za produljenje roka,sintetičkih vitamina i dodanog šećera.

Ali da bi bilo fino onima kojima je fino. To tako ide. Inače iMa i čokolino bez glutena
    Posljednje uređivanje od babyboys : 24.01.2022. at 20:24

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hajde se prebacite na cedevitu ili poli salamu. Gdje toga ima na akciji?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne znam ali u Konzumu je sljedeći tjedan Linolada na akciji

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I Poli salama! -15%

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mislim da je prošli tjedan bila na akciji Linolada (to se kupuje samo bijela)
    I kod nas isto.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Hajde se prebacite na cedevitu ili poli salamu. Gdje toga ima na akciji?
    Ja cedevitu ne kupujem ali mislim da je ovaj tjedan i kauflandu na akciji. A bit će vam sada svuda jer smo mijenjali neke stvari pa svi moraju izbacit stari lager iz skladišta
    Posljednje uređivanje od babyboys : 24.01.2022. at 20:49

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •