Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Meni "siromaha" je kad djetetu daš 10 kn da za marendu kupi krafnu u pekari i colu, umjesto da mu složiš bar neki zdraviji sendvič u integ. pecivu. Ili pijenje cedevite umjesto da doma cijediš naranče.
    A praktična jeftina jela "naših starih" obuhvaćala su gomilu kruha, krumpira, zaprške, špeka, kobasa i sl. Uvijek mi pozli kad se sjetim grenadira/granatira.
    U Dalmaciji je nešto bolja situacija sa "srdelama i blitvom", iako evo, neki dan sam kupila dva svežnja blitve na Dolcu, kaže kumica - 45kn! Samo što se nisam onesvijestila. Ajde, nema sad baš blitve, bit će zato.
    A e sezonski uzimaš povrće...
    Ne znam točno iznos al mislim da se ne može za 10 kn kupit kola i pecivo, to sigurno košta više 15-20 kn, za te novce se itekako može napravit doma zdravi snedvič u integr.pecivu (koje je btw također iz pekare kod većine).

Hoću reći da iako je hrana poskupila općenito (raznolika prehrana naravno se podrazumijeva), namirnice koje se navode na zadnjoj stranici teme definitivno nisu nešto bez čega se ne može, nešto što je bazično, što čini osnovu prehrane. To pokušavam povezati s antirecesijskom temom. Naravno svi si nekad vole ugodit i to je ljudski.

A hrana siromaha koja obiluje krumpirom, pancetom, kobasama, srdelama i blitvom, jajima, varivima je i dalje daleko zdravija i daleko financijski povoljnija od rafiniranih namirnica u omotima.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 26.01.2022. at 11:34

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •