Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
Ajme lola pa ne mogu vjerovat.
Meni je plinsko etazno zakooon, a kad dodjem u ured ili kod sveki na toplanu, luda sam. Pretoplo, suh zrak stalno, moram se macat kremama za lice, ruke...

Da mozda niste u starijoj zgradi s losom izolacijom?
Kod nas je kao i kod jelene.o super izolacija i mi cak i zimi samo po malo grijemo. Stan na jug, temp je uobicajeno i bez grijanja zimi oko 22C. Kad grijemo stavimo na 22.5C.

To s kuhanjem se zna zimi dogadjat da se pregrije kuhinja pa ne reagira termostat u ostatku stana.

U slucaju kad (obicno vikendom) "pregrijem" kuhinju, samo nakratko prozracim boravak/kuhinju, pase mi proluftat i te mirise kuhanja i vrlo brzo proradi termostat i u sobama.

Sretno s navikavanjem!
Je, plinsko etažno je zakon AKO je konfiguracija prostora ujednačena i ako je raspored radijatora takav da je to uzeto u obzir, ali nije to uvijek sjajno... Mi to nemamo izraženo u tolikoj mjeri da bi smetalo, ali termostat je u predsoblju i kad se u susjednoj kuhinji nešto kuha ili peče, redovito isključuje grijanje pa u sobama bude hladno. S druge strane, kupaonica je uvijek prehladna jer mora biti otvoren prozor (stari bojler, nadam se da ćemo to riješiti po završetku ove sezone grijanja) itd. U sobi kod sinova zna biti prevruće jer je prevelik radijator za taj prostor. Nema idealnog rješenja. Inače, baš sam razmišljala kako bi mi za starost pasalo imati neki stan s grijanjem na toplanu, manje je komplikacija... Ne znam, vidjet ćemo. Mi smo grijali jače dok su djeca bila mala i često na podu, a s vremenom je potreba za tim prestala.