Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
Pa evo mi smo nedavno prešli s toplane na plinsko etažno i nikako se naviknuti .

Termostat je u glavnoj prostoriji, u blizini se i kuha tako da se tamo najbrže ugrije (= postigne zadanu temperaturu pa se isključi).

U drugim sobama bude hladno, ali termostat ne reagira jer je tamo gdje je on - toplo.

Nikako postići da svima odgovara. Jedino što sam zaključila je da moram prigušiti radijator u prostoriji gdje je termostat, ako želim da se ostatak stana zagrije . A onda mi u toj glavnoj sobi hladno.

Uglavnom, blažena toplana .

Tamo je stalno grijalo po malo. Ovdje se ili smrzavamo ili je vruće. Zasad još nisam prokljuvila kako da svim ukućanima u svakoj sobi bude ugodno toplo.

Ovo nema veze s antirecesijom, samo sam se došla požaliti na plinsko etažno .
Morate se malo "igrati" s podešavanjem radijatora u prostorijama. I nama je trebalo neko vrijeme kad smo prešli s toplane na etažno grijanje, ali sad sam oduševljena etažnim i ne bih se više nikad vratila na toplanu. Dok smo bili na toplani, cijelu zimu nas je mučio presuhi zrak, stalno smo morali vlažiti. Uz etažno nemamo tih problema.
Mi uglavnom držimo stalno otvorene radijatore u kupaonici i kod sina u sobi (jer je njemu stalno hladno). U drugim prostorijama reguliramo po potrebi. Ne hodamo u kratkim rukavima zimi po stanu, normalno smo obučeni. U sobi u kojoj je termostat radijatori su podešeni tako da budu mlaki (jer se soba zagrije i od susjedne kuhinje).
Računi za grijanje su nam sve dosad bili znatno manji nego u vrijeme dok smo bili na toplani, ali jasno mi je da to neće više biti tako zbog najnovijih kretanja cijena na tržištu energenata