@JelenaImam zamrznuti maslac i nešto zaliha trajnog mlijeka, jer ostalo baš ne koristimo u velikim količinama. Imala bi i više, ali nemam veliki zamrzivač. Mlijeko u prahu znala sam kupiti ljeti ili zimi za kolače, ali ne koristimo to baš u nekim količinama. Imam zimnicu jer imam maniju ukuhavanja voća i povrća, zato što voće imam svoje, a povrće često dobijem. To mi olakšava zimsko kuhanje i pripremanje hrane, ali muž je već izračunao da nismo na gubitku. Štednjak mi je kombiniran, pa ćemo valjda imati ili plina ili struje. Ako ne - zadnja opcija je vikendica i peć na drva, ali nije to baš sjajno rješenje, izolacija je nikakva i kad dodaš cijenu goriva (30 km udaljenosti) 2x dnevno, ne isplati se to. A baš smo se spremali mijenjati krov tamo (ukloniti salonit ploče i staviti lim s izolacijom) i mlađi sin bi volio da stavimo solarne ploče. Tja, vidjet ćemo. Ako bude zdravlja i para, snaći ćemo se. Pamtim i puuuno gora vremena, ne samo jednom. Nisam stara, ali DUGO pamtimSuper, Peterlin. Zar imaš i mliječne proizvode i jaja? Moja mama smrzne mlijeko nekad. Al nemam toliko mjesta u zamrzivaču. Jedva mi temeljci stanu.Ja se oslanjam na zamrzivač. Ali ako ne bude struje, onda je banana, sve će se morat skuhat na kamperskom kuhalu, držat na balkonu i molit se da se ne pokvari.Mi smo radili par tura pekmeza i jednu ajvara, al sam sigurna da to neće zimu dočekati. Možda koji pekmez od šljiva, taj najslabije ide. Od marelica je već otišao. Ostala višnja i šljive.![]()

Odgovori s citatom