-
Stanovala sam godinama u Novom Zagrebu (Utrina) i znam kako to ide kad su redovni remonti (po tjedan dana bez tople vode) ili kvarovi (nepredvidivo). Imala sam trik za kupanje (pustiš vešmašinu na program 40o i kad ugrije vodu, samo istočiš u kadu). Naravno, to pojede struju i ako imaš dvotarifno brojilo, napraviš to u vrijeme niže tarife. Za svakodnevno tuširanje/pranje ide se na starinski način. Dok nije hladno, opereš se u hladnoj vodi. Za hladno vrijeme znala sam ugrijati vodu u vrču, pa dodati u lavor hladne vode. To smo radili par dana prošle zime dok smo čekali majstora za bojler. Čovjek se uvijek snađe. Zaključila sam da smo razmaženi. Kad se samo sjetim priča kako se nekada u spavaonicama znala smrznuti voda u lavoru, brrrr.... Učionice su se u moje vrijeme grijale najviše na 18 stupnjeva (peć na drva, zaboravi na zaštitu djece i slične cirkuse) tako da ćemo u svakom slučaju preživjeti i snaći se, kako god bilo. Uostalom, isprobali smo. Kamperi znaju kako se kava kuha na svijeću i slično. Nadam se da se nećemo morati toga prisjećati u detalje, ali ne bi me iznenadilo da od nekih stvari moramo odustati. Moram pitati sina gdje je onaj solarni punjač za mobitele, ima ga negdje u svojoj hrpi tehnike.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 16.09.2022. at 08:01
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma