Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Ali Njemačka je puna raznih nacionalnosti. Ne vjerujem da nasi Hrvati koji bi doma rekli "nek se oni griju na 20" i ignorirali preporuke u Njemačkoj govore "nema problema, grijanje na 20 samo da zeznemo Rusiju"

Ako je tako, onda mi je stvarno u našim granicama problem i mindset se mijenja kad odeš dalje
    Naravno da se mijenja - najčešće se priladiš većini, to je jedna općeljudska karakteristika - od toga da ljudi često imitiraju sugovornika ako im se sviđa pa nadalje. Dok ćeš ovde sramežljivo reći "cijepila sam se od korone jer se bojim" kao da se ispričavaš, u Americi ćeš zalijepiti "dao sam svoj doprinos borbi protiv covida" npr. Ja nisam ista osoba u ST i u ZG npr. (u ST sam odrješitija i glasnija jer drugačije ne mogu ostvarit to što mi treba, u ZG sam tiša i službenija). A kamoli neka Njemačka ili Engleska. U Engleskoj ću sve garninrat s "please", stajat ću u redu za bus jedan iza jedan, a u ST sam sklonija proguravanju jer ću inače izvisit i niko ne stoji u redovima, a prigovori tipa "a niste zaboravila naplatiti" su ispod granice čujnosti vjerojatno. Nemoguće da ti je novost to da se ljudi prilagođavaju (dok ne postanu većina tamo di su došli pa preplave) .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 16.09.2022. at 16:17

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •