Moraš sve te "mrkve" dobro oprati ili s četkicom ili s hrapavom stranom spužvice. Ja čak i kad radim kolač od mrkve samo mrkvine skuham. To mi je dobro za paradajz juhu, da malo slatkoće. Inače uglavnom imam ljuske od mrkve, peršina, luk, stabljike od peršina, vrhovi češnjaka, stabljika od timijana, debeli dio lista kelja od grincega i sl. Ubacim i vrhove od tikvice ili mahuna, skoro bilo što. Možeš i smrznuti ako znaš da ti neće trebati, a imaš mjesta u frizeru. Ja uglavnom potrošim u roku par dana. Jedino ako je i neko meso ubačeno u temeljac, onda ne može stajati par dana, jedan dan je OK. Kad obrezujem meso, onda i to ubacim. A ako ne kuham ništa, nego samo zamrzavam meso, onda isto te žlundre što obrežem stavim u malu vrećicu i u frizer pa ubacim poslije kad imam povrće.