pa i rade to... ok nekad treba više puta reći, ali sad baš da očekujem od 8 g djeteta da napravi bolognese od samog početka do kraja, ne, a na to sam mislila da posle i to rade
pa i rade to... ok nekad treba više puta reći, ali sad baš da očekujem od 8 g djeteta da napravi bolognese od samog početka do kraja, ne, a na to sam mislila da posle i to rade
kako je naša kultura, balkanska, čudna, u zapadnim zemljama je normalno da muškarac kuha i čak štoviše to je gotovo dio rituala udvaranja, skuhati ženi večeru i pokazati vještine
žuta, nije to baš tako, dosta ovisi i o osobi. Imam dosta prijatelja i susjeda koji sasvim dobro kuhaju, neki i bolje od svojih žena. A mene je recimo jednom zgodom Pakistanac zvao na ručak kojeg je sam skuhao. MM isto zna kuhati. Pita me često za savjet, ali može i sam. Mislim da na forumu ima dosta cura s muževima koji kuhaju. MM je naučio u srednjim godinama, zato da bude što manje ovisan. Ja njega isto pitam za računalnu tehniku i sve vezano uz to, al kad ga nema rješavam, nije da sam tudum.
Jedino što MM nema ni približno osjećaj za optimiranje u kućanstvu, u prvom redu kupovinu za kućanstvo i kuhanje, ali i rasporeda u suđerici, veš mašinu, mislim da bi nam računi za hranu, struju i deterdžente bili barem 40% viši da se njemu ostavi briga, a količina zelenog otpada trostruko veća. Al uvijek pospremi iza sebe.
Je da - robija.
Al da znaju oni i sami sebi skuhat iako ruku na srce većinu obroka ipak kuha ona. Hoće otić oni obojica i u nabavku, muž naravno isto financira, al nije to samo radi mišića nego su gladni, vježbaju dosta i gledaju to u svrhu zdravlja. Dosta paze što jedu.
A od puno mama sam čula da im sinovi u razvoju jako puno jedu, da su ko rupa bez dna, samo krcaju u sebe, čak se ni ne debljaju, valjda se dosta i troše.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 30.10.2024. at 13:02
Do kad su ti razvoji? Moj veliki mi mogal vola pojesti,
Ima kila na vagi, ali u zbilji je još uvijek fit. Neki ti se ne mogu udebljati nikako, bez obzira na trošenje ili ne , ovisno im je o metabolizmu
Kad sam bila tinejdžerka nisam se mogla udebljat, sad pojedem jednu zdjelicu zobenih pahuljica bez ičeg, na vodi i dobijem dvije kile.
to su bajke, računica je vrlo jednostavna (u slučaju da nema nekih bolesti u pozadini nedajBože): unos-potrošnja, to je to.
Kako da ne a cijelu čoksu i one silne čvarke od kojih trbuh boli. Slabo se krećeš, a unosiš previše, vjerojatno jer se pokušavaš i cigarete riješit.
Umjesto onih silnih serija na Netflixu radije udri negdje u šetnju u šumu na 2 sata i da vidiš (tako bar 3x tjedno), ako ništa drugo bit ćeš dalje od hladnjaka i kuhinje hahahaha i zadnji obrok u 19:00h, pa se javi za 2 mjeseca.
Ti si premlada da se izvlačiš na perimenopauzu i debljanja i sl.
Sad ti je pravi trenutak za pokrenut se žuta i riješit svoje zdravstv.probleme, riješila si vam stambeno pitanje, djeca su porasla, svaki dan su u školi kad imaš vrijeme samo za sebe, tad se posveti sebi i svome zdravlju i još imaš ako dobro shvaćam svaki drugi vikend potpuno solo.
Nema izgovora, samo treba volje.
nemoj se ljutit, ja ti ne uljepšavam nego direkt bobu bob, popu pop
To ti je normalno. Osim godine proizvodnje dugogodisnji stres i briga je najveci neprijatelj. Skrbiti sama o troje sitne djece bez dobrih prihoda i uz patnera koji ti vise odmaze nego pomaze ...trebas si zapravo cestitati za sve to sto si postigla. Izasla si iz veze gdje si zlostavljana, bez stalnih prihoda, sredila si djeci krov nad glavom, brines se o njima svaki dan da imaju hranu na stolu , tvoju paznju i skrb. Potpuno sama, bez ikakve pomici obitelj, drustvenog statusa, statusa na poslu , bez radnog iskustva i bez pozitivnih zivotnih primjera.
Kupi najfiniju cokoladu , zavali se u kauc , duboko udahni i cestitaj si. Postigla si cudo.
Imala sam neki čudni period gdje mi nije sjelo baš u glavu isprve da po prvi put u životu nisam u zajednici s nekim tko me maltretira, i teško mi je bilo to prožvakati.
Ali sad bar ličim na ljudsko biće, prije četiri g nakon raskida nebraka, i tad u tinejđerskim danima bila sam izgledala kao anoreksična. Jeza me prolazi od nekih fotki zato sam ih većinu obrisala.
Hvala sirius, evo srećom me prošla želja za čokoladom, sad me okreće opet na slano.
Koji shrinkflation, uzela sam čokoladno medene štrudlice u Konzumu i oni su ostavili istu kutiju, veća cijena, manje štrudlica. Samo ih je šest bilo!
Ovo je istina, sve sto je napisala sirius.
Zaista svaka ti čast
Ali mislim da se sad trebas posvetit sebi i svome zdravlju jer ti si najbitnija karika u životu svoje djece. Trebas i sebe podići na toj ljestvici gore prema vrhu jer bez tebe ništa. Nadam se da ćeš promjenom životnog stila i posvećivanjem više pažnje sebi (jer ti to zaslužuješ) riješiti glavobolje, stalni umor, sinuse, padove imuniteta...i vratit si energiju i elan i opcenito se bolje osjecati. Sve će biti dobro, uostalom pogledaj koliko si toga već postigla sve potpuno sama.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 30.10.2024. at 20:01
Dukatov maslac 250 g je 5€, kaj je to peterostruko povećanje cijena u pet godina?
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 29.11.2024. at 08:11
Imaš lijepo analizu objavljenu:
Opravdanja su da su sirovine poskupile itd, a očito je da prerađivači značajno manju dobit ostvaruju od trgovaca. Pritom od prerađivača najviše zarađuje naftna (ina) i farmaceutska (Pliva). Ina sama drži cca 12% neto dobiti.Najveća neto dobit ostvarena je kod poduzetnika u trgovini na veliko i malo, u iznosu od 2,1 milijardu eura. Na drugom su mjestu poduzetnici prerađivačke industrije s 1,9 milijardi eura, a na trećem poduzetnici u stručnim, znanstvenim i tehničkim djelatnostima, s 914,6 milijuna eura.
Poduzetnici u stručnim, znanstvenim i tehničkim djelatnostima zarađuju značajno manje, a moj osobni osjećaj, ne vidim podatke, je da tu privatne poliklinike najviše okrenu novca. Sve ostalo nam je očito nebitno.
https://www.novilist.hr/novosti/gosp...e-eura-dobiti/
Posljednje uređivanje od Jelena : 29.11.2024. at 09:34