Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Temperatura 40 !!!!!!!

Gost

Početno Temperatura 40 !!!!!!!

Upomoć , djete je staro 6 godina i jučer navečer i danas već 2 sata ima temperaturu oko 40 , šta da radimo i kuda sa njim ?
    Zadnji put kada smo imali temperaturu ,bili smo na hitnoj poslala nas je doma da skidamo temperaturu i nikome ništa , pa mi se tamo i ne ide.
    UPOMOĆ !!!!

anita_m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

kod doktora, odmah

ako ne možeš skinuti temperaturu sama doma, bez obzira na tvoje iskustvo - nemaš što čekati

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Možeš i nazvati hitnu da ti telefonski daju uputu, a onda u auto i doktoru, pogotovo, ako je dijete klonulo, malaksalo i sl.
    S čime skidaš temperaturu - jesi dala pravilnu dozu?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno Re: Temperatura 40 !!!!!!!

Citiraj kbegicsi prvotno napisa
    Upomoć , djete je staro 6 godina i jučer navečer i danas već 2 sata ima temperaturu oko 40 , šta da radimo i kuda sa njim ?
    Zadnji put kada smo imali temperaturu ,bili smo na hitnoj poslala nas je doma da skidamo temperaturu i nikome ništa , pa mi se tamo i ne ide.
    UPOMOĆ !!!!
    Nikakva hitna, zarazna bolnica ili Klinička bolnica Fran Mihaljević-reci da doma imaš dijete koji ti kuri već oko 40, i napravi se kao hitni slučaj, napraviti će sve pretrage i jednostavno dobiti vrlo brzo rezultate pretrage, imala uputnicu ili ne imala, plati pregled i poslije donesi uputnicu od pedijatra ili obiteljskog liječnika, jer koliko znam mislim da ti je to trenutno najbolja opcija ako si u Zagrebu.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ne čekaj ni sekunde-pravac auto-bolnica-doktor, iako mislim da čak zarazna iza 19 h prima bez uputnice, ali ovaj put zaboravi na to.
    Sve se može naknadno donijeti.
    Recimo : platiš pregled, u ponedjeljak doneseš uputnicu, i oni ti vrate te novce ( ove godine mislim da sam naučila sve cake u bolnicama i općenito, samo ovo je hitno i reci da je jako hitno hitno. ).

Gost

Početno

Mi se vratili , temperatura je spala jer davali smo čepiće sada je malo živnuo , sutra ako se nastavi temperatura idemo vaditi krv pa onda sa nalazima kod njegove doktorice.
    Sada je ok i malo je živnuo čak je i jeo a temp. je 36,37, nadam se da će tako i ostati .
    Sve se mislim da je to od jedne stvari .Naime u srijedu sam došla po njega u vrtić a tenisice su mu bile potpuno mokre (igrali su se u lokvi vode ) i ko zna kako je dugo bio sa mokrim nogama .Drugi dan je već počeo kašljucati i od jučer muku mučimo sa temperaturom .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to nema veze. temperatura je znak da se organizam bori s nekom infekcijom. uzrocnici infekcije su bakterije i virusi, ne mokre noge.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    to nema veze. temperatura je znak da se organizam bori s nekom infekcijom. uzrocnici infekcije su bakterije i virusi, ne mokre noge.
    Potpisujem ivanu 7997, samo nije rekla od kuda se vratila i sa koje hitne.
    Vjerojatno su mokre noge potaknule neku infekciju koja je već bila u pripremi.
    Ja da sam na vašem mjestu,ja bi svejedno otišla u zaraznu ako ste iz Zagreba, ali čekati do sutra-za ovako dijete staro do 6 godina mislim da je predugo,pogotovo jer je temperatura do 40 i ako sam dobro shvatila preko 40 C.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja ne bi nikud jurila..
    i moji su preboljeli tu virozu koja traje dan dva..prošli vikend prvo dijete, ovaj vikend moj mali atopičar..prvo su imali temp oko 38 , popodne je došla blizu 40.. popili su dalsy, temp pala, još drugi dan su imali do 37,5 i onda samo prođe..mada su prije spavanja imali 37,8 nisam im dala ništa za skidanje..uvijek pustim da se tijelo samo bori..osim kad je više od 38,5 onda tek dajem..
    tak da mislim da je to ista viroza..mada ne mora značiti..
    pozdrav..

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja bi jurila, pogotovo zato što virus može poslije ostaviti svakakve posljedice.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Alizeja prvotno napisa
    Ja bi jurila, pogotovo zato što virus može poslije ostaviti svakakve posljedice.
    Zanima me na što ovom rečenicom misliš. Dakle, ako dođu npr. u Zaraznu, ustanove da je virus, što dalje mogu napraviti da virus ne ostavi svakakve posljedice? Temperaturu skidaju u svakom slučaju, dakle to nema veze.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Citiraj Alizeja prvotno napisa
    Zanima me na što ovom rečenicom misliš. Dakle, ako dođu npr. u Zaraznu, ustanove da je virus, što dalje mogu napraviti da virus ne ostavi svakakve posljedice? Temperaturu skidaju u svakom slučaju, dakle to nema veze.
    Može imati svakakve posljedice: virus može udariti recimo na pluća, pa na srce, na bubrege i da ne nabrajam gdje, i to nakon ohoho vremena, ne odmah iza viroze pa na živce, u glavu,može prouzročiti jedan cijeli niz čuda toga i svugdje, tamo gdje smo najosjetljiviji u organizmu, može doći i do tzv.febrilnih konvulzija koje ne samo da imaju djeca i nego odrasle osobe, a pogotovo se ne bi igrala sa temperaturom od 40C koja i nakon davanja lijekova dva dana ne pada, pravac bilo koja hitna, zarazna, bolnica.
    Mogu ga zadržati u bolnici, pogotov ako je dijete malaksalo, i dati mu infuziju, kada je slabog teka i pratiti stanje da se stvar ne zakomplicira.
    Virus ne mora ostaviti posljedice sada kada ima 6 godina, nego se mogu pojaviti mjesec dana poslije toga, zatim za godinu dvije, pa za par godina i itd.

Gost

Početno

Djete nam je završilo na zaraznoj , dijagnoza je bakterijska upala pluća zahvaćeno je desno plućno krilo , temperatuta je oko 40 stalno, počeo je i povračati sve što pojede i popije .Ja i MM smo sada došli doma i suta ujutro opet idemo gore.

Eto da znate da se ne zezate sa visokom temperarurom , i da leukociti su 19,7

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Najviše što sam izmjerila kod A. je bilo 40.8 :shock: , a više puta sam mjerila preko 40. Nismo ni jednom jurili na hitnu ili pedijatru zbog tolike temperature, jer se dijete (nakon skidanja temp. barem na 38.5) sasvim ok ponašalo, a sama temp. mi nije razlog za paniku. Ali isto tako, jurili smo liječniku sa 38.5 kad je bilo očito da djetetu nije dobro. Nije presudna temperatura.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Najviše što sam izmjerila kod A. je bilo 40.8 :shock: , a više puta sam mjerila preko 40. Nismo ni jednom jurili na hitnu ili pedijatru zbog tolike temperature, jer se dijete (nakon skidanja temp. barem na 38.5) sasvim ok ponašalo, a sama temp. mi nije razlog za paniku. Ali isto tako, jurili smo liječniku sa 38.5 kad je bilo očito da djetetu nije dobro. Nije presudna temperatura.
    Temperatura do 38-nema potrebe, ali ako iznad 40-pravac dotkoru.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj kbegicsi prvotno napisa
    Djete nam je završilo na zaraznoj , dijagnoza je bakterijska upala pluća zahvaćeno je desno plućno krilo , temperatuta je oko 40 stalno, počeo je i povračati sve što pojede i popije .Ja i MM smo sada došli doma i suta ujutro opet idemo gore.

Eto da znate da se ne zezate sa visokom temperarurom , i da leukociti su 19,7
    Kao što ti netko rekao: ili je virus ili je gakterija, a tim više što je počeo povraćati sve što pojede i popije i da je temperatura stalno oko 40-mislim da je za dijete ipak bolje da bude u zaraznoj-tamo će mu pratiti njegovo stanje.
    Naime, nisam u životu bila često bolesna, ali sam bila dijete kod koje su valjda sve moguće bolesti krenule naopačke-divim se svom dr.opće prakse koji je bio skužio o čemu se radi.
    Pod 1) Atipična virusna upala pluća
    Pod 2) Mononukleozoa-gdje se nagađalo o bubrezima jer su mi gornji kapci na očima bili natečeni, totalno kontra mene, na kraju ispala bakterijska mononukleoza
    Pod 3) Lani u 11 mjesecu imala virozu-i to tako teško da se i danas još oporavljam i nosim posljedice-zaključak: neurotropni virus gdje mi je dr.opće prakse rekao da takav slučaj u životu nije imao.

Zato kao što rekoh: bolje spriječiti nego liječiti.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kbegicsi

Gost

Početno

Da vam se javim !!
    Završili smo na zaraznoj sa dijagnozom bakterijska upala pluća i to nisu mogli čuti već se vidjela fleka na rengenskoj snimci na desnom krilu .Temperatura više nije tako visoka a nadam se da je od danas više ne bude .
    U bolnici smo od Ponedjeljka a prognoza je da bi krajem sljedećeg tjedna, ako sve bude bilo kako treba išli doma .
    Eto tako da znate da se sa temperaturom ne šali , ja ću si ovo dooooooobro zapamtiti .

Pozdrav svima

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

koje krvne pretrage se rade kod povišene temp?

išla bih u privatni lab pa da odmah dođem popodne pedici s nalazima

kks, crp?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

KKS CRP i urin učinite

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hvala

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I mi prije 1,5 mj završili u bolnici sa virusnom upalom pluća.Simptomi-Povišena temp .5 dana ,krvna slika ok,opće stanje ok,prvi pregled kod doc se ništa nije čulo nego za par dana,nije niti kašljao.Tako da ću si i ja to zapamtiti

D 1998.
    I 2007.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

danas niti jedna bolest nije crno-bijela. Nema pravila i svaka se bolest dosta individualno ispoljava kod djece. Zato bolje i na hladno puhati.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

odlicni su u hitnoj pedijatriji u vinogradskoj...svakom bi preporucila da ode
    doktorica jako njezna,detaljno pregledava,odma vadi krv i urin
    tako da ja radje odem i odma znam sta je.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •