Citiraj Angie75 prvotno napisa
Citiraj icyoh prvotno napisa
Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa
Sebičnost je češća ova urbana, tipa - volim putovanja, izlaske, jesmo odlično situirani, no ne bih dijete prije 40-e. Ili je i to samo stil života, svakome na volju.
Meni ovo nije sebičnost nego stil života. Po tome ispada da oni koji djecu ne žele su sebični, a oni koji žele su nesebični (ne znam što je suprotno).
Sebično je imati dijete / djecu ako nismo spremni na njih, a ne obrnuto.
Ja se slažem s Nenom. Nekako uvijek mislim, da su naši roditelji razmišljali ovako kao mi danas, nas vjerojatno ne bi ni bilo :/
Najprije, portretirati osobe koje neće djecu kao sebične je meni osobno grozno. Ide mi pod ruku s još nekim diskriminirajućim izjavama. Svi smo različiti te izbori koji nisu naši ne moraju nužno biti loši.
Ja osobno bih se vrlo uvrijedila da mi netko (tko nema djecu) kaže da sam sebična/površna/kakva god jer imam dijete.

I mislim da djeci trebaju neki osnovni uvjeti (ponovo - ne mislim isključivo na materijalne). I daleko sebičnije je imati djete samo tako, ne pružiti mu dovoljno ljubavi, vremena... i onda još biti duboko uvjeren da nisi sebičan jer imaš dijete (a ne "baviš" se njime).