Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Do kada ste spavale na trbuhu?

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Do kada ste spavale na trbuhu?

Uvijek se priča kako u trudnoći treba spavati ili ležati na boku. Naravno logično je da u visokoj trudnoći žena niti nema nekog izbora. na leđima osjeća pritisak, na trebuh ne može stoga ostaje jedan i drugi bok.

U prvoj trudnoći, po čemu sam i skužila da sam trudna, sam spavala samo na bokovima jer mi niti jedna druga poza nije odgovarala. naravno govorim o ranoj trudnoći.

A sada u drugoj trudnoći bi spavala samo na trbuhu i to je jedina poza u kojoj nekako uspijem zaspati. Sada sam 9. tj trudna.

Zanima me, do kojeg ste tjedna trudnoće spavale na trbuhu?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

do 4. meseca.
    tada vec nisam htela ali sam se budila na stomaku ni ne znajuci da sam se okrenula. posle toga vec nije bilo moguce, bilo je jako neprijatno

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja sam negdje u 12om tjednu prestala - nije mi trbuh bio tako velik, ali sam osjećala pritisak
    kasnije sam neko vrijeme još mogla napraviti rupu na jastuku za dojenje u koju bih stavila trbuh pa bih mogle, ne baš spavati, ali bar ležati na trbuhu

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mislim da sam prestala negdje u 3.mj. trudnoce, imala sam vec trbuscic i nije mi vise bilo ugodno lezati na njemu.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja sam 34+5 i još uvijek mi je jaako zgodno zaspati na trbuhu.Ne naravno doslovno na trbuh,ali ono na pola trbuha spavam,jedna noga skroz ispružena druga skvrčena, tako sam i prije spavala,i tako mi je i sad najzgodnije,iako najčešče ležim na ljevom boku,ali me zaboli bok,pa legnem na trbuh.
    Meni ne smeta,ne znam zašto se ne bi smjelo ako ženi odgovara.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nisam mogla od pocetka spavati na trbuhu.
    spavam na ljevi bok, na svaku drugu poziciju beba reagira lupkanjem da se premjestim.

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

bas nedavno sam se zalila sa cca 12 tjedana kako me zulja trbuh i kako ne mogu bas lezati na njemu.
    a sad je opet prestalo, zadnjih noci opet najnormalnije mogu spavati na trbuhu i nista ne zulja sreca jer tako prospavam vecinu noci.

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Negdje sa 12 tjedana ... više mi je to nekako bilo s psihičke strane nego što mi je uopće fizički smetalo .

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sa 18 tjedana još uvijek spavam na trbuhu, ali ne odgovara mi uvijek taj položaj. Već sada se znam dugo roštiljiti prije nego se konačno namjestim i zaspim.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

negdje u 16.tom tjednu.

kiara avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja još uvijek spavam na trbuhu(još mi se skoro ni ne vidi i svi se čude kak sam već tolko trudna a da se ništ ne vidi-16+4),ali se ponekad znam namještati i meškoljiti,jednostavno mi nekad ne paše-u zadnje vrijeme rjeđe spavam na trbuhu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Do šest mjeseci s obje, ali bih skvrčila jednu nogu i tako dobila mjesta za trbuh.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja se ne usudim već sad (7.tj.) jer osjećam da sam napuhnuta.
    Inače jako volim spavati na trbuhu. Sad spavam na boku, ispružim jednu nogu, a drugu skvrčim i to mi paše...

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

moze li spavanje na trbuhu stetiti bebici?
    ginic me na proslom pregledu upozorio da pazim na trbuh u smisli da ne naslanjam teske predmete na trbuh :? ne naprezem ga i slicno.
    a kada sam ga pitala za spavanje na trbuhu rekao mi je da nema problema.
    trudna sam 15 tjedana i vecinom me zulja, no nekad se znam namjestiti na trbuh tako da mogu lezati na njemu bez vecih problema...
    samo se nadam da ne steti bebici...

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo meni je sada 11. tj i dalje spavam na trbuhu bez obzira što se već polako i vidi.

argentina mislim da ne može nikako štetiti dijetetu jer je dobro zaštićeno. Razlika je naslanjati teške stvari na trbuh od spavanja na njemu... zaista mislim da ne može ništa biti.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj migoh prvotno napisa
    Negdje sa 12 tjedana ... više mi je to nekako bilo s psihičke strane nego što mi je uopće fizički smetalo .
    Tako i meni.

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

hvala na odgovorima, nadam se da bebici nece biti nista.
    a bas sam tip koji spava uglavnom na trbuhu.
    sad se jos i suzdrzavam koliko mogu (i koliko sam svjesna u snu), i uzela sam dodatni jastuk koji drzim medju nogama (kada lezim bocno) ili legnem na trbuh i jednu nogu presavinem preko tog jastuka - tako mi je lakse.

uh jos malo i skemba ce mi skroz smetati za lezati na trbuhu, pa bolje da sad iskoristim to malo dok jos mogu

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

prilicno dugo, ali nocu cesto mijenjam polozaje... ali ako cemo za pravo nije to bas trbuh trbuh... neko savijem jednu nogu u koljenu i tak nekak se namjestim, a sad vise ni to ne mogu

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

prešišala sam upravo 15 tjedan i evo još uvijek mogu spavati na trbuhu ne smeta još ništa. na boku ne mogu niti pod razno, samo na kratko.
    a na leđima mi je najudobnije. iako sam prije uglavnom spavala polu na boku polu na trbuhu, sad mi paše najbolje na leđima.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sad sam 17 tj. i odavno izbjegavam spavati na trbuhu iako mi je to najdraži položaj. Spavam malo na lijevom, malo na desnom boku i tako se cijele noći okrećem ko šnicl na vrućem ulju. Ne paše mi spavati na leđima. Osim toga, čitala sam da se u kasnijim fazama trudnoće ne preporuča spavati na leđima jer je otežana cirkulacija krvi i mami ali i bebi. :/ (vena cava i sl.) Nisam još u toj fazi, ali eto....

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

13 tjedana i spavam na trbuhu ali onako lagano bočno-trbušno, i raskreveljim se ko guda Inače tako mi je najudobnije, iako znam da je najbolje na lijevom boku...ali sad ga štedim za one krizne dane kad ču veliku večinu vremena provodit u krevetu

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

cure, je li vas bolio/stezao trbuh tijekom noci tj spavanja?

sada sam u 25 tjednu.
    par noci mi se znalo desiti da me probudi neugodan osjecaj u trbuhu, kao da me je radi tezine pocne stezati pa moram promijeniti polozaj.
    i promijenim, i cesto se vrtim, inace tako spavam a od kad sam trudna podbocim se jastukom...
    do sada nisam imala problema, mozda mi jednostavno trbuh raste i otezao je - ma nemam pojma :?

vec dva tjedna sam na godisnjem a zadnih par dana me copila neka frka oko svega, svih novih promjena i osjecaja, i jos spoznaja da sam daleko od svog ginica me dodatno plasi.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

To ti bebica raste i sve se nekako još više rasteže i neugodno je...a nekad se i one znaju pomaknut u neki položaj koji nama bude jaaaako nezgodan. A pogotovo kad beba odlući trenirat box cijelu noč!!!
    Sve u svemu skroz normalni simptomi. Smiri se i uživaj u godišnjem

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Arkana10 prvotno napisa
    nisam mogla od pocetka spavati na trbuhu.
    ni ja, nije mi ugodno i osjećam pritisak

babel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

[quote="Arkana10"]nisam mogla od pocetka spavati na trbuhu.

Ni ja. I to psihički. Sada u drugoj trudnoći san se ohrabrila i spavala do 12tj i nakon toga prestala. Previše me mučila misao da škodin bebi...
    Na leđima nikako. Cilu se noć valjan sa jednog boka na drugi...

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Još spavam,ali mi iskreno ne paše baš..imam osječaj da mi je jako velik pritisak u pupi...a sad sam u 10.tjednu trudnoće,s time da mi je ovo 2.trudnoća...Pa su i mišići u malo lošijem stanju

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •