lexy prvotno napisa
Vidiš čokolino, i mene more iste brige kao i tebe.
Moja je priča sljedeća: imam jedno dijete (4 godine staro), ali ne mogu i ne smijem ponovno zatrudnjeti zbog zdravstvenih problema.
Moj muž i ja, ali i moj sin silno želi da braceka ili sekicu, toliko da me svaki dan moli i plače da mu rodim bebu. Srce mi se lomi pri samoj pomisli da ne možemo imati više djece, a moj sin brata ili sestru.
Željeli bismo posvojiti dijete, ali znamo da su nam šanse minimalne. Mislili smo si povećati šanse tako da navedemo dob do 5 godina, ali nisam sigurna da bi i tada uspjeli.
Stoga mi je suprug i predložio neki dan udomljenje (a moram sama priznati da sam i ja sam razmišljala već o tome). On je spreman na to da bi pomogli djetetu, pružili mu topli dom, ljubav i sebe same, ali je i spreman na to da bi to dijete jednog dana moglo otići od nas jer bi znao da je jednom malenom biću pružio dom kada mu je bio potreban.
Sve ja to razumijem i shvaćam - racionalno, ali kako se odvojiti od djeteta kad bih ga prihvatila i zavoljela kao svoje vlastito jer bi ono u mom srcu to i bilo?! Mislim da bi mi puklo srce od tuge. Ali, s druge strane, moglo bi se desiti da udomim dijete koje bi moglo ostati s nama zauvijek, zar ne?
Ne znam ni sama što da radimo! Ne mogu spavati noćima jer bih donijeti nekakvu odluku i konačno pokrenuti postupak, jedan ili drugi!