Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: MOŽE LI PUUUNO POMOĆI

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno MOŽE LI PUUUNO POMOĆI

ma supika ste mi svi,eto i ja se našla u istoj situaciji,bili na razgovoru u centru,očekujemo sad prve korake i svaki dan nam se po glavi mota,jedno dijete,..ne dva dijeteta..ma svejedno..žensko,muško...malo smo kasno i počeli imam 40god a suprug godinu manje,nismo išli na pokušaje (iskreno ,nemam živaca za sve te ordinacije i doktore -svaka čast tko je izdržao,ja znam svoje limite i eto odlučili smo posvojiti ,a kad čovjek pošteno i nesebično razmisli i prizna maltene je to isto !cilj koji te vodi da bi sve od sebe dao da se jedno biće razvije zajedno sa tobom ,postane netko tako i tako za par godina nije bitno rodio ga ti ili netko drugi...
    no ono što mene zanima je dali ste upoznate koja od sudionica foruma je u najkraćem roku ipak uspjela dobiti malog anđela-anđele?koji je to rok...Činim li se kao nestrpljiva?valjda,strah?zasigurno,ali to je sve normalno.

Dali se ikako može doći do knjige koja pomaže posvajateljima?kako se zove i gdje je mogu kupiti?

HVALA VAM PUNO NA STRPLJENJU. :*

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pozdrav i sretno!

Žao mi je što ti se još nisu ljudi javili, pa evo mene - dosta čitam ovaj PDF pa možda mogu pomoći kratko i brzo.

Koliko sam ja shvatila, za čekanje nema pravila, jako ovisi o sreći, ponajviše, a i o uvjetima koje potencijalni posvojitelj u molbi navede - što manje uvjeta, kraći rok.

Pročitaj postove od zdenke, vlvl, čokolade, jako su informativni, pogledaj malo unazad po arhivi, ako ti se ne javi nitko od novijih tko je sad u postupku - tu imaš sve odgovore, od literature, iskustava, koliko se čeka itd.. Ne znam koliko si skužila, ali ne postoji nekakva "lista čekanja", puno toga ovisi o osobnom angažmanu, nazivanju centara itd. Ima čaki topic osobni angažman, pogledaj isto malo unazad po starim stranicama. Koliko se meni čini, onako, odokativno i prateći forum, posvojitelji koji se angažiraju najčešće uspiju posvojiti unutar neke 2 god. Neka me cure isprave. Na ovom pdf-u, probaj ići malo unazad, vjerojatno već ima topic koliko se čeka, to ti se nije nešto puno mijenjalo, iako je možda topic stari.

Vezano za literaturu, koliko znam, ne postoji jedna, the knjiga, za pomoć posvojiteljima. Postoji brojna literatura, većina, na žalost, na engl, uglavnom je ekipa naručivala s interneta, ako sam dobro shvatila.

Evo topica, nalazi se na ovoj stranici:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=58518

Evo gore topica s tekstovima o posvajanju, možda ti to pomogne, za prvu ruku, dok se netko ne javi:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=46372

Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I još nešto, postoji Škola za posvojitelje, besplatno je, mislim da organizira Grad ZG, održava se u ZG-u, a zamišljeno je kao radionice od nekih 15-tak ljudi, dođu ljudi koji su ostvarili posvojenje i pričaju svoja iskustva. Nama je bilo jako korisno, ne samo za čut predavanja o odgoju i posvajanju, nego i za upoznati ljude koji su u tome i za čuti njihova iskustva. To je popunjeno par mjeseci unaprije, pa se treba pribilježiti, ali vrlo je OK. Evo topica:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=11561

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno HVALA

Hvala na odgovorima,

Da procunjala sam sve po forumu,ima dosta korisnih informacija,izvukla sam si nekih 9 knjiga koje su interesantne za pročitati,prvu sam jučer završila,znam za besple školu,naime ja sam iz Osijeka i grebem oko informacije može li se tako nešto organizirati i u Osijeku,naime osoba sa dugogodišnjim znanjem i strukom iz centra odlazi u mirovinu ,vjerujem ima puno ljudi koji bi htjeli pomoći savjetima i znanjem ali kako da se organiziramo i okupimo?no ne odustajem.....

Puno svjetla u vaše živote

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Knjige o posvojenjima nema na hrvatkom, samo na engleskom a i to je ponesto drukčiji sustav nego naš, iako je dobro i korisno pročitati o nekim općim temama o prilagodbi djeteta i sl. jer je to slično svugdje.

Na forumu ima stvarno puno informacija pa malo prolistaj da se ne ponavljamo.

Što se čekanja tiče nema univerzalnog pravila, od nekoliko mjeseci do nekoliko godina, ovisno o sreći i o uvjetima koje ste stavili na molbu, dobna granica, i sl. Isto tako je osobni angažman bitan, nazivanje, eventualni posjeti centrima.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kako se više interesiram za literaturu,neke sam već pročitala postaje mi jasno da je sve to dobro,korisno i lijepo napisano,ali kako kaže moja kuma doktorica -majka dvoje tinej.pusti ,nemožeš to naštrebati,svaka situacija ti je izazov,drugačija je danas a dr.sutra,nemožeš u datom tr.odvrtjeti film ili knjigu i reći djetetu nakon sat vremena ...trlalala... MA,smirila me je malo,nije da joj nevjerujem,ali ja neznam o odgoju djeteta ništa konkretno ,s druge strane znam da ono ima prava kao i ja ali kao da je drugo vrijeme za odgoj,bolje,naprednije...i opet grebem za knjigamaa....boljedajaznam nego daneznam,jelda..

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Svakako je bolje unaprijed se pripremiti, koliko je moguće. To da ne znaš o odgoju djece ništa konkretno - nitko ne zna, prije nego mu djeca uđu u život.
    A ovo
    nemožeš u datom tr.odvrtjeti film ili knjigu i reći djetetu nakon sat vremena ...trlalala...
    ma možeš (kad je veće i razumije), mi smo znali: ono kad si rekao, pitao, ja sam ovako, ali sad sam promislila i mislim da to može/ne može pa ćemo onako itd - imaš pravo na promjenu mišljenja i na naknadnu reakciju, kao i drugdje u životu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •