Ovaj broj od 3886 nikako ne može biti točan odnosno aktualan.
Ne zaboravite da mnogi odustanu i NE opozovu molbe, a poslali su ih devedesetak, jer ostalih trideset centara (od navedenih 120) nisu centri nego podružnice, pa je i besmisleno na njih poslati molbe.
Neki u međuvremenu posvoje ili rode dijete, pa opet ne opozovu molbu.
Neki nažalost u međuvremenu i ostare, a starije dijete ne žele posvojiti, pa opet njihova molba ostane čamiti na hrpici.
Neki centri unatoč opozivu NE skinu molbu s hrpice (mi smo primili još 4-5 poziva u roku od godine dana, iako sam sve centre ODMAH obavijestila o posvojenju).

Mislim da brojke ipak nisu tako jako crne što se tiče posvojitelja, ali ne sporim da ih je svake godine sve više.
Ako gospođa Dorica Nikolić zna (a zna) da je situacija napr. u Splitu kritična onda bih je priupitala što je poduzela prema lokalnom CZSS odnosno upravi tamošnjeg Dječjeg doma? Svi samo sjede u svojim foteljicama i ubiru plodove vlastitog nerada .
"Jedan sudac s juga Dalmacije" ima ime i prezime kao i visoku plaću. Ima i nadređenu osobu.
Onaj gospićki međed od suca suspendiran je zbog "preglasnih" estradno-dnevno-političkih slučajeva, a ovaj "južni" valjda je samo sitna ribica koja se lagodno koprca u žabokrečini našeg pravnog sustava.