Zanima me vaše mišljenje. Evo mirujem već 3. tjedan, u 7. tj. trudnoće, dakle imala sam grčeve kao menstralne i sad se smirilo. Ostao je još samo osjećaj napetosti i napuhnutosti.
Naime razgovarala sam sa kolegicom koja je isto na početku trudnoće imala bolove ali i krvatrenje i ginić joj je rekao da miruje što je ona odbila. Naravno da se na poslu čuvala (npr. nije išla na putovanja i sl.). Sada je u 4. mj. i sve ok.
Iste smo struke i posao nije fizički težak, cijeli dan sjedim za kompjuterom, što radim i doma na "mirovanju"+ što se nerviram jer sam cijeli dan sama. Obje imamo 35 god. i to nam je 1. trudnoća.
I sad se pitam, dal je trebalo toliko paničarit, dal sam nasjela na ziheraški stav mog ginića? Znam, reći ćete da se za bebu treba žrtvovati, al meni se ovo čini nepotrebnim. Na posao me dovezu i odvezu pred kuću, na poslu sjedim u ergonomskom stolcu i u ugodnom sam društvu a da ne spominjem da mi je plaća više nego dupla od naknade za čuvanje trudnoće. Zanimaju me vaša razmišljanja? Da li su ginekolozi skloni pristupiti tzv. rizičnoj trudnoći ziheraški kako bi skinuli sa sebe odgovornost u slučaju eventualnih komplikacija?