Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Tumor testisa i posljedice

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Tumor testisa i posljedice

Ako ima tko sličnih iskustva...mužu (26g.) mi je prije godinu dana izrečena dijagnoza tumor testisa s metastazama na limfne čvorove u trbuhu, odstranjen mu je lijevi testis pa je prošao 4 ciklusa kemoterapija i onda su mu izvadili sve limfne čvorove u trbuhu i nakon toga primio je preventivno još 2 kemoterapije. Sada je super....ali posljedice su tu prirodno ne možemo dobiti bebu jer mu je prilikom vađenja limfnih čvorova prerezan neki živac zbog kojeg je izgubio ejakulaciju, rečeno nam je od strane urolog da je moguće da se ona vrati ali možda i ne!

Ima li tko sličnog iskustva da se ejakulacija vratila?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

sbonetic Ne znam za sličan slučaj, no jeste li zamrznuli sjeme prije njegovog liječenja (je li vam itko to uopće savjetovao?).

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Jesmo zamrznuli smo....ali nas u toj zbrci nitko nije uputio da on može dati više puta uzorak tako da ne raspolažemo baš s nekom količinom zato i idemo privatno jer oni štede te pajete i oprezno rade s time ....sada smo iskoristili za postupak 2 pajete a imamo ih još 8!

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nemam iskustvo, ali sretno!!!
    Nadam se da će vam se brzo pojaviti +
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Iiii...da se vrati ejakulacija!
    Na internetu nisi ništa našla? Da li ste pitali doktore da li postoji mogućnost nekog operativnog zahvata da to "vrate"? možda... ne znam....

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ako je spermiogram uredan, jedan ejakulat se može iskoristiti za 10-ak postupaka, onda je to to. No, dobro, već sam se prepala da vas nitko nije ni uputio na zamrzavanje.
    Sretno!

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Doktor je kao dao neke nade da će se vratit ali isto tako je rekao da se možda neće vratiti....da treba proći neko vrijeme a tek je prošlo osam mjeseci od te operacije. Šta se tiče spermiograma on nije bio dobar, zbog njega smo i otkrili tumor jer je on bio razlog lošeg spermiograma...tako da ta pohranjena sperma nije baš najbolja za jedan postupak su iskoristili 2 pajte tako da po tome imamo još samo za 4 put!!!!

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Laički, mislim (i nadam se) da se može vratiti, no valjda ovisi za koliko vremena. MM je bio na agresivnoj terapiji lijekovima koja osim što loše utječe na kvalitetu spermija, rečeno nam je da ne smijem zatrudniti dok je pod terapijom niti šest mjeseci poslije toga, dok se ne očisti od lijekova i dok se zaliha "neoštećenih" spermija obnovi.
    Jesu MPO-ovci rekli nešto o tome?

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Nisu ništa išli smo privatno s tom zamrznutom spermom jer psihički ne mogu više ići u državne bolnice ta njegova bolest je jako utjecala i na mene...čekanja, sad te šalju tu sada tamo....on u lošem stanju...još je to jako friško pa smo odlučili tako!

Za sada je rano raditi neke pretrage kod njega jer je ove godine u drugom mjesecu imao zadnju kemoterapiju....

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Znam kako je. Kod nas (MM) je "lakša" dijagnoza, no nama nisu ni htjeli zamrznuti sjeme (saga cijela, zlo mi je kad se sjetim. MM nije izliječen (niti će biti), spermiogram radimo ovaj tjedan pa ćemo vidjeti (inače varira normo-astheno).
    Držim palčeve da sve bude O.K.

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

i ja vama držim palčeve da vam spermiogram bude dobar!!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja vam samo vibram da vam muž bude ok...s obzirom na raširenost tm ja vam samo želim zdravlje nadalje...a beba? Doći će i ona.....sa zamrznutim sjemenom sve se može. Puno sreće i zdravlja!!

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

stellita hvala na dobrim željama , ja se nadam da će sve biti tako kao šta si rekla...imaš jako lijepi potpis ja se nada da ću i ja doći do svoje dječice!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

naravno da hoćete .....ali najvažnije je sada da ti muž bude ok...bar ja tako mislim..onda će i roditeljstvo imati pun zamah i sreću

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ma on je sada super sve su mu to povadili i čist je ali doktori ne smatraju da je netko potpuno izlječen dok ne prođe 5 godina od dijagnoze...svakih tri mjecesa kontrola i ako tako 5 godina bude ok onda će se smatrati potpuno izlječenim....on je pravi borac podnio je to pravo muški!!!!

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sretno vam želim!

Puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!!!

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ne znam ti reči ništa korisno, samo vam želim puno sreće
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Hvala cure...ja se nadam da će netko imat kakvu informaciju o mojoj temi i problemu!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

da sbonetic...vidiš te sudbine....ti čekaš što veću betu a on ju ne smije imati ni u ludilu na svojim kontrolama.....

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

da kako je to čudno, neka njegova bude ispod pet ali moja može biti velika!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

neuronska ovojnica se vrlo dobro obnavlja uokolo živaca pa se nadam da će i kod tm biti tako...morate biti pozitivni i nadati se da će sve to doći na svoje. puno srece sbonetic

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

i ja se nadam, hvala stellita!

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja skroz laički (MM ima tešku oligoastenozospermiju pa malo znam o svemu) ali ukoliko nema ejakulacije znači li da nema speramtogeneze? Znaš da postoje metoda punkcije i biopsije? Ne znam da li je to moguće u o vašem slučaju.

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Spominjali su i te opcije ali još nismo napravili nikakave kontrole jer je kao pre malo prošlo od kemoterapije.....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

sva sreća da se svakih 3mjeseca stvaraju novi spermiji pa je to s obzirom na kemo super...muškarci su i tu dobro potkovani od strane prirode...mi što nosimo nosimo od početka....

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

podižem, u nadi da netko se nađe u našoj priči i pomogne mi!

TARA321

Početno

BOKIĆ
    DANAS SAM SLUČAJNO NAIŠLA NA OVU STRANICU ...MOJ SUPRUG JE IMAO RAK TESTISA ...2005 ODSTRANJEN MU JE JEDAN TESTIS I PROŠAO JE 4 CIKLUSA KEMOTERAPIJE...
    OD TADA REDOVNO IDEMO NA PREGLEDE ... I SVE JE OK ALI NE ZNAMO KOLIKO SA DUGO OTROVI IZ KEMOTERAPIJE ZADRŽAVAJU U ORGANIZMU, IMAŠ LI TI KAKVIH SAZNANJA O TOME ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •