Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Kakamo po podu...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Kakamo po podu...

Izluduje me! Bez pelene je vec 12 dana! I super je skuzio, piski u tutu ili wc, po noci je suh, dnevno spavanje samo jedna nezgoda, u setnji trazi piskiti...ma super!
    Al kakanje je na pod! Jednom je bilo u tutu i to sasvim slucajno.
    On se drzi za tutu i kaka na pod!
    Evo danas mu radim dorucak, on se igra u dnevnoj, odjednom pocne plakat, ja dodem a on, osim sto se pokakao na pod (na tepih) jos je na to stao, pa u to i sjeo i sad place jer je sav, da prostite, usran!

Ne vicem na njega zbog toga, samo mu po 500-ti put objasnjavam da kakamo u tutu ili wc.

Ja ga pratim kolko mogu, ne bi li ga ulovila "na djelu" al to je nemoguce, on to obavi tako brzo d se ni ne snadem.
    Ne bi mu vracala pelenu zbog toga, al ne znam kak da mu objasnim di se kaka.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja mu isto ne bih vraćala pelenu. Maknula bih tepihe, ako je ikako moguće. Mislim da će uskoro naučiti.
    Koliko čujem to je prilično česta pojava. Možda da ima neke malo šire pamučne gaćice koje su stisnute oko nogu? One koje se kupuju za preko jednokratne pelene su mi jako dobre, kupiš broj za dijete od 3-6 mj i ako nije veliki bucko može ih obući i s dvije (moja mršavica ih još nosi).

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    ja mu isto ne bih vraćala pelenu. Maknula bih tepihe, ako je ikako moguće. Mislim da će uskoro naučiti.
    Koliko čujem to je prilično česta pojava. Možda da ima neke malo šire pamučne gaćice koje su stisnute oko nogu? One koje se kupuju za preko jednokratne pelene su mi jako dobre, kupiš broj za dijete od 3-6 mj i ako nije veliki bucko može ih obući i s dvije (moja mršavica ih još nosi).
    Potpisujem za ideju, mi smo tako prošle godine na plaži, ali to ne rješava problem.
    A da probaš kada se pokaka na pod to staviti u kahlicu i reći da to tu ide. Ili možda da "čita" knjigu na kahlici umjesto da trčkara okolo.
    Nama odvikavanje počinje ovo ljeto i već mi se diže kosa na glavi.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

moja se hoće pokakati ali samo u kadu a piški isto tako tamo...tutu ne želi ni vidjeti....

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne mogu maknut tepihe jer je stalno bos, i u fazi je tocenja vode i sad i na ovo malo parketa cesto pada jer je svako malo negdje mokro. Da je parket posvuda...strah me i pomislit, ioneko je sav u masnicama.

Stavljam ja drekec u tutu nakon sto se pokaka na pod, i zajedno idemo bacit, i pustimo vodu i on mase pa-pa i kaze da to ide u more i sve mu je to zanimljivo al kakat u tutu nece. Jucer je, prvi put, jer sam ga ulovila da tiska, pa sam ga brzo posjela na tutu, i kad se pokakao nahvalili smo ga i bio je ponosan, al danas je ipak odabrao tepih...

Vecinom je gol bez gaca, jer mu je tako zanimljivije, onda ni ne kaze da piski, samo se sjedne i popiski pa vice "baci"! Nadala sam se da ce tako i kakati ali...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ajme

mi na svu sreću nemamo tepihe 8)

ona kad joj se kaka najavi, ali ne želi na tutu, hoće da joj stavim pelenu, ili da je pustim na miru pa di bude :shock:

kad piški uglavnom najavi ali ponekad (valjda joj je to neka igra) čim najavi negdje pobjegne i dok ja stignem do nje ona već lagano gaca u lokvici i kaže mokro brisati

veselim se što ćemo uskoro biti na moru, u kući koja je u šumi, pa neka obavlja gdje god hoće

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I mi smo imali isti problem. Piškenje već dugo sve 5, traži u tutu ali kakanje u gaće. Nastojali smo ne vikati i sve lijepo objašnjavati ali kuži on da sam ljuta dok istresam g*vno iz gaća, MM mu je jednom ljutito rekao da se ne kaka u gaće, pa je on onda prestao govoriti da se ukakao. Pitamo ga je li se ukakio, on kaže - ne. Pitamo što to onda smrdi i dobijemo paletu maštovitih odgovora, npr.
    - Ma to se seka uprdila
    - To smrde zdjelice od mačaka (kod bake jer ona ima mačke)
    - Došla je neka vjeverica preko balkona i ukakila se...

Onda smo prestali obraćati pažnju na to, (rekla sam MM-u da neću više oko toga uopće praviti ništa posebno jer sigurno neće kakati po kući kad bude išao u školu) već sam naučila da ga perem i sve oko njega, kad je samo odjednom došao i pitao da mu stavim pelenu jer bi kakio.
    Pokakio se u pelenu i odmah nam rekao. Rekli smo da ako hoće može odsad i tako kakiti, kad odjednom on dođe i kaže mi da bi se kupao. Ja ga stavim u kadu, a on će: Nemoj još puštati vodu, ja bi kakio. I pokaki se u kadu. Mi smo mu rekli da može i u kadu ako hoće, a on sutradan sam tražio tutu za kakanje.
    Nadam se da je to sada to, čini mi se da je najbolje pustiti da to ide samo svojim tokom, a da treba puuno strpljenja, treba.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa
    - Ma to se seka uprdila
    odavno se nisam ovako nasmijala

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I David kaka po podu , jednom je isto otišao na školjku i to je bilo to.
    Bez pelene je oko 2tj, piškenje je odmah "savladao"
    Evo npr.danas, tražio je da ga stavim na školjku jer mu se kaka, to je 1.put da je pitao za kakanje, ja ga stavim, on je u to vrijeme cijeli wc papir izvadio iz role, ali mislim u sebi kako nema veze jer će možda ipak kakati.No, čim je potrošio sav wc papir maknuo se sa školjke i za minut se pokako kod zavjese

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Uff, izgleda da ima vise malih kakaca.. Ajd, sad mi je bar lakse, vec sam mislila da ja nesto krivo...

Ni mi ne radimo drame, on se pokaka, ja pocistim, kazem mirno "trebas u tutu kakati, vidi ovdje" pa stavim drekec u tutu, pa idemo bacit u wc.

Fascinira me kako je brzo skuzio kako da se naguzi da ga obrisem, to ga cak veseli, cim se pokaka ruke na pod, guza u zrak, al kakanje na tutu...mission imposible...

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Koksy, iz tvoje priče mi se čini da on ne prijavljuje kad mu se kaka (sorry ako sam krivo pokopčala). Probaj ga poticati da ti kaže kad mu je sila, pa skupa idite do tute ili do WC-a. Moj L. nije htio ni piškiti ni kakiti u tutu na početku, onda smo nabavili onu dječju WC dasku što se stavi na veliku, i na WC je htio ići - to mu je bilo fora jer je kao veliki. Ako treba sjedite na WC-u neko vrijeme, listajte slikovnice, to je mome bila strašna fora neko vrijeme. Trebat će mu vremena da nauči prepoznavati taj osjećaj kad mu je sila kakati i da skuži da se onda ne mora pokakati baš iste sekunde , nego se to može malo i trpjeti, a ti mu u tome možeš pomoći tako da ga potičeš da ti dođe reći ako mu je sila.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Koksy, jesi li mu ponudila da ide na wc???

Moj mlađi nije volio tutu/kahlicu, ali je s voljom i brzo prihvatio onu dodatnu malu dasku za wc. Još je imal i šamrlek za penjanje...
    To mu je davalo osjećaj da je velik (ide kakati na zahod kao i tata) i stvar se tako brzo riješila da smo ostali iznenađeni...

Sa starijim nismo imali tih problema, on je otkrio kahlicu s 9 mjeseci (kupili je u TL jer nam se svidjela, na pamet nam nije padalo da ga stavljamo) ali smo ga stavili doslovce iz vica. Dijete se pokakalo i kasnije je obično tražilo, samo je kahlica morala biti u vidokrugu. No, taj nam je zapišavao tepihe "po pesjem" tako da smo veliki tepih iz dnevne sobe bacili kad su se oba riješila pelena.

Sretno!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Btw. imamo mi kojekakvih doživljaja... Moj stariji je gurnuo ruku u kahlicu (ostavih ga doslovce 3 sekunde bez nadzora) i kušao kakicu! Katastrofa! Danas je smiješno... ali onda...

Još smo se i spremali nekamo, doktoru valjda.... Oprali smo ga, uredili, drži ga mm na rukama a mali puhne meni u lice - smrdio mu je dah po dreku. Ma neeee - veli mm, a onda JOJ DA; STVARNO kad je puhnuo i njemu... Jedva smo ga oprali.

Zato mi je bilo milije kad je mlađi odmah navalio na zahod.

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Iva nikako nije htjela ni piškiti ni kakati u tutu. Ali je zato zahod " hahod" savladala u roku od par dana. Ovo nam je drugi tjedan bez pelene piški ii kaka u zahod, ali uvijek kaže da joj se piški da mora na hahod Znači ne prijavljuje kakanje, njoj je sve to piškenje E da, već danima ne želi pelenu navećer, udri u plač ako joj pokušam staviti i stvarno se ne popiški cijelu noć, samo je treba navećer prije spavanja staviti više puta na hahod, tj legne, pa za 5 minuta mora piškiti, pa ne obavi ništa, onda se vratimo u krevet pa za 5 minuta isto i tako dok se ne popiški zapravo

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Peterlin

Moj je dosao u napast da proba al sam ga sprijecila na vrijeme!

Ovako, probala sam s wc-om, kupili smo onaj nastavak, cak stovise, prvo sam ga ucila na wc a tek onda na tutu. Boji se wc-a, valjda se ne osjeca dovoljno stabilno, iako sam ja uz njega i drzim ga i govorim da nece pasti, da ga ja cuvam, al on se sav ukoci i boji se. Probala sam i slikovnice i igracke, svasta samo da mu bude zabavno na skoljki, da zaboravi na strah, al nista od toga.

Piskio je u pocetku u wc al stojecki, stajao je na skoljki. I sd jos ponekad tako piski, navecer, prije kupanja.

Prijavljuje kakanje kad je vec na pola posla. Tako da, dok ja skuzim sta je rekao, dok ga nadem gdje je, jer obicno se negdje sakrije dok kaka, vec je gotovo!

Danas planiram ribat tepihe...malo se...osjete..

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da se pohvalim, 4 dana kakamo u tutu! Doduse, dogodi se da mi ne kaze, pa se pokaka u tutu pa sjedne na trosjed (koji je srecom od eko koze pa se lako brise ) ali u pravilu kakanja na pod vise nema, moji tepisi su predivni, cisti i mirisni :D

Bas sam ponosna sto je sve to tako brzo savladao, pelene su definitivno proslost! :D

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

eto vidiš

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ***MARETA prvotno napisa
    Citiraj LIMA prvotno napisa
    - Ma to se seka uprdila
    odavno se nisam ovako nasmijala

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi volimo kakati u gaćice

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Hi!
    Mi smo bez pelene već od svibnja, piškenje smo u jedan dan svladali ali kakanje nam je bilo noćna mora . Ja sam bila sretna kad bi se ona uopće pokakila. Nisam mogla vjerovati da dijete može 3 tjedna trpiti i odbijati kakati bilo u pelenu, tutu, školjku, gaćice, bilo gdje! Ono što bi joj uspjelo pobjeći uz sav njen trud da je zadrži bilo bi to to i bilo bi ga svugdje al nama je to bilo slavlje
    Nakon tog perioda odjednom se oslobodila i pomirila se s tim da govance mora van i od tada sve 5.
    Pelenu mu nemoj vraćati, to će ga samo još više zbuniti. Svaki put s njim popričaj i objasni da nitko u obitelji ne kaka po kući pa da ne bi trebao ni on, da za to se ide u zahod.
    Vjerojatno i njemu treba malo vremena da se snađe kako i gdje s tim, da eksperimentira. Proći će i to i sve će biti OK

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moja Sofija se nekako suzdržava kad je npr. u autosjedalici ili kad treba kakati, ali se vani popiški...

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mislim da to prođe s vermenom,samo treba strpljenja.
    Sunčica se neko vrijeme (jedno 2 mjeseca) nakon skidanja pelena nije mogla opustit za kakanje u vrčinu, ili kad je ja držim vani, nego bi se sakrila nekamo i to obavila u gaće. Ali ta faza je prošla sama ode sebe, sad je jako ponosna što sve obavlja u vrčinu. Evo, sad ima trbušnu virozu i unatoč tome nema nezgoda.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam se prerano poveselila, ne kaka po podu al kaka u gace. Dakle, ako je gol bez problema ide na tutu ali ako je obucen, pokaka gace i cak mi ni ne kaze...

Valjda ce i to proci...

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I mi kakamo po podu.
    Za sada me zove čim osjeti da je počelo izlaziti; jednom je čak i najavio al sam ja pogrešno protumačila i nisam ga stavila na tutu (mislila sam da mi prepričava kako se pokakao na pod, a on je ustvari najavljivao).
    Mislim da im treba malo vremena da im "sjedne" novi način istovarivanja.
    Ako ima gaće, nezgode su češće jer valjda misli da ima pelenu. Zato je doma uglavnom gologuz i uredno piški sam bez da ga podsjećamo. I kakanje će valjda brzo savladati. Tek je navršio dvije godine, ima vremena.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Lupam glavom o zid...
    MM me danas uvjeravao da malcu vratim pelene!
    Al necu!

Opet kaka posvuda! Jucer uopce nije kakao, imam osjecaj da trpi. A danas sjedne na trosjed pa pocne cvilit, dok ja skuzim sta je vec je usrana i guza i trosjed. Pa ga stavim na tutu, objasnjavam, animiram, al nece. Pa istu stvar ponovi na podu! Na tepihu, naravno...
    Sve u svemu danas je 3 puta kakao ali toliko malo da nema sanse da je to to za danas.
    I nece pa nece ni na tutu ni na wc.
    Cak imam osjecaj da je i piskenje poceo zadrzavat!

Pa kako cu ja njega poslat u vrtic tako?

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Lupam glavom o zid...
    ...
    Ima još vremena do rujna (ako u rujnu počinjete s vrtićem).
    A možda baš vrtić pomogne, ako shvati da će tamo biti u pelenama kao mala beba ako ne nauči na wc...

Mi smo jučer gledali fotke i čudno mi je vidjeti one od prije 2-3 mjeseca s pelenama, sad mi se čini kao da je oduvijek bez.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moja kaki u gace (uglavnom)...I to traje vec 4 meseca, od kako smo skinuli pelene

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa

Pa zašto ne bi imao u vrtiću pelene? Zar su rekli da nesmije? Nama su rekli da samo treba onda nositi pelene i maramice.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sada sam pogledala potpis, pa mali ti još nema dvije godine, moj ima oko dvije i pol i sada pokušavamo, ne forsiram jer vidim da još ne kuži u potpunosti. U jaslicama bi trebali dozvoliti pelene.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Koksy jel mu bila tvrda stolica? Moguće je da zato zadržava stolicu a ako ga tjera na kakanje onda i mokraću vjerojatno zbog toga zadržava jer zna da sjede na wc da bi krenulo i drugo.
    Ovo govorim iz iskustva jer je nama tako bilo. Ja sam isto pričala, animirala, pjevala hvalospjeve kad se imalo pokaki, nagrađivala ako to obavi i onda sam se obratila iskusnoj odgojiteljici koja mi je rekla da jako griješim. Trebalo bi pratiti dijete i ako je moguće ikako uočiti rane znakove da ga tjera na kakanje (N bi se unervozila i rastrčala po sobi, trčala nama u zagrljaj, cvilila i sl.), onda staviti na wc i reći: sada se lijepo pokakaj, ja ću biti uz tebe. To će ti pomoći da te ne boli trbuh, moći ćeš lijepo papati i bit ćeš zdrav! Ništa ne govoriti, ne animirati jer njih to ometa. Eventualno ponoviti to i dati rukicu ako želi. Ako dijete obavi ne dizati to u nebesa nego samo reći: Bravo, sad ćeš biti zdrav! Možda ako je potrebno ponuditi neku sitnicu za nagradu i to je to! Ja sam tako počela raditi i ubrzo su se vidili pozitivni rezultati!
    Za jaslice ne brini, one mu mogu i pomoći jer kad tamo vidi da druga djeca obavljaju nuždu u wc počet će i on!
    Naravno potrebno je prilagoditi prehranu da je njima što lakše obaviti kakanje, ja sam N čak davala i sirup od smokve i šljive dok se nije sve sredilo!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vrčina??

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •