Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: OSIJEK - najbolja bolnica za mame i bebe :)

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno OSIJEK - najbolja bolnica za mame i bebe :)

Pozdrav

Prije 8 dana rodila sam svoju drugu bebicu, moju malu curicu, u osječkoj bolnici prijatelju djece
    Krenulo je tako da sam na redovnom pregledu kod svoje gin. bila otvorena 6-7 prstiju a da nisam imala ni pojma :shock: Uživala sam i šetala taj dan i mislila ići na papaline na brod za ručak (taman je bio petak) a kad ono kaže meni gin. da bolje odmah odemo za bolnicu.

Stigli mi polako i, iako je bila gužva i taj vikend rođeno 22 djece (11 curica i 11 dječaka) svi su prema nama bili ljubazni i strpljivi.

Nisam trebala klizmu :D i brzo sam stigla u rađaonu gdje su mi probušili vodenjak jer nisam imala aktivne trudove. Pristala sam na drip jer sam željela da se trudovi ubrzaju i već sam jednom bila na dripu pa sam znala što me čeka.

MM se presvukao u zeleno odjelce i došao mi praviti društvo. Prvih sat i pol su bili "lijepi" trudovi koje sam predisala i između kojih sam se smijala tako da se tresao CTG Kasnije, kad sam se otvorila 8 prstiju se ipak više nisam smijala i pojačali su mi se trudovi pa tako još sat i pol. Moram priznati da sam ovaj drugi puta jače osjećala trudove nego prvi put i osjećala sam svaku kost jer je bebina glavica skroz pritiskala prema van.

Sestre su stalno ulazile i izlazile i provjeravale nas (i pekle su kokice, tj. doktor je pekao kokice u susjednoj prostoriji i zagorio ih) ali meni to recimo nije uopće smetalo već me smirilo jer je atmosfera bila vesela i opuštena među njima Svaka sestra kad bi ušla unutra bi mi prenosila pozdrave od sestre od moje ginekologice koja je stalno zvala i pitala kako napreduje i kako sam

Jedno vrijeme sam sama nesvjesno usporila otvaranja jer sam se jako zgrčila u boli pa su mi svi mišići bili stisnuti. Na to me sestra upozorila i polako i strpljivo mi pomogla da ih opustim. I kad je počeo sam izgon je također me vrlo strpljivo vodila i smirila jer sam polako bila izvan sebe.

Kad je bebica izašla sam bila tako sretna da je gotovo i što su mi pomogli na takav način da se nisam osjećala niti loše, niti da pretjerujem niti išta slično, već su mi stvarno pomogli da kroz to prođem na najbolji mogući način. Nisu me rezali, imam samo par šavića jer sam malo pukla na starom ožiljku.

Odmah su mi dali moju curicu na prsa (koža na kožu) i ja sam ju zagrlila ispod male dekice i gledala to malo slatko lice i njuškala malenu glavicu (...evo navire mi mlijeko dok ovo pišem ) dugo vremena. MM je prerezao pupčanu vrpcu i prema njemu su isto bili super i sve mu objašnjavali. Onda su uzeli bebicu na minutu-dvije da ju izvažu i izmjere i malo očiste, pa su mi ju dali na prvi podoj. Male usnice su pronašle nekako "izvor hrane" i lagano povukle nekoliko puta Tako smo ostale još duuuugo.

Sestra koja me odvela u sobu je bila super simpa i pomogla mi je raspremiti stvari i staviti najvažnije na ormarić. Bebu su mi donijeli opet brzo i spavala je cijelu noć kraj mene.

Iako je bila gužva i iako je bio vikend i bila je jedna sestra na 30 beba i druga sestra na 30 mama, one su često bile u sobi da nas provjere tako da ih nismo morali ni zvati ako imamo koje pitanje vezano za dojenje ili za nas To mi je bilo super jer je meni neugodno zvoniti :/ Jednoj ženi je bilo jako loše zbog glavobolja i one su je stalno pazile, zvale doktore, druge specijaliste... Nas su pitale da li smo dobro i treba li nam čak i nešto protiv bolova i slično. Tko ne bi pojeo obrok, primjetile bi i pitale da li je sve u redu.

Sestre za bebe su stalno bile okolo i potrudile su se da svaka mama uspostavi dojenje sa svojom bebom. Kad su vidjele da neka mama stalno doji (a to su skužile jer su nas stalno obilazile ) bi provjerile da li to ispravno radimo (i bez da smo ih mi pitale ) i pomogle nam. Također nisu gledale s visoka niti s predrasudama ako bi neka mama sva iscrpljena zamolila da joj pomognu ili dohrane dijete ako je cijelu noć probdjela, ali su uvijek imale ispravan savjet.

Pri svakoj viziti bi doktori pitali jesmo li uspostavili dojenje i trebamo li još vremena ili pomoći. Također su sestre bile tu da pokažu i kako se dijete previja mamama koje su rodile prvi put ili koje bi željele ponoviti "gradivo" Sestre bi njegovale pupčić a mi bismo mogle presvlačiti svoje bebice kad god želimo.

Svi su bili tamo I ZBOG MAME I ZBOG BEBE i osjećaj je bio preeeedivan i olakšavajući i nadasve koristan i svi su se potrudili da odemo kući barem amlo sigurni u svoje dojenje i presvlačenje i u sebe da možemo dalje sami s bebom, uz malu pomoć patronaže.

Ja sam oduševljena i provela sam jako ugodno vrijeme u bolnici i došla sigurnija i sretnija kući.

Mogu samo reći da sam izuzetno ponosna na svoj grad i bolnicu i ljude koji u njoj rade i mogu reći BRAVO OSIJEK!

Kako se stvari mogu popraviti i u bolnici i u očima mame, ovdje je .ink na moju prvu priču prije 5 godina: http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=13659

Pusa svima od mame i male Nine iz Osijeka

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

cestitam vam

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

cestitam

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Čestitam

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Cestitke i bravo za Osijek!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Iskrene čestitke, bravo za Osijek.

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Cestitam

Bravo za Osijek

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Čestitam od srca na prinovi i zaista se veselim da ide na bolje u našoj bolnici.

Nadam se da ovo postaje praxa a ne izuzetak ( skeptik,što ćeš).

U svakom slučaju mi je drago

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Čestitam!

I bravo Osijek

zelena avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Četitam :D !!!

Ah, probudila su mi se lijepa sjećanja na moj boravak u osječkom rodilištu ..

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

čestitam i sve pohvale timu osječkog rodilišta :D :D :D

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Hvala svima

Ah, da, zaboravila sam reći da je cijelo rodilište i čak i odjel patologije trudnoće prešun plakata o dojenju, savjetima i SOS Rodinom telefonu i da svugdje možeš pronaći Rodine letke s informacijama

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

čestitke...odlično da je tako sada

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Re: OSIJEK - najbolja bolnica za mame i bebe :)

Citiraj LeiA prvotno napisa
    Pozdrav
    Svaka sestra kad bi ušla unutra bi mi prenosila pozdrave od sestre od moje ginekologice koja je stalno zvala i pitala kako napreduje i kako sam
    Čestitam i drago mi je jer je tvoje iskustvo puno pozitive jer i ja planiram u Osijek nakon tečaja pa da i suprug bude sa mnom ali ova rečenica gore malo me je bocnula. Ne zato što mi smeta nego mi nije skroz prirodno ponašanje osoblja ako je netko stojao stalno iza tebe tj. imala si protekciju, barem se meni tako čini, nemam ništa protiv toga, i ja bi da mogu ali strah me da ću proći loše jer nemam nikoga tko bi zvao za mene.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Re: OSIJEK - najbolja bolnica za mame i bebe :)

Citiraj Tončica007 prvotno napisa
    Citiraj LeiA prvotno napisa
    Pozdrav
    Svaka sestra kad bi ušla unutra bi mi prenosila pozdrave od sestre od moje ginekologice koja je stalno zvala i pitala kako napreduje i kako sam
    Čestitam i drago mi je jer je tvoje iskustvo puno pozitive jer i ja planiram u Osijek nakon tečaja pa da i suprug bude sa mnom ali ova rečenica gore malo me je bocnula. Ne zato što mi smeta nego mi nije skroz prirodno ponašanje osoblja ako je netko stojao stalno iza tebe tj. imala si protekciju, barem se meni tako čini, nemam ništa protiv toga, i ja bi da mogu ali strah me da ću proći loše jer nemam nikoga tko bi zvao za mene.
    Jao, ma nije to nikakva protekcija :D Ja to jako ne volim i bilo bi mi neugodno. To je samo sestra iz ambulante od moje doktorice koja je jako draga i koja ih je stalno zivkala da vidi kako napreduje porod jer se kladila s MM da ću roditi do Dnevnika Niti moja ginićka niti njena med. sestra nemaju nikakve veze s bolnicom, ali su zato naaajbolje u gradu i ne bih ih mijenjala ni za što .

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

čestitam! :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •