-
Kako ponovo naučiti na bočicu?
Trebam savjet!
Mom G. je 4 mjeseca, dojim ga od njegovog trećeg mjeseca, dotad sam mu davala izdojeno na bočicu.
Sad sam sva sretna jer dojim, ali sad on neće bočicu! Samo je izbacuje jezikom.
A bitno mi je da ga opet naučim jer se vraćam na posao u rujnu kad će njemu biti 6 mjeseci, tad će ostajati s bakom kroz jutro.
U biti, tad bi mu mogla već početi dodavati i druga jela da mu ona da dok mene nema, ali već u kolovozu moram na put bez njega jedan dan, tako da ga 24 sata neću moći dojiti i pripremila bih mu izdojeno da mu daju tako da bi taj jedan cijeli dan trebao biti na bočici.
Ima li tko iskustva s vraćanjem na bočicu??? Je li vam to zauvijek ukinulo dojenje? I toga me je strah jer sam se stvarno namučila da ga dojim, al šta ću sad...
-
A hranjenje čašom? S malo strpljenja sve ide
-
Osoblje foruma
postoji mogucnost da ce bez vecih problema prihvatiti bocicu ili druge nacine hranjenja od nekog drugog, kada tebe nece biti doma.
-
Da, možda da mu ne dajem ja bočicu nego isključivo netko drugi, tj. upravo baka koja će ga čuvati...
A to s čašom bi mi bilo idealno, samo se bojim da neće imati osjećaj sitosti ako cijeli dan ne bude ništa sisao, onda u kolovozu jedan dan kad mene ne bude. Jel premali s 5 mjeseci za čašu?
Za poslije kad počnem radit mi je to OK.
-
mislim da to ovisi o djetetu..ja isto svojoj nekad dam na bocicu kad idem negdje a takav je cicoljubac kakvog nema..ta ne bi cicu odbila nema sanse..a ima djece koja su cicu odbili i bez uvodjenja ikakve bocice (jedan je primjer frendica kojoj jeiskljucivo dojena beba sad na moru odbila cicu nakon 9 mj. i to radi vec tjedan dana..ova je u panici jer je lijepo kad ti beba doji..ja isto mislim da ce mi biti koma kad to jednom prestane..
e sad, moja beba hoce piti iz bocice samo jedne marke a ta je dosta slicna cici..mozda bi to pomoglo..
-
sto se case tice nije premali..moja je sa 5,5 pocela tako piti vodu jer nije htjela nikako drukcije..doduse..sva se polije
ali ima i djece koja cisto lijepo piju..uzmi neku casu debljeg ruba ili plasticnu
-
Osoblje foruma
nije premali, moja kćer je s 2 mjeseca bez ikakvih problema pila iz najobičnije staklene čaše.
pa i novorođenčad se može hraniti na čašu uz malo truda
-
Čestitam na uspješnom početku dojenja sa 3 mjeseca! :D
Sa 6 mjeseci će bez problema savladati čašu. Moj je skužio od prve, ispočetka je radio pauzu iza svakog gutljaja ali vrlo brzo je zaredao više gutljaja bez pauze.
Mislim da je bolje da ga ne vraćaš na bočicu sad kad si ju već jednom uspjela izbaciti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma