STRAŠNO jednostavno:
Proizvoljna količina tikvica i patlidžana se nareže na ploške od 1 cm debljine, poslažu se na koso jedno preko drugog u pleh, ubace se u pećnicu nabrijanu na 200°C na oko pola sata. Nikakvi dodaci.
Dok se povrće peče, uzme se šalica za kavu, u nju se natoči do pola maslinovog ulja, a na ulje dobra žličica crvene paprike, malo papra i po želji kumina i ostalog. Provizorno se zamuti tako da se začini lipofiliraju.
Pečeno povrće se prebaci u posudu koja se može dobro poklopiti, a u šalicu s uljem i začinima doda se šoju ili tamari, onako žlica-dvije, po želji malo limunovog soka i sve se žustro izmiješa. Tako miješajući prelije se po povrću, poklopi se i dobro protrese.
Mljac.
(pleh nije potrebno posebno prati)


)
Odgovori s citatom
U ovom receptu služi kao kamuflaža za roštilj - kojeg nema. Filozofija koja stoji iza ovakvih kamuflaža je da kada bogati Kinez ostari i odluči se posvetiti duhovnosti - "mora" prestati jesti meso. Ali nigdje ne piše da hrana ne smije imati okus poput mesa
... kad sam otvorila: katastrofa-sve zmljeckano... definitivno nije za ponuditi na nekom banketu... ali je fino bas tak zmljeckano.. a luki jos sladje... :D
