Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: trudnoća, a ne vidi se gestacijska vrećica

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno trudnoća, a ne vidi se gestacijska vrećica

:D

test je + ( nakon prvog pokušaja ), ZM je bila 6. lipnja. 11. srpnja otišla na ultrazvuk i veli GIN kako nema gestacijske vrećice nego samo mala točkica koju mi je pokazao i rekao kako je 'to vjerojatno to' i naručio me za dva tjedna na novi pregled i rekao da ne pijem nikakve lijekove, da se pazim samo da još nikome ne smijem reći da sam trudna.

e sad, čitam kako se gestacijska vrećica mora vidjeti nakon 4 i pol tjedna (meni je prema mom računanju prošlo gotovo 5 i pol, ak sam dobro sračunala). je li normalno ako se još ne vidi? Trebam li se brinuti?
    Strašno se bojim pobačaja Pogotovo zato što sam isprve ostala trudna i čini mi se prelijepo da bi bilo istinito.

nemam nikakvih smetnji, iscjedak normalan bez mirisa, lagan i bijel, ništa ne osjećam osim mučnine i evo me sada počeo probadati lijevi jajnik, ali to sam i prije osjećala jer imam PCOS.

Savjet? Utjeha? :?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

strpljen spašen....
    polako pričekaj još malo i zasigurno će se biti ok....do tada pozitivno samo

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma samo se opusti i ne broj dane do pregleda. Najčešće smo uvijek manje ili više trudne nego što računamo po zadnjoj m. Ja sam čak 4-5 dana manje, tako da se ne brineš, i nadaj se da će prvo tromjesečje proć bez mučnina

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

evo i mene ovdje...

kod mene je situacija ovakva... žuto tijelo se vidi, endometrij je 16,5mm, maternica uredne veličine i oblika, ali ne vidi se gestacijski obruč.... oplodnja je bila 26.6. i to 4-stanični zametak... doktor je rekao da ima slučajeva gdje se plod sporo razvija i 'onda krene', međutim da bi se 'po svemu' gestacijska vrečica, tj barem obruč trebao vidjeti... vanmaterična trudnoća je isključena... ß uredna, tj idem sutra opet vaditi u u četvrtak na UZV... strah me je kiretaže....

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ogla ja sam ti odgovorila tamo na onoj temi.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nije se ni meni vidjela na prvom pregledu. Dva pregleda kasnije smo vidjeli srčeko.

Držim fige da sve bude super

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ogla meni se ćini da je sve to jako malo i prerano da doktor donosi zaključke. Kako on može znati u 4 tjednu trudnoće da je plod premalen, pa zaista treba pričekati 7-8 tjedan da bi mogao dati takvu dijagnozu, jer tad več bezobzira na eventualno kašnjenje ovulacije kucka srčeko i beba pokazuje razvoj. Sad je to sve skupa jako maleno još.
    A vađenje bete sam ja sebi uskratila jer mi je to još samo dodatan stres, zbrajanje jel se pravilno dupla, pa ako ne komiram se itd. Tako da ti je moj savjet da se opustiš, legneš jer je nabolje malo odmirovat u početku ako ti se pojavljuju iscjedci i nemoj previše na preglede, to također može bit loše koliko i dobro.

Znam da ovo zvući praktički nemoguće, ali vjeruj mi olakšat češ si mnogo ako zaista pustiš da se ta bebica razvije a ti na to provaj uopče ni ne mislit, i vjeruj da je sve OK...takav stav je mene izvukao na početku ove trudnoće kad sam isto imala iscjedak i čopio me strah i panika od gubitka bebe i trudnoće. Ma čisti kaos u glavi...
    ... HVALA TI ROZA, ICYOH
    rekla sam sebi 'bit će kako bude' i gotovo..što se tiče pregleda ne nenaručujem se ja sama već me moji doktori pozivaju a to je valjda i zato jer sam išla na potpomognutu...

... kako mi zbrajanje nije jača strana samo gledam je li ß vea od prethodne i to je sve , na ultrazvuk idem opet u četvrtak... želim vjerovati da će biti sve ok

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma sve će bit super...samo ti odmaraj i ne misli previše. Mm ti je meni rekao; najbolje da ovih 9 mjeseci budeš jako jako glupa i ne opterečuješ svoju glavicu s ničim osim s tim što češ jest, popit i kad je koja serija

Mogu se pohvalit da sam ga po prvi put u životu poslušala

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

baš ti je dragi M moj je sav zabrinut kako ću ja 'sve to podnijeti' pere suđa, razgrće robu i kaže kako ga pranje poda podsjeća na vojarnu - strašni su ti muževi, moj se živ preznoji za malo kućnih poslova i kuka: lako je tebi ti si navikal....

što više čitam, slažem se da treba jednostavno biti pozitivan i gotovo...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

RozaGroza!! ja tek sada vidim!! evo, i suze mi idu! baš sam sretna zbog tebe!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ogla neka on lijepo radi a ti se odmaraj i sve če bit dobro vidjet češ, a ako ti treba popis sapunica, filmova, serija itd samo se javi

Val hvala, baš si draga, svu si me raznježila

Odosmo off topic skroc na skroz

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

evo mene opet

jutros sam vadila ß (po nalogu doktora), i usput pokupila nalaz od ponedjeljka

ß 20.7. je 1889

ß 27.7. je 6773

ß danas 29.7. - još u tijeku

(na svim ultrazvucima se žuto tijelo vidjelo)

to bi kao trebalo biti ok... još samo da vidim taj oblačak od obruča sutra na UZV i da mirno mogu na godišnji

bila mi je odlična jedna sestra tamo u Vinogradskoj, pitam je je li ovaj nalaz ok i veli ona:
    'ma nego da je uredu! da sam ja slušala doktore ne bi nikada rodila.... rekli oni meni da pobacim, da se ne razvija, a još radim i na radiologiji, da je dijete ozračeno... ma nikad ne bi po njima imala svog sina...ja vjerujem u ono šta Bog da, a ne šta liječnici kažu... ajde pusti to dijete neka raste i bit će sve ok' zar nije dobra?! mene je njeno 'jednostavno' razmišljanje oduševilo

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ogla Super! Meni iako sam laik, ta beta zvući čist dobra! I super ti je žena rekla, ja isto najviše volim kad mi netko lijepo pojednostavni, i ne komplicira sa previše pretraga i strepnji, nekih izraza koje ne razumijem.

Baš mi je drago da si se umirila i da je sve OK

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Roza tvoj sam post čekala ... gotov je i današnji nalaz... ß je 6200 nešto niža ali je sestra rekla da se to tumači kao 'isti nalaz kao prije 2 dana' jer treba uzeti u obzir 15% odstupanja, ipak mi je rekla da je ultrazvuk najmjerodavniji... i tako sada sam malčice poljuljana ali ne damo se MI...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma najvažnije ti se skulirat, i vidiš da sve skroz lakše podnosiš! Ja sam uz iscjedak imala i neke bolove, pa bi jedan dan prestao da bi se sutra dan vratio, i sve neki hladni tuševi. Stvarno me spasio taj stav "kako je tako je" i na kraju bude OK...

Javi kako je prošao ultrazvuk, i od srca ti želim da lijepo zaboraviš na brige i pođeš na GO smirena

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

eto ja sam shvatila da sam zapravo prerano pošla na UZV jer vec nakon 2 tj vidjela se vrećica, plod i srce

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

... ipak će ovaj podforum malo pričekati na mene .... nadam se da se čim prije postamo ovdje ...Roza Groza

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Joj Ogla Ne mogu vjerovat...užasno mi je žao
    ajde javi se na pp ako budeš imala potrebe, snage i volje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •