Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Dva dana u vrtiću, tjedan dana kući bolesna:(

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Dva dana u vrtiću, tjedan dana kući bolesna:(

Ne znam više što napraviti
    Ovo je treći mjesec otkako je krenula u vrtić i stalno je bolesna. Najviše je izdržala dva tjedna u komadu, inaće u ponedjeljak krene i za vikend je već bolesna. Ide u privatni vrtić ( tim gore plaćam 1 000 kn a ona ide tjedan - dva ) teta tvrdi da su svi ostali redoviti. Ja radim stalno ujutro, u turizmu, bez slobodnog dana, MM u smjenama i sve nam je teže i teže uskladiti to, nijedno od nas ne može otići na bolovanje tako često pa je ostavimo baki. Ja nisam baš zadovoljna da je baka čuva svaki dan jer jednostavno se ne slažemo u puno stvari u odgoju ( prošli tjedan joj je dan nakon proljeva i povračanja dala da pojede vrečicu krokija jer bolje išta nego ništa). Opet s druge strane u vrtiću slabo jede, a ni kući više nije baš dobro s obzirom na česte bolesti. Dosada sam cijelo vrijeme mislila još ovaj virus pa će biti bolje, ali već tri mjeseca, i još je i ljeto što će biti na zimu? Na kraju ću je morati ostaviti baki i pomiriti se s time da će biti kao što baka želi Probala sam i čvrsto reći što mislim o nekim stvarima, ali mi onda radi iza leđa pa mi je to još gore, jednostavno ona zna njabolje

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Draga, većina djece prolazi privikavanje na jasličke beštije tijekom CIJELE prve godine u instituciji... Nije ugodno, ali je neizbježno.

Ja sam u toj prvoj godini imala djecu u jaslicama + tetu čuvalicu za svaki slučaj. Mislila sam da nikad neće doći kraj, ali ipak, kasnije više nisu bili toliko bolesni (obično jedna viroza u rujnu/listopadu i to je bilo to).

VIše sreće u slijedećoj pedagoškoj godini!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nemoj se toliko uzrujavati - baka nek uskače kad treba, ali ja bih ustrajala na tome da se dijete postepeno privikava. Bit će sve ok... Sretno!

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Kad dođe ono kratko razdoblje zdravlja onda razmišljam ovako kao ti, ali me uhvati panika ovako rano ujutro kad ne znam što bi. Teta iz vrtića govori da je dovedem ako ne bude imala temperaturu, da joj se organizam izbori da je ovako još gore jer je ja odmah čim se razboli ostavim kući, ali stvarno mi je jutros bilo muka, nismo spavali cijelu noć, dvoumila sam se, ja sam se jedva probudila za na posao pa sam je ostavila nek se bar naspava. Još je uz sve to prvi put plakala da neće u vrtić, da će ona ostati sama kući, a mama i tata idu raditi

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo, i mi smo na bolovanju

moje iskustvo s prvim djetetom: cijelu prvu jaslicku godinu - tjedan dana zdrav, tjedan dana bolestan, u drugoj nesto manje, a onda, kada je ozdvario, godinama nisam isla na bolovanje

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Meni je najgore što ja ne mogu na bolovanje, i onda kad je bolesna mora je netko drugi čuvati, a nije baš lijepo čuvati bolesno dijete. Dođem u napast da je ispišem iz vrtića, samo da više ne bude bolesna...užas

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A ja cu te malo utjesiti, nakon prvih 6 mj. nama se stanje popravilo, znao je ici i po 3 tjedna u komadu bez ijedne bolesti! Sto je bio napredak naspram onih 2 dana u vrticu pa 10 dana ne.

Mi smo malo dizali imunitet multivitaminima, probioticima, s puno voca tj, ja sam doma radila sokove koje bi on pio svakodnevno...i tako, s nekim sitnicama i ti mozes malo pomoci.

Sad trenutno ni neide, doma je preko ljeta al evo sad bas razmisljam da se ni ne sjecam kad je zadnji put bio bolestan. A jaslicari smo tek 10 mj.

Sretno!

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Pa kad malo razmislim, ova dva tjedna u komadu su i bila uz Echinacea kapi, probiotike je popila prošli tjedan jer je povračala i imala proljev. Stvarno sam već luda od svega, samo da se stabilizira već jednom

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I nama isto kao i Koksy.
    Idemo od jeseni 2008.
    Zadnji put je bio bolestan u.... ozujku? travnju?
    Al svejedno imamo dadilju, jer ja ne mogu bas na bolovanje, mm jos manje.

Ne uzimamo nikakve dodatke osim Pcelica Maja multivitaminskog sirupa.
    I isto ga ostavim doma po tjedan dana nakon bolesti od 3 dana.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

2 godine vrtića 2 godine bolesti

koma

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

uh nama je isto bilo grozno, svako malo bolesna, u prosincu lanjske godine bila je par dana u jaslicama, a sve je kulminiralo kada smo na Štefanje išli na hitnu i u bolnicu na pregled, nakon toga sam ja bila na praznicima (škola) pa ju je do drugog mjeseca čuvala jedna pa druga baka. uglavnom smo imali problema s punim nosom i upalama uha, i onda smo otkrili onu pumpicu koja se spoji na usisavač i kapi aloe vere i od onda nismo bili kod doktorice godinu dana.... ove godine je bila bolesna tjedan dana (angina) i sada vodene kozice.....

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pale, suosjećam
    Moj D. je krenuo u vrtić prije 5ipol mjeseci i isti problem: prvih 4 mjeseca doslovno je bilo - 2 dana ide pa tjedan dana bolestan i moram ga ostavit doma.

Srećom kad je došlo ljeto, puno manje djece je ostalo u vrtiću pa je neko vrijeme išao više-manje redovno, a evo ima par dana opet je pokupio nekakvu upalu grla

Citiraj blazena prvotno napisa
    ... isto ga ostavim doma po tjedan dana nakon bolesti od 3 dana.
    uf da ja ovako radim on uopće ne bi išao u vrtić 8)

Nakon nekih dužih iscrpljujućih viroza ostavila bi ga kući još dan-dva, ali ne dulje
    ...iovako ispada da je tijekom zimskih mjeseci bio u vrtiću možda 10-15 puta (dana) sve skupa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •