Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Problem!!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Problem!!!!!!!!!!!

Pozdrav svima,ja sam Tina i nova sam na forumu.Imam jedan problem s curicom od 15 mjeseci.Do sada je uredno jela svu hranu ali ima 3-4 dana pravi problemi,neće ništa.Inače je jela 3 boce na dan ( mlijeko,keksolino,čokolino ) i jedan slani obrok te između voće ili kašicu voćnu itd.Neznam u čemu je problem, je li to prolazna faza ili?Da napomenem da joj niču zubići,ima ih 10 (donje jedinice i dvojke,a gornje jedinice,dvice i četvorke-troujki još nema ) pa neznam da nije zbog toga jer joj je ruka po cijeli dan u ustima.
    Unaprijed zahvaljujem,

Tina.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Dobro dosla Tina!

S 15 mj. dijete vec moze bez problema jesti meso i povrce i zitarice. Skoro pa sve. Keksolino i cokolino izbaci, sad i odmah! To nit je korisno nit je hranjivo!

Mozda j faza, mozda je zbog zubica, mozda je zbog vrucine... Ako bude naglo gubila na tezini, postane slaba, malaksava, obavezno odi doktoru, dokle god se normalno ponasa i razvija nema razloga zabrinutosti!

Probaj joj promjenit prehranu, mozda joj bude zanimljivo malo meseka, povrca...onako na komade pa da jede s prstima... A i tebi ce bit zanimljivo gledat!

Sretno!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala Koksy na odgovoru.Ona se ponaša kao i do sada,super je raspoložena i vesela,samo što stalno ruke trpa u usta to vjerovatno zbog zubića.Nadam se da je to samo neka prolazna faza.

Tina.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Htjela sam ti jos reci da pogledas na podforumu dohrana sta joj sve mozes dati. I jos jednom te molim, izbaci keksolino i cokolino, to su ti prazne kalorije, prepuno secera, i s nula vitamina ikakvih.

Ne moras joj vise ni kasice radit, ima 10 zubica, moze sve prozvakati, a pogotovo sad, ako joj idu zubici, daj joj komad kiselije jabuke u ruke i nek zvace, pasat ce joj kiselije zbog zubica a ujedno ce se navikavati na nove oblike hrane a i okuse.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

dobro došla Tina
    koliko sam skužila jede sve kašasto, probaj sa hranom tipa jabuka, mrkva, tako da joj daš komad u ruku. mak je jedno vrijeme tamanio samo kašice i onda u jednom danu više neće vidjeti žlicu i hoće samo jesti sa svojom rukicom tako da mu i palentu hladim i režem na komade
    probaj različite stvari, nešto će upaliti, sada imaš finih malih domaćih kruškica, malina, stvarno svega
    i ja se nadam da ćeš izbaciti Line

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

barem ih izbaci iz bočice,pa zubi će joj struliti.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pitala žena zašto joj dijete ne jede 3 dana, a vi je napadoste odmah s prehranom (sve to stoji što predlažete, ali nije tražen savjet niti je tema).

Tina, evo moj malac, 20 mj. jede kako kad (količinski mislim) i baš je zadnja 4 dana odbijao apsoultno sve.(danas jede normalno)
    Zabrinulo me kad nije htio ono što najviše voli i nikada ne odbija.
    Jučer se pokazalo da su razlog zubi.
    Izbila mu petica sa 3 kvržice i sve mu je jadnićku crveno i natečeno.
    Danas je bolje.

Samo ju tankaj s tekućinom da ne dehidrira po ovim vrućinama.

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moja je curka isto imala faze po par dana kad je jako slabo jela i isto su najčešće bili zubići u pitanju.
    A možda je i vrućina muči pa ima slabiji apetit.
    Ja bih pitala pedijatra ako potraje ili uočim da još nešto ne štima u općem stanju.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Potpisujem kahnu
    Posebno me smeta što ste se okomile na prehranu, a žena je zabrinuta.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nemojte generalizirat nit nas sve predstavljat ko babaroge. Ja sam joj dala i savjet sta bi moglo bit i kako bi mogla postupit i kako da djetetu pomogne ako su zubici a u sve to sam uvalila i prehranu. Da nisam ja netko drugi bi, ja sam barem bila pristojna...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I ja bih rekla da su vjerojatno zubi u pitanju, mi smo imali slične simptome. Najbolje smo ih riješavali koricom kruha koju nije jela, već ju samo žvakala i mrkvom koju bi onda i pojela

btw veeeliki potpis kahna i svimbalo! nije tema i zapravo ne kužim kako se uvijek netko nadje pametovat. no dosta o tome

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Slažem se da su zubi i mi smo imali takve faze. U to vrijeme joj paše kašasta i polutekuća hrana.

Moram malo stati u obranu Lina jer je već smiješno da se ovdje piše ko da je to otrov, i da se spominju "prazne kalorije", pa ne radi se o salami i hrenovkama nego o dječjoj hrani.Evo sastav Lina riža kukuruz.

Nutrijent Mjerna jedinica Količina RDA (%) djeca
    Energetska vrijednost kcal 341
    Energetska vrijednost kJ 1449
    Ukupno bjelančevina g 5,30
    Ukupno ugljikohidrata g 78,00
    Ukupno masti g 0,90
    Dijetalna vlakna g 9,20
    Tiamin mg 0,90 180
    Riboflavin mg 0,75 93
    Niacin mg 7,50 83
    Vitamin B6 mg 0,75 107
    Folna kiselina mcg 52,50 52
    Vitamin C mg 45,00 180
    Vitamin E mg 5,00
    Kalcij (Ca) mg 600,00 150
    Magnezij (Mg) mg 60,00
    Natrij (Na) g 0,012
    Jod (I) mcg 50,00

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Na stranu sad jesu Lina prazne kalorije ili nisu, ali su jako zasitna. Ne znam koliko tvoja malecka toga pojede u mililitrima, ali ako pojede, recimo, 200 ml, a kažeš da ima tri takva obroka, mene uopće ne čudi da neće ništa drugo. Ne bih ni ja mogla. Bez obzira na upitno zdravlje tih Lina koje su neki ovdje spomenuli, ja bih ih izbacila djetetu iz prehrane na tvom mjestu čisto da "napravim mjesta" za drugu hranu.

Kod nas je došlo do preokreta u prehrani otprilike u istoj dobi. Moj L. nije nikad jeo Lina na bočicu, doduše, ali je imao tri obroka adaptiranog na bočicu i jedan obrok Lina na žlicu, obično navečer. Do negdje godinu i pol je jeo normalno i svu drugu hranu, a onda je počeo odbijati sve osim toga. Vjerojatno im negdje u toj dobi prestaje razdoblje intenzivnog rasta pa im se smanjuje i potreba za kalorijama. Ja sam mu prvo izbacila bočicu, a onda sam i umjesto tog Lina uvela neke druge stvari, npr. pirov griz s voćem, zobene pahuljice, i sl. I došla do toga da je jeo tri normalna obroka na dan. Nije išlo lako ni preko noći, ali je išlo

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Re: Problem!!!!!!!!!!!

Citiraj tina 1982 prvotno napisa
    Do sada je uredno jela svu hranu ali ima 3-4 dana pravi problemi,neće ništa.
    Imaju klinci te faze, moja recimo izbjegava hranu kad joj raste zub ili ju nesto boli ... ili recimo zna se deseti da nakon tog posta procuri nos.
    Moj savjet ti je da joj nudis i dalje kuhanu hranu, pokusaj izbaciti slatko i nemoj se dovesti u situaciju da joj dajes bilosto samo zato sto nista nije jela, jer prazne kalorije nece nadoknaditi nista.

I ne boj se, oni se nece izgladniti da umru od gladi.
    Moja curka kad tako izbjegava obicno nece odbiti rizoto ili tjesteninu, ili cak hoce popiti cistu juhu i ja zadovoljna

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

moj nije jeo kad su zubi ili bolest u pitanju,vrlo rijetko "sam od sebe".ponavljam,bar izbaci lino iz bočice.mislim da dobar savjet u vezi prehrane nije napad.ali vi jedite lino ako vam paše,nemam niš protiv.samo mi je žao jer ima bolje i korisnije.
    problem lina što se mojeg mišljenja tiče je što je više od pola ukupnih ugljikohidrata čisti bijeli šećer,a masti zasićene,dakle nezdrava mast.dalje,razmjerno malo dijetetskih vlakana,prilično natrija,a 35g proizvoda sadrži već 150 kalorija+2 dcl mlijeka koliko ide na tu gramažu je oko 120 kalorija ako je punomasno.pojede to (dakle za 250 ml oko 300-400 kalorija) i više niš ne stane u dijete,a pojeo je relativno nekvalitetan ali zasitan obrok.pogotovo sad kada im se inače smanjuje kalorijska potreba treba paziti kaj jede.djetetu treba do godine dana čini mi se 100-150 kalorija po kg tjelesne težine.što se vitamina i minerala tiče,ipak su to umjetni vitamini i minerali koji nisu toliko iskoristivi kao oni u voću,povrću i prirodnim žitaricama,jer nemaju polifenole i sl.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

da se i ja malo ubacim, ne treba nikog osuđivat, jer svi zele svom djetetu najbolje i misle da rade najbolje, a savijet se ne treba shvatit ko napad. ja osobno mislim da dijete te dobi ne treba bocicu, moj pije iz case, jedino navecer mu dajem adaptirano prije spavanja u bocici jer nam je to ko neki ritual prije spavanja. lino moze na zlicicu, ja osbno dam mozda 1 u 10 dana, al mislim da nije bas takvo smece kak neki pisu - od seke maleni je dijete s posebnim potrebama.... ne zvace, ima 3 godine, i vec znaci valjda 2,5 jede iskljucivo keksolino - druge okuse odbijao, a cokolino ga zatvarao, tek valjda mjesec dana mu uspije ubacit malo vocne kasice unutra da pojede, i s te strane mu nis nije, zivi na keksolinu.

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Draga Tina nemoj se uzrujavat jer svako je dijete posebno,kad bude gladna jest će.S obzirom na ove vrućine pogledaj sebe,vjerovatno i ti manje jedeš.Daj joj što više tekućine da ne dehidrira i vjeruj mi sve će biti u redu.Moja L.isto poneked užasno malo jede,a onda imamo fazu da je ne možemo nahranit

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

draga Tina tolike su vrucine ovih zadnjih dana da je mozda i to jedan od uzroka i meni mala cim je malo toplije ne jede, ne forsiram. daj joj piti kao to ti je najvaznije, proci ce je to.. sretno

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pozz,

Evo da se ponovno javima,ovaj tjedan sve ok.Kupila joj sirup Multivitamol i sve po starom.Bocu sam joj smanjila na ujutro i uvečer pred spavanje,a po danu je previše ne opterećujem s hranom ako je baš vruće.I primjetila sam da ako je hrana hladnija bolje jede.Tako da mislim da je bila u pitanju vrućina a dosta su i zubići krivi za to, jer već mjesec dana nema novog a trebaju joj izići trojke. Svejedno hvala svima na odgovorima jer kad pročitam odmah sam mirnija.

LP,

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam izrazito loš roditelj - moje dijete jede Čokolino (tu i tamo) i koristi bočicu. Nisam pobornik zabranjivanja ikakve hrane i štoviše, smiješno mi je raditi od Lino proizvoda (ili ijednog drugog) najveću pošast modernog svijeta.
    kod nas se sva hrana jede - jedino se neka jede svaki dan, a neka 1,2 mjesečno.

L u zadnje vrijeme isto slabije jede - pa vruće je, shvatljivo mi je da će radije popiti čaj nego pojesti toplo varivo.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Vrucina i zubici su dobitna kombinacija za ubijanje apetita! Na tvom mjestu bih djevojcici nudila i neke lagane supe od povrca.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo s 11 mj imali štrajk glađu koji je riješen tako da sam pročitala tekst o blw i dala djetetu da jede rukama. Djeca vole istraživati i u neko doba se znaju pobuniti protiv našeg očekivanja da jedu žlicu za žlicom kako im mi stavljamo u usta.

Vrućina isto igra ulogu, ja bih pokušala s komadićima osvježavajućeg voća i povrća, i naravno dosta tekućine.

Ovo o čokolinu je stara priča, ja također nisam za velike mistifikacije i striktna pravila, niti sam savršena majka (evo smo se jučer našle Svimbi i ja pa vam i ona može prepričati kako je moje uzor dijete popilo kupovni sok od kruške, potamanilo pecivo koje je ona kupila za svoje dijete, a o otimanju autića malom slatkom I. koji k tome ima i nogicu u gipcu mogu se pohvaliti i na nekom tantrumastom topicu).

Ali samo bih komentirala sastav Lina koji je ispisala Sirius Black. Vjerujem da to piše na kutiji (s tim što mi se čini da bi trebalo pisati nešto i o šećerima i aromama :? ), ali radi se o tome da su vitamini i ostali korisni sastojci sintetski.

Dakle, kao kad bi uspoređivali je li bolje pojesti jabuku ili popiti cedevitu. Neki ljudi vjeruju da u cedeviti ima puno više vitamina nego u jednoj jabuci, uostalom kad pročitate sastav ispada da vam ništa osim čaše cedevite na dan ni ne treba (ok, šala). Ali znajući da su vitamini u cedeviti sintetski i da vam ako je pijete dugoročno čak može uzrokovati zdravstvene probleme (kao dijete sam imala bolove u bubrezima zbog pretjeranog tamanjenja cedevite, da ne mislite da samo teoretiziram), ja cedevitu izbjegavam. Nekad ću je popiti u gostima ili u kafiću, ali mi to nije osnovna namirnica, a jabuka jest.

Isto tako vrijedi i za Lino, neće ništa biti ako se pojede jednom tjedno, ali na redovitoj bazi ja osobno to ne bih davala djetetu. U tome je sva priča.

ili kako napisa icy
    Citiraj icyoh prvotno napisa
    Onaj tko misli suprotno, naravno da se ne mora živcirati zbog mog drugačijeg mišljenja, niti bih htjela da se itko osjeća napadnuto...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Ja sam izrazito loš roditelj - moje dijete jede Čokolino (tu i tamo) i koristi bočicu. Nisam pobornik zabranjivanja ikakve hrane i štoviše, smiješno mi je raditi od Lino proizvoda (ili ijednog drugog) najveću pošast modernog svijeta.
    ni ja ne volim to branjenje neke hrane i sl. ... ali svatko ima svoje i to teba poštivati...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •